גורמה על הבופה: 12 המלונות עם האוכל הכי טוב בארץ

לישון, לאכול, לאהוב. דיוויד קמפינסקי | צילום Lizzy Savetsky
לישון, לאכול, לאהוב. דיוויד קמפינסקי | צילום Lizzy Savetsky

מארוחת בוקר עם קוויאר ווודקה ועד סטייקים עסיסיים מול הים: 12 מלונות שמציעים הרבה יותר מחדר מפנק וספא מהודק – מסעדות שף של אייל שני ואסף גרניט, תפריטים שמגדירים מחדש את הפיין דיינינג הישראלי וחוויות קולינריות שהגיעו עד לרשימות היוקרתיות בעולם. חופשה עם טעם של עוד – כבר מהביס הראשון

88 שיתופים | 132 צפיות

בעידן שבו אינסטגרם וטיקטוק קובעים לנו את הווישליסט, חופשה במלון היא כבר מזמן לא רק חדר מעוצב, בריכה נוצצת וספא מפנק – אלא גם (ובעיקר) אוכל. ארוחות הבוקר, הבר החדשני והמסעדה השווה הם חלק בלתי נפרד מהחוויה, והמלונות כבר הפנימו את זה. לכן, הם משקיעים בשפים מהשורה הראשונה, בקונספטים קולינריים מדויקים ובתפריטים שהופכים כל צ'ק-אין למסע טעמים. בזמן שענף התיירות מתאושש מהמלחמה ומלונות בצפון חוזרים לפעול, אספנו עבורכן את המלונות עם הקולינריה הכי משובחת – כאלה שמציעים לא רק חופשה מושלמת, אלא גם בריחה מתוקה במיוחד מהמציאות.

יוקרה ירושלמית ובר סודי: ענבל

כבר יותר מ-40 שנה שמלון ענבל הוא שם נרדף ליוקרה ירושלמית אלגנטית. החדרים המרווחים, הספא המפנק (עם בריכה חיצונית מחוממת!), והעיצוב שמשלב אמנות וקסם מקומי – כולם הופכים את השהות כאן לחוויה שכולה פינוק, עם נוף עוצר נשימה לעיר שחוברה לה יחדיו. אבל בשנים האחרונות, ענבל מקבע את עצמו גם כיעד קולינרי מהמעלה הראשונה, עם חוויות טעם מסביב לשעון. מסעדת 02, היהלום שבכתר, עברה שדרוג והפכה לשגרירה של המטבח הירושלמי האותנטי בגרסת הפיין דיינינג – למשל, קובנה פריכה ולוהטת לצד קציפת עגבניות קטיפתית ומוח עצם. אם זה לא מספיק, בר 22 החדש מתחבא מאחורי דלת סודית, שם תמצאו קוקטיילים מפתיעים ומנות ביס חצופות.

וכשקר בחוץ? זה בדיוק הזמן לקפוץ לפסטיבל המרקים השנתי של המלון, שמציע מרקים קלאסיים ויצירתיים בדיל משתלם במיוחד. בקיץ, הבר שליד הבריכה מחכה לכן עם נשנושים קלילים, מושלמים לצד קוקטייל מרענן. בקיצור, חופשה במלון ענבל היא לא רק פינוק – היא חוויה קולינרית ששווה להישאר בשבילה בפנים.

קובנה בלבוש עדכני. 02, מלון ענבל | צילום עוז אוחיון
קובנה בלבוש עדכני. 02, מלון ענבל | צילום עוז אוחיון

קולינריה מסביב לשעון: דה ג'ורג'

