מרק ארטישוק

מחפשים מרק מיוחד באמת? קבלו מתכון של מסעדת NG למרק ארטישוק שיעשה לכם חם וטעים בבטן
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
ל-4 מנות:
3 שיני שום
100 גרם חמאה
300 גרם בצל
300 גרם תפוחי אדמה מקולפים
1 ק"ג לבבות בייבי ארטישוק
100 מ"ל שמנת
1 ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל, תפוחי האדמה והשום ומרככים במשך כחמש דקות.
- מוסיפים את הארטישוק ואת ציר הירקות ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל וטוחנים הכל במערבל יד. משאירים ללילה במקרר. מחממים ומגישים. אפשר לקשט עם תחתית ארטישוק ממולאת בשמנת מוקצפת עם פפריקה חריפה ובצל ירוק במרכז הצלחת.