מצות ממולאות בבשר: המתכון המפתיע של שי לי ליפא

מצות ממולאות בבשר של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
מצות ממולאות בבשר של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

את הממולאים האלה אוכלים אצל שי לי ליפא לאורך כל חול המועד, ואם היא נוסעת בחג עם המשפחה לטיול - הם מצטרפים לצידנית במקום סנדוויצ'ים. הנה המתכון

88 שיתופים | 132 צפיות

20 ממולאים | כ-45 דקות | קל | כשר | בשר

החומרים

10 מצות
למלית
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 ביצה
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי
3 ביצים טרופות
לטיגון
שמן

אופן ההכנה

מכינים את המצות למילוי
1. מרטיבים מצות במים, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.

בינתיים מכינים את המלית
2. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ- 5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל רך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו. מבשלים עוד כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שאין נוזלים במחבת.

3. מעבירים לקערה ומצננים היטב.

4. מוסיפים ביצה ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

ממלאים ומטגנים
5. חוצים את המצות בעזרת סכין חדה. מניחים כף מלית לרוחב כל חצי מצה ומגלגלים לגליל. טובלים את הממולאים בביצה ומנערים מעודפים.

6. יוצקים שמן בגובה 1 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מניחים את הממולאים במחבת כשהתפר כלפי מטה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7. מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב- 170 מעלות.

למתכונים נוספים לפסח היכנסי לאתר "השולחן"