מטבחי השף: 5 מטבחים ביתיים מעוררי השראה וחשק לבשל

מעצב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן, באדיבות מטבחי סמל
מעצב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן, באדיבות מטבחי סמל

בין אם את לשה, קוצצת או רק חולמת על ארוחות מושקעות - המטבחים החדשים מציעים לא רק פונקציונליות וטכנולוגיה מתקדמת, אלא גם עיצוב שמכבד את התשוקה שלך לבישול

88 שיתופים | 132 צפיות

שבועות הוא חג של לבן: גבינות, בצקים, ריחות של אפייה ביתית, פשטידות מהבילות ושלל מטעמים. אבל החג הוא גם תזכורת, עד כמה המטבח יכול להיות לא רק פונקציונלי, אלא גם מרחב של יצירה, חוויה ואירוח. עבור חלקנו, לא צריך חג כדי להרגיש בבית בין הסירים. המטבח הוא לא תחנה אלא יעד, מקום של השראה, דיוק והתמסרות מלאה לחומרים ולטעמים. בעידן שבו כולנו מוקפות בתכניות בישול, מטבחים פתוחים, מסעדות גורמה ותמונות אינסטגרם מעוררות תיאבון מעבר לים – יש מי שלא רק צופות מהצד, אלא לובשות את סינר השפית בגאווה, ומביאות את הפסגה הקולינרית אל תוך הבית.

>> וואיי-וואיי: רותם סלע נותנת לנו הצצה נדירה לבית ההיסטרי שלה

אנחנו חיות בעידן שבו המטבח הופך ליותר ממרחב עבודה – הוא הופך למרחב אישי, כמעט אינטימי. לא עוד פינה פונקציונלית שמתחבאת מאחורי הקלעים, אלא לב הבית: חלל מעוצב, טכנולוגי ומרשים, שמתאים לאורח חיים של מי שמבשלת כמעט כמו מקצוענית, ובדיוק באותה תשוקה.

מטבחי סמל. עיצוב: רונית שיסמן | צילום: ערן תורגמן
מטבחי סמל. עיצוב: רונית שיסמן | צילום: ערן תורגמן

"אנחנו רואים לקוחות שמקדישים למטבח יותר שטח, יותר משאבים, ובעיקר יותר מחשבה", אומר גיא נתן, משנה למנכ"ל מטבחי סמל. "עבורם, המטבח הוא מגרש המשחקים המועדף. הם מחפשים פונקציונליות גבוהה, אבל גם עיצוב שמכבד את הרצינות שבה הם ניגשים לבישול. הם רוצים נוחות, דיוק, ובעיקר להיות חלק ממה שקורה בבית, גם כשהם עומדים ועומדות מול הכיריים".

מעצב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן, באדיבות מטבחי סמל
מעצב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן, באדיבות מטבחי סמל

מטבח הצגה

"השף הביתי של היום יודע בדיוק מה הוא רוצה", ממשיך נתן. "כיריים עם עוצמה, משטחי עבודה מרווחים, מקרר יין אינטגרלי, תנורים חכמים, מגירות מסודרות לפי תחנות עבודה, בר מים שמייתר את הקומקום, ברז עם מים רותחים בלחיצת כפתור – ושפע משטחים להכנה, חיתוך והגשה. הכול מדויק, מתוכנן – ובעיקר מעוצב בקפידה, לפי הדרישות של 'השף'".

ניגא שף FOR HOME | צילום: אלעד גונן
ניגא שף FOR HOME | צילום: אלעד גונן
ניגא שף FOR HOME | צילום: אלעד גונן
ניגא שף FOR HOME | צילום: אלעד גונן

השפיות והשפים הביתיים של היום לא רק מבשלים, הם גם מציגים. המטבח הוא זירת פעולה, אבל גם זירת הופעה. הם לשים, צולים, מקרמלים – ולעולם לא מאחורי הקלעים. כשהכל פתוח לסלון והאירוח קורה סביב האי המרכזי, הפונקציונליות מתמזגת עם אפקט השואו.

"אנחנו מתכננים מטבחים שמאפשרים לבשל בלי להתנתק", אומר נתן. "המטבח כבר לא מופרד מהחיים, הוא חלק מהם. זה המקום שבו המשפחה נפגשת, שבו חברים טועמים תוך כדי, ושבו הלקוח מרגיש שהוא במרחב שנוצר במיוחד בשבילו. לפעמים זה גם מרחב שפורש כנפיים ל־20 ואפילו 25 מ"ר".

מעצב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן
מעצב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן

"אפשר לראות היום מגמה ברורה", אומרת יעל מוסקוביץ, סמנכ"לית השיווק של ניגא שף FOR HOME, שמביאה פתרונות מטבח שמבוססים על טכנולוגיה ועיצוב מהעולמות המקצועיים של המטבחים המסחריים. "הלקוח הביתי מחפש את אותה חוויית עבודה, שליטה ודיוק שיש לשף מקצועי, רק בהתאמה לבית. זו לא רק אסתטיקה, אלא רצון אמיתי בציוד שמאפשר להגיע לרמה אחרת של תוצאה. אנשים יודעים לזהות איכות, והם לא מתפשרים".

וזה לא נגמר בין ארבעה קירות. מוסקוביץ מצביעה גם על הזינוק בביקוש למטבחי חוץ: "אם בעבר זה הסתכם במנגל בפינת הגינה, היום אנחנו מדברים על מערכות קולינריות שלמות – שלא נופלות ברמתן ממטבחי הפנים. במיוחד בקרב מי שאוהבים ואוהבות לארח, ורוצים חוויית שף גם תחת כיפת השמיים". לדבריה, מטבחי החוץ של היום כוללים הכל: כיריים, מעשנות, מקררים, מדיחים, כיורים, טאבונים, מתקנים לעשיית קרח, מקררי יין – וכל מה שצריך כדי להרשים את האורחים (ואת עצמך).