כבר במבט ראשון תוכלו להבחין בכך שדה ג'ורג' הוא לא מלון רגיל. אמנם יש בו את כל הפסיליטיז – חדרים מעוצבים, קומת כושר וולנס, לאונג', בריכה ועוד, אך רשמית הוא מוגדר כ"מרחב אירוח", שכן שמגוון הפעילויות לאורחי המלון ולממברים (חברי המועדון) מספיק כדי למלא את היומן מהקפה של הבוקר ועד להופעה בערב. מבחינת קולינריה עבר המלון לפני מספר שבועות מהפך,כשאת סינר השף הראשי חוגר כעת שף ניצן רז, מי שבניינטיז הביא לארץ את בשורת סושי סמבה הלוהטת מניו יורק. כעת הוא מפלרטט בין המטבח המקומי למטבחי עולם במנות שמוגשות בלופט, אול דיי בראסרי שיקי וסקסי, ומזכיר שכוחו עדיין לגמרי במותניו. ובזמן שאת מתעמקת בסשימי ובאנטריקוט הקצוץ, הרימי עיניים למעלה והרשי לעצמך להתפעל מהעיצוב היפהפה מעשה ידי האדריכל ומעצב העל הספרדי לזארו רוזה ויולן, ששאב השדראה מנופי ישראל בחומרים טבעיים וגווני אדמה חמים.

הלופט, דה ג'ורג' | צילום עמית גירון
הלופט, דה ג'ורג' | צילום עמית גירון

לישון עם אסף גרניט: רמב"ן

ההשתלטות של שף אסף גרניט וקבוצת מחניודה על ירושלים אינה מצטמצמת לגבולות הצלחת בלבד. לפני מספר חודשים פתח המאסטר שף בשכונת רחביה היוקרתית מלון בוטיק יפהפה וכשר במבנה היסטורי לשימור שבשנות ה-30 של המאה שעברה שכן בו קפה רחביה – מבתי הקפה המודרניים הראשונים בירושלים, ומקום מפגש לתושבי השכונות שמחוץ לחומה. לאחר השיפוץ הפך המבנה האייקוני למלון בוטיק ובו כ-20 חדרים וסוויטות, מאובזרים בטוב טעם בכלים עתיקים וריהוט וינטג' נוסטלגי מבית סבתו היקית של גרניט. מבחינה קולינרית, תוכלו לבחור בין קפה רמב"ן החלבי למסעדת ז'נז'ריה הבשרית, ובמרכזה מטבח פתוח רוחש ומרשים שממנו משוגרות מנות ירושלמיות־ישראליות עם טאץ' בינלאומי, כמצופה משף שמסעדותיו פזורות ברחבי העולם. אם נותר זמן, המלון מציע גם סדנאות וסיורים קולינריים, שייקחו אתכם עמוק לתוך הסצנה הגסטרונומית הירושלמית.

טאץ' חובק עולם. מלון רמב"ן | צילום עומר סוורי
טאץ' חובק עולם. מלון רמב"ן | צילום עומר סוורי

שיק פריזאי ומולים על הבר: הוטל מונטיפיורי

קשה לבחור בין הוטל מונטיפיורי הוותיק לבין מלון רוטשילד 48, שניהם יצירות של רותי ברודו. אבל מסיבות של נוסטלגיה, סטייל ואווירה ייחודית, מונטיפיורי תמיד יהיה הבחירה שלנו. למרות שכבר כמעט שני עשורים חלפו מאז שנפתח, הוא עדיין חי, נושם, עדכני ומלא באווירה חמימה ומוקפדת. המבנה ההיסטורי ששומר בקפידה מכיל 12 חדרים אינטימיים, המעוצבים בסגנון פריזאי אלגנטי, עם טאץ' מאופק ומדויק – חתימת היד של ברודו מורגשת בכל פינה. בשנה האחרונה עברה מסעדת המלון מתיחת פנים קונספטואלית, שהפכה אותה לרלוונטית יותר מאי פעם: מטבח צרפתי קלאסי עם טוויסטים מישראל ועד מקסיקו, בווייב קז'ואלי אך אלגנטי להפליא.

בערבים המקום עמוס ואנרגטי, אבל השעות היפות ביותר שלו הן דווקא בצהריים – כשהאווירה נינוחה, הבר מזמין, וכוס יין קרה ליד מולים, נאמס וייטנאמים ומנות קטנות מדויקות הן כל מה שצריך כדי להרגיש בפריז, מבלי לעלות על מטוס. וכאן גם אין קוד לבוש – אפשר לבוא בסנדלים או בסטילטו, אבל אם בחרתן בשמלה שחורה ועקבים, אף אחד לא ירים גבה. החדרים, אגב, במרחק מדרגות ספורות.

