ל"ג בעומר 2019: 5 מתכונים להכין עם הילדים במדורה

פיצה פוקצ'ה עם תוספות | צילום: shutterstock
פיצה פוקצ'ה עם תוספות | צילום: shutterstock

חמישה רעיונות מקוריים ופשוטים למתכונים שאפשר להכין ביחד עם הילדים במדורת ל"ג בעומר

88 שיתופים | 132 צפיות

סלט פירות חם מהמדורה

מכניסים לסיר פוייקה מבחר מפירות העונה חתוכים לקוביות/ פלחים, מוסיפים דבש/ סילאן, פירות יבשים – כמו צימוקים, דבלים, משמש, שזיף ועוד. מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות (מערבבים מידי פעם). מומלץ לפזר אגוזים, שוקולד ופירות יער ולהגיש בתוספת גלידת וניל.

לחם אינדיאני

מכינים עם הילדים בצק (אפשר בצק פוקצ'ה- מתכון למטה) ומגלגלים אותו על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה. את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכדומה. מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

ל"ג בעומר עם הילדים | צילום: shutterstock
ל"ג בעומר עם הילדים | צילום: shutterstock

>> ואיך תהפכו את ל"ג בעומר לחוויה משפחתית חינוכית?

לחם פוקצ'ה עם תוספות

מכינים עם הילדים מבעוד מועד את הבצק (מתכון: קילו קמח, 3 כפות שמרים, 3 כפיות מלח, כף סוכר ו-3 כוסות מים פושרים. לשים, מתפיחים מתחת מגבת עד שהבצק מכפיל את גודלו. יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או רק עם הידיים לצורה אליפטית, מניחים תוספות לפי הטעם – שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים על סאג' מעל המדורה עד שהבצק מתחיל להשחים. מהבצק יוצרים עיגולים, פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או רק עם הידיים

* ניתן גם להכין פיצה באופן זה – למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.

תפוח אדמה ממולא כל טוב

חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה – בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה). ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים – כל אחד לפי טעמו כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל ועוד. מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף. זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ומתענגים על הטעם!

מרשמלו צרוב על שיפוד | צילום: shutterstock
מרשמלו צרוב על שיפוד | צילום: shutterstock

פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפוד

משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש. מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה) טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס (עושים קצת "פו" כי זה חם…) ואוכלים!