מרק אורז

מרק עשיר בדגנים וקטניות, קל להכנה ובעיקר משביע
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-8-6 מנות:
- 4 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 5 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל חריפה
- קורט פלפלת מתוקה
- 1/4 כפית פלפל לבן, טחון
- 7-6 כוסות מים
- 1 כוס עדשים אדומים
- 2 כוסות אורז
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הרצועות הבצל ומטגנים עד לגוון חום זהבהב.
- מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח והתבלינים, ומבשלים כ=5 דקות.
- ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
- מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ=3/4 כוס מים. מכסים וממשיכים לבשל במשך 25-20 דקות,עד שהאורז תופח ומתרכך.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
14.02.07
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
ל-8-6 מנות:
- 4 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 5 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל חריפה
- קורט פלפלת מתוקה
- 1/4 כפית פלפל לבן, טחון
- 7-6 כוסות מים
- 1 כוס עדשים אדומים
- 2 כוסות אורז
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הרצועות הבצל ומטגנים עד לגוון חום זהבהב.
- מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח והתבלינים, ומבשלים כ=5 דקות.
- ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
- מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ=3/4 כוס מים. מכסים וממשיכים לבשל במשך 25-20 דקות,עד שהאורז תופח ומתרכך.