הוטל מונטיפיורי | צילום אסף קרלה
הוטל מונטיפיורי | צילום אסף קרלה

וולנס מול הנוף וסטייק עסיסי: מצפה הימים

למצפה הימים, הריזורט היפהפה של ישרוטל, מגיעים קודם כל בשביל הוולנס – נפשי ופיזי כאחד. הנוף עוצר הנשימה מחלחל פנימה כמו סימפוניה מרגיעה, והספא, מהיפים בארץ, מציע בריכה מקורה וטיפולי גוף-נפש מפנקים. המלון מוקף בוסתנים פורחים, שדות תבלינים, חווה אורגנית, משק חי ומחלבה, שמספקים את חומרי הגלם למסע קולינרי ישיר מהחווה לשולחן. האוכל הבריא והמזין תופס כאן מקום מרכזי, וכפי שתגלו בעצמכן – מזנון ארוחת הבוקר הצבעוני והעשיר הוא חוויה קולינרית בפני עצמה.

אבל לצד הבריאות, יש גם בשר איכותי. במסגרת השיפוץ שנערך לפני הפתיחה המחודשת, נפתח במלון סניף של ראנץ' האוס – מסעדת הבשרים הידועה מאילת וים המלח. נתחי הבשר נבחרים בקפידה, מיושנים במקום ונצלים לשלמות, ומוגשים לצד ירקות טריים מהחווה החקלאית. המסעדה פתוחה גם לקהל הרחב, וכיוון שהיא פועלת בשבת, היא אינה מחזיקה בתעודת כשרות, אך כל המנות המוגשות כשרות.

כל טוב הצפון. מסעדת ראנץ' האוס במלון מצפה הימים | צילום רוני בלחסן

פיין דיינינג יוקרתי: המלך דוד

מה עוד אפשר לספר על ה-מלון של ירושלים שטרם סופר? במהלך כמעט 100 שנות קיומו, רשם המוסד היוקרתי מרשת מלונות דן, פרק בתולדות ירושלים ובהיסטוריה של מדינת ישראל, שלא לדבר על אירוח שועי עולם – נשיא ארה"ב לשעבר ביל קלינטון, נשיא מצרים אנואר סאדאת, המדען סטיבן הוקינג והמוזיקאי בונו, הם רק כמה מהם. כמו בועה שמנותקת מסביבותיה (וזה הרי מה שעושה נופש מוצלח, לא?) האווירה במלון אומרת הדרת פנים ושירותיות מופתית. אותם סטנדרטים גבוהים נשמרים בקולינריה: בגריל רום, שילוב בין מסעדת שף יוקרתית לסטייק האוס ניו יורקי, תוכלו לפגוש מקרוב סטייקים עבים ועסיסיים שנצלים במומחיות; בשעה שבאוריינטל בר ימזגו עבורך יינות ישראליים, שמשקפים את תעשיית היין המקומית. גם אם לילה במלון אינו בתקציב, תה מנחה עם כריכונים קטנטנים או כוס יין במרפסת מול הבריכה יעשו נפלאות לנפש.

מסעדת הגריל רום, מלון המלך דוד | צילום בן יוסטר
מסעדת הגריל רום, מלון המלך דוד | צילום בן יוסטר

שרימפס קוקטייל ודראג קווינס: Play לבונטין

שום דבר בחזית של Play לבונטין לא מסגיר את מה שקורה בפנים – ארץ פלאות צבעונית, דיסקו, פרובוקציה ושיגעון טהור, בדיוק כמו שאייל שני אוהב. גילה וננסי, שילוב מופרע בין מסעדה למועדון-בר, הוא הלב הפועם של המקום – חלל עגול שמרגיש כמו הכלאה בין בראסרי פריזאי למועדון דראג ברלינאי, כשבמרכזו במה שמהתקרה שלה משתלשל מתקן לוליינות בצורת לב (כי למה לא?).

ואם זה נשמע כמו מחזה – חכו להמשך. אמניות הדראג מליין הפאג עולות לבמה לאורך הערב, מבצעות קטעי שירה, ריקוד ואימהות רוחנית לכל מי שבחדר. כל זה קורה לצד תפריט שנע בין הברקות אייל שני קלאסיות לבין מנות בראסרי עם טוויסט – שרימפס קוקטייל מוגש בגביע שמפניה, המבורגר מוגזם ומנות שמתחננות לאינסטגרם. מומלץ להגיע בראש פתוח, להשאיר את העכבות בבית ולשכוח מלהשכים בבוקר – כי איך, מתי ועם מי ייגמר הערב הזה? אין לדעת.

