מצות מגולגלות

מנה ראשונה נהדרת לשולחן הסדר

88 שיתופים | 132 צפיות

המתכון המקורי שייך לסבתי גאולה ג'אנה, ולמען ההגינות אני חייבת לספר שאחי כבר שנים מאיים עלי בחרמות שונות ומשונות ומשביע את סבתי שתחיה שלא תעיז לתת לי את המתכון, מתוך חשש (מוצדק, יש להודות) שהמתכון האהוב עליו יהפוך לנחלת הכלל. למרות כל ההבטחות הצלחתי לעלות על המתכון היקר, אך כדי לא להיות מוחרמת משולחן הסדר המשפחתי, ערכתי בו כמה ניסויים ושינויים שהתאימו יותר למטבחי שלי ויהוו עלה תאנה בפני אחי הזועם על כך שכל הסודות הקולינריים של משפחתנו נגלים לעיני הציבור הרחב.

מצות מגולגלות

החומרים:

  • 12 מצות
  • 1/2 ק"ג בשר טחון בקר/הודו/כבש או מעורב
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 200 גר' צנוברים
  • 100 גר' שקדים קלופים וקצוצים
  • 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כפית הל
  • מעט ציפורן טחונה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את המצות ערב לפני ההכנה, ועוטפים כל מצה במגבת לחה. עורמים את המצות הלחות העטופות זו על זו ומכניסים לשקית ניילון למשך הלילה.
  2. מטגנים במחבת רחבה את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
  3. מוסיפים את הצנוברים, השקדים, הבזיליקום, הכמון, ההל, הציפורן, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. מסירים מהאש להצטנן.
  4. חוצים את המצות.
  5. מניחים על כל מחצית מצה כף גדושה מהתערובת, מגלגלים את המצה וטובלים בביצה טרופה מכל הצדדים.
  6. מטגנים את המצות המגולגלות במחבת רחבה בשמן עמוק משני הצדדים, עד להזהבה.
  7. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  • אם תצליחו לשמור את המצות המגולגלות הרחק מהישג ידם של הסועדים, זו עשויה להיות מנה ראשונה מוצלחת לארוחה או בסיס לארוחה קלה. ברוב המקרים המצות המגולגלות מתחסלות לפני ההגשה לשולחן.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

10.12.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

  • 12 מצות
  • 1/2 ק"ג בשר טחון בקר/הודו/כבש או מעורב
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 200 גר' צנוברים
  • 100 גר' שקדים קלופים וקצוצים
  • 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כפית הל
  • מעט ציפורן טחונה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את המצות ערב לפני ההכנה, ועוטפים כל מצה במגבת לחה. עורמים את המצות הלחות העטופות זו על זו ומכניסים לשקית ניילון למשך הלילה.
  2. מטגנים במחבת רחבה את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
  3. מוסיפים את הצנוברים, השקדים, הבזיליקום, הכמון, ההל, הציפורן, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. מסירים מהאש להצטנן.
  4. חוצים את המצות.
  5. מניחים על כל מחצית מצה כף גדושה מהתערובת, מגלגלים את המצה וטובלים בביצה טרופה מכל הצדדים.
  6. מטגנים את המצות המגולגלות במחבת רחבה בשמן עמוק משני הצדדים, עד להזהבה.
  7. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  • אם תצליחו לשמור את המצות המגולגלות הרחק מהישג ידם של הסועדים, זו עשויה להיות מנה ראשונה מוצלחת לארוחה או בסיס לארוחה קלה. ברוב המקרים המצות המגולגלות מתחסלות לפני ההגשה לשולחן.

המתכון המקורי שייך לסבתי גאולה ג'אנה, ולמען ההגינות אני חייבת לספר שאחי כבר שנים מאיים עלי בחרמות שונות ומשונות ומשביע את סבתי שתחיה שלא תעיז לתת לי את המתכון, מתוך חשש (מוצדק, יש להודות) שהמתכון האהוב עליו יהפוך לנחלת הכלל. למרות כל ההבטחות הצלחתי לעלות על המתכון היקר, אך כדי לא להיות מוחרמת משולחן הסדר המשפחתי, ערכתי בו כמה ניסויים ושינויים שהתאימו יותר למטבחי שלי ויהוו עלה תאנה בפני אחי הזועם על כך שכל הסודות הקולינריים של משפחתנו נגלים לעיני הציבור הרחב.