תחפושת השנה: המפורסמת שהתחפשה לח'אמנאי ושוברת את הרשת

ח'אמינאי בבת. אירה דולפין | צילום: בר שמייב
ח'אמינאי בבת. אירה דולפין | צילום: בר שמייב

פורים השנה הגיע בזמן הכי לא קרנבלי שיש, ובכל זאת פה ושם היו מי שבחרו לציין את החג. ביניהם גם מפורסמת ישראלית אחת שבחרה בדמות הכי מזוהה עם האיום האיראני: המנהיג העליון לשעבר, עלי ח'אמנאי. התוצאה: טרנספורמציה היסטרית ובלתי ניתנת לזיהוי

88 שיתופים | 132 צפיות

פורים השנה הגיע בטיימינג כמעט בלתי נתפס. רגע לפני שהתחפושות יצאו מהשקיות והאלכוהול נשפך במסיבות, פרצה מלחמת איראן 2 והשאירה מדינה שלמה דרוכה, מודאגת ובעיקר לא ממש במצב רוח לקרנבל. רבות מהחגיגות בוטלו, אירועים צומצמו, ורבים העדיפו לוותר לגמרי על החג. ובכל זאת, פה ושם היו מי שבחרו לציין את פורים, אולי דווקא כהפוגה קטנה מהמציאות המאיימת.

>> הסטייליסט המפורסם נגד המשפיעניות: "זה מביך ומנותק"

אחת מהן היא מאמנת הכושר והתזונה אירה דולפין, שהצליחה להיות בלתי ניתנת לזיהוי בתחפושת מפתיעה במיוחד: המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, שחוסל וסולק מהעולם ממש בתחילת המלחמה. עם גלימה שחורה, טורבן כהה, זקן לבן ומשקפיים – מדובר בלוק מוקפד ותואם למקור.

דחוף לארץ נהדרת. אירה דולפין | צילום: בר שמייב
דחוף לארץ נהדרת. אירה דולפין | צילום: בר שמייב

דולפין, שבדרך כלל מזוהה עם נוכחות ספורטיבית מובהקת ולוק אנרגטי במיוחד, בחרה השנה בדמות שהיא כנראה האויב הכי מזוהה עם ישראל בימים אלה. תחפושת עם פרשנות אקטואלית, ובעיקר תזכורת לכך שפורים, גם כשהוא מורכב, עדיין מצליח להשתחל בין הכותרות. כי אם כבר להתחפש בשנה כזו, כנראה שאי אפשר להתעלם מהמציאות.

אירה דולפין לד"ר להבית אקרמן | צילום: שי פרנקו
אירה דולפין לד"ר להבית אקרמן | צילום: שי פרנקו