אייל שני ובנות הפאג. גילה וננסי, מלון PLAY לבונטין | צילום מהאינסטגרם eyaltomato
אייל שני ובנות הפאג. גילה וננסי, מלון PLAY לבונטין | צילום מהאינסטגרם eyaltomato

חופשה במבצר צלבני: שאטו דו רואה

בכל דצמבר, היישוב הנוצרי מעיליא שבגליל המערבי הופך לתמונת חג מולד מושלמת – אורות צבעוניים מנצנצים מכל עבר, צלצול פעמוני הכנסייה ממלא את האוויר הצלול, וריח של חורף אירופי מרחף מעל הרחובות העתיקים. אבל יש מקום אחד שהופך את הביקור לחוויה בלתי נשכחת – מבצר צלבני מהמאה ה-12, שהשתמר בצורה מופלאה והוסב למלון בוטיק רומנטי.

את המבצר רכשו בני הזוג לביב עסאף ז"ל וסלמה, שהפכו חורבה היסטורית לפנינה של אירוח, עם עשר סוויטות רחבות ידיים, תקרות גבוהות, קירות אבן עתיקים ואווירה של מסע בזמן. החוויה הקולינרית לא פחות קסומה: מסעדת שאטו דו רואה, שפועלת בלובי המלון, מגישה מנות איטלקיות קלאסיות עם נגיעות מקומיות – ריזוטו פירות ים מושלם, ניוקי ארבע גבינות מפנק וטירמיסו חלומי לסיום. אחרי הארוחה, מומלץ לרדת למרתף היין העתיק, שנחשף במקרה בזמן השיפוצים. סלמה, בוגרת לימודי היסטוריה, תשמח לשתף בסיפורי המקום ולחשוף את ההיסטוריה העשירה של המבצר והכפר. חופשה פה היא לא רק ניתוק מהשגרה – אלא מסע לעבר רחוק, עטוף ברומנטיקה ובטעמים נפלאים.

אירופה בגליל. שאטו דו רואה (צילום אפיק גבאי)
אירופה בגליל. שאטו דו רואה (צילום אפיק גבאי)

מעמקי הים במרומי המגדל: VERT Lagoon נתניה

נוף מרהיב מהקומה ה-15 יקבל את פנייכן כשתגיעו למסעדת Maree ("גאות" בצרפתית) במלון VERT לגון בנתניה. לאחר שתתאוששו ותצליחו לנתק את העיניים מרצועת החוף היפה, תנו הצצה בסקיי לאונג' המעוצב בגווני שחור בהשראת מעמקי הים. על הרקע המיוחד הזה מגיש שף אביב משה, שבמשך שנים רבות הוביל את מסעדת מסה הנהדרת בתל אביב, תפריט כשר שהולך מצוין עם אלכוהול כהכנה לערב של אוכל טוב וקוקטיילים מדויקים. המטבח הפתוח מאפשר להתבונן בטבחים פורסים, קוצצים ומצלחתים, מחזה מעורר תיאבון שמסתיים מול צלחות צבעוניות, מפתות וסקסיות. המחירים גבוהים כגובה הקומה ה-15, אבל הרי חיים רק פעם אחת.

מארי | צילום אמיר מנחם
מארי | צילום אמיר מנחם

חופשה אורבנית ובראנץ' שף: המלון ברחוב מנדלי

האם מסעדה אחת יכולה להפוך מלון שלם ליעד קולינרי? המלון ברחוב מנדלי מוכיח שהתשובה היא כן. 66 חדרים מעוצבים בסגנון אורבני נעים, בגווני אפור-לבן שתואמים את הדנ"א של תל אביב, ומיקום מושלם במרחק נגיעה מחוף פרישמן – אבל הכוכבת האמיתית כאן היא מסעדת משייה.

