המאכל החורפי המושלם: 7 מנות ממולאים מצטיינות

פסטיבל ממולאים חורפי. מתוך פסטיבל הממולאים ב-2021 | צילום: גיל אבירם
פסטיבל ממולאים חורפי. מתוך פסטיבל הממולאים ב-2021 | צילום: גיל אבירם

החל מהמלפוף שגורם לעוף ועד המפרום שאחריו לא תוכלו לקום, טעמנו 7 מנות ממולאים טעימות ומנחמות במיוחד. שיהיה לכן המשך חורף מלא בכל טוב

88 שיתופים | 132 צפיות

ממולאים הם מאכל חורפי אולטימטיבי. אל תתווכחו, זה הרי מאוד פשוט – כשהשמיים אפורים ומזג האוויר מצריך רדיאטור, אין הרבה דברי נחמה חמימים וטעימים כמו ממולאים. אספנו עבורכם כמה מנות ממולאים מושלמות לחורף שתוכלו להתמלא בהן במהלך העונה הקרה. אבל תמהרו, כי היא קצרה.

>> מנזקי המלחמה: גל הפרעות אכילה בקרב מתבגרים

עלי גפן | AB-CD

שף לואי חלבי מגיש במסעדתו החדשה עלי גפן חד פעמיים – הם ממולאים לפי מיטב המסורת, בבשר מתובל ועגבניות, ונותרים רעננים ונעימים בעת ובעונה אחת. עלי הגפן מונחים על מצע של קציפת לאבנה בחמיצות מתונה ותוספת של דבש רימונים, שילוב מנצח שמאזן את הטעמים ויוצרים ביס נהדר. כי יש עלי גפן, ויש עלי גפן. אל תפספסו.
56 ש״ח, דיזינגוף 176

על עלי הגפן. AB-CD | צילום: אלון ולנסי
על עלי הגפן. AB-CD | צילום: אלון ולנסי

מלפוף | האחים

המלפוף היא מנה ערבית מסורתית בה משתמשים בזן כרוב המכונה, כמה מפתיע, מלפוף. והוא אידאלי למילוי, ואנחנו אוהבים מילוי. המלפוף של האחים עשוי נפלא, ומציג כרוב ערבי בבישול ארוך עם שמן זית, יין לבן, עשבים, עגבניות שרי צלויות, צ'ימיצ'ורי זעתר וגבינת המאירי, שמוסיפה קיק וייחוד למנה. וקיק למנה זה כל מה שמלפוף צריך כדי לכבוש אותנו.
49 ש״ח, אבן גבירול 26

מלפוף של "האחים" | צילום: מתוך האינסטגרם
מלפוף של "האחים" | צילום: מתוך האינסטגרם

>> ברוקולי זה השוקולד החדש: הטריקים שיגרמו לילדים לאכול בריא

חציל ממולא | אולימפוס

במסעדת אולימפוס היוונית והמיתולוגית תמצאו ייצוג הולם בהחלט לכל הירקות שאפשר למלא, מהחל מפלפל ועד שזיף. אבל אנחנו דווקא בוחרים בזה שאין סיכוי שנכין בבית, וגם אם נכין אין סיכוי שישתווה למה שמגישים בשלוחה היוונית שכאן – חציל ממולא, כמובן. החציל ממולא בבשר טחון ורוטב עגבניות, וטעמי החציל משתלבים בטעמי הבשר היטב, ומבטיחים ביס נעים, טעים ומנצח. מנצח אתכם לתוך שנ"צ, כן?
40 ש״ח, קרליבך 7

אולימפוס | צילום: מתוך עמוד הוולט
אולימפוס | צילום: מתוך עמוד הוולט

סופרא | בטאטא ספרה

במסעדת סופרא תזכו לאכול ממעשה ידיה של ג׳יאהן דאוד, ותאמינו לנו שזה בהחלט כדאי. דאוד מבשלת מנות מסורתיות וביתיות, אבל רק לכאורה, כי הטכניקה והתיבול ברמה אחרת. ולעניינו, תפוחי אדמה ממולאים בבשר זה כל מה שאתם צריכים לדעת. הם רכים, מתובלים כהלכה ועזי טעים. מוגש עם אורז לבן בצד להשלמת הפחמימה והנחמה המבוקשת ולאיסוף הרוטב.
49 ש״ח, סלמה 3

סופרא | צילום: מתוך עמוד הוולט
סופרא | צילום: מתוך עמוד הוולט

מפרום | גואטה

הבטאטא ספרה הזכירה לנו עוד ממולא חשוב לנו – המפרום, שעונה בסופו של דבר על הגדרת הממולא משום שהוא, ובכן, ממולא. בגואטה תמצאו מפרום טריפוליטאי לפי הספר, שהוא למעשה תפוח אדמה ממולא בבשר ברוטב סודי הכולל עגבניות, בצל ולא מעט שמן. השאר סוד. את החגיגה הזו מצפים בפירורי לחם, מטגנים, וישר אלינו לצלחת. ותודה על כך, נתראה אחרי השינה.
22 ש״ח ליחידה, שמעון בן שטח 2