מרק ארטישוק

מחפשים מרק מיוחד באמת? קבלו מתכון של מסעדת NG למרק ארטישוק שיעשה לכם חם וטעים בבטן

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-4 מנות:

3 שיני שום

100 גרם חמאה

300 גרם בצל

300 גרם תפוחי אדמה מקולפים

1 ק"ג לבבות בייבי ארטישוק

100 מ"ל שמנת

1 ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל, תפוחי האדמה והשום ומרככים במשך כחמש דקות.
  2. מוסיפים את הארטישוק ואת ציר הירקות ומבשלים כ-30 דקות.
  3. מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל וטוחנים הכל במערבל יד. משאירים ללילה במקרר. מחממים ומגישים. אפשר לקשט עם תחתית ארטישוק ממולאת בשמנת מוקצפת עם פפריקה חריפה ובצל ירוק במרכז הצלחת.