מאז הקמתה, משייה נחשבת למוסד קולינרי ופנטזיה לכל פודי – מהתקופה בה עמד במטבח יוסי שטרית, ועד היום, לאחר שנרכשה יחד עם המלון על ידי רשת פרימה. גם המסעדה עברה שינוי, ואת המושכות תפס השף גיל דהאן (לשעבר מסעדת צ'נה במלון תיאודור של רשת בראון). התוצאה? תפריט ערב חדש עם מנות סקסיות, עזות טעם ומדויקות, ששומרות על המעמד של משייה כמסעדת פיין דיינינג משובחת. וגולת הכותרת: הבראנץ' המפורסם, שגם הוא צפוי לעבור מתיחת פנים מסקרנת – ואנחנו לגמרי כאן בשביל זה. במיוחד כשארוחת הבוקר כלולה במחיר החדר.

מסעדת משייה במלון ברחוב מנדלי | צילום אסף קרלה
מסעדת משייה במלון ברחוב מנדלי | צילום אסף קרלה

ארמון עות'מאני ודגים מול הים: האפנדי

חודשיים לפני המלחמה, עכו חגגה בגדול: הטיילת החדשה נחנכה בטקס מרשים, שדרוג מסיבי שהפיח חיים בנמל העתיק. השילוב בין היסטוריה, שוק ססגוני ואווירת אלף לילה ולילה הפך את עכו ליעד שאי אפשר שלא להתאהב בו מחדש – ובמרכז החוויה עומדים שניים: מסעדת אורי בורי ומלון הבוטיק האפנדי, שניהם פרי יצירתו של המסעדן הוותיק אורי ירמיאס.

מתוך אהבה אין-סופית לעיר והשקעה עצומה, הפך ירמיאס שני מבנים מטים ליפול לאחד ממלונות הבוטיק הכי יפים בארץ. 12 סוויטות אלגנטיות, עם ציורי תקרה מקוריים ששוחזרו על ידי אמנים מאיטליה, חמאם טורקי בן 400 שנה ומרתף יין קדום שחושף את תולדות העיר עוד מהתקופה הצלבנית והביזנטית. ובמרחק פסיעה, מסעדת אורי בורי, מוסד קולינרי ותיק ששרד גם את הלהבות והמשיך להגיש מנות דגים ופירות ים נפלאות על שולחנות מכוסים מפות לבנות. והבונוס: רחש הגלים המתנפצים על חומות העיר העתיקה, שמלווה אותך כל הדרך חזרה אל המיטה.

הפנינה של עכו. האפנדי | צילום: אסף פינצ'וק
הפנינה של עכו. האפנדי | צילום: אסף פינצ'וק

קוויאר וודקה לארוחת בוקר: דיוויד קמפינסקי

"פירות טריים, מאפים מושחתים ומנות ישראליות ייחודיות (כמו באבא גנוש, חומוס ודבש טרי מחלת דבש) הם רק חלק מהפינוקים בבופה", מתפייט Condé Nast Traveler על ארוחת הבוקר של דיוויד קמפינסקי בתל אביב – שאף הוכתרה כאחת מ-14 ארוחות הבוקר הטובות בעולם לשנת 2024. "לא רק שהוגשו שפע אפשרויות, אלא שכל מנה הוצגה בקפידה, עם תיאורים קטנים שמוסיפים לחוויה. והדובדבן שבקצפת? הארוחה מוגשת בלובי שטוף אור עם נוף ישיר לחוף התל אביבי השוקק", כתבו במגזין.

ואם זה לא מספיק, המזנון היוקרתי לוקח את חוויית הבוקר צעד קדימה עם עמדת בליני, קוויאר ווודקה – פתיחת יום מושלמת לשועלי קולינריה אמיתיים. מלבד ארוחת הבוקר המעוטרת (שפתוחה גם לקהל הרחב), מציע המלון חוויות קולינריות לאורך כל היום: מסעדת לובי חלבית, לאונג' ובר עם קוקטיילים ותפריט יפני קטן ומהודק, כולם במרחק נגיעה מהחדרים המפנקים. בקיצור, חופשה עם טעם של עוד – כבר מהביס הראשון.

מלון דיוויד קמפינסקי | צילום עמית גירון
מלון דיוויד קמפינסקי | צילום עמית גירון