מחבת הפלא

מסע טעמים מסחרר שמקורו בוולנסיה
88 שיתופים | 132 צפיות
המתכונים
פאייה קלאסית»
פאייה פטריות וירקות שורש»
פאייה פירות ים ובשר»
פאייה פירות ים ודיו דיונונים»
פאייה דגים»
פאייה קלאסית
החומרים:
- 1 פלפל אדום
- 1 גזר בינוני
- 2 בצלים בינוניים
- 1 גבעול סלרי
- 300 גר' פרגיות
- 6 כפות שמן זית
- 50 גר' אפונה
- 100 גר' שעועית ירוקה, מאודה
- 1 פלפל, קלוי וחתוך לרצועות
- 1 גר' זעפרן
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק
- 1 כף שום, כתוש
- 2 כוסות אורז עגול
- 100 גר' חזה אווז מעושן
- ½2 כוסות ציר עוף
- מיץ מ-2 לימונים
לקישוט:
- 4 אספרגוסים, צלויים בגריל
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- חותכים לקוביות את הפלפל, הגזר, הבצלים והסלרי.
- פורסים את הפרגית לרצועות דקות.
- מחממים שמן זית במחבת שטוחה ורחבה ומטגנים את הפרגיות עד השחמה מכל הצדדים. מוסיפים פלפל, גזר, בצל, סלרי, אפונה, שעועית ופלפל קלוי ומפוררים פנימה חצי מכמות הזעפרן. מתבלים במלח, צ'ילי ושום.
- מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומעבירים לאש נמוכה.
- מוסיפים חזה אווז, שארית הזעפרן וציר עוף, ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהציר נספג. מכסים במגבת וממתינים 10 דקות.
- מזליפים מעל מיץ לימון, מקשטים באספרגוס צלוי ובפטרוזיליה ומגישים.
פאייה פטריות וירקות שורש
החומרים:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- 2 שורש סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 זוקיני, חתוכים לקוביות
- 2 שורש פטרוזיליה, חתוכים לקוביות
- 70 גר' פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
- 70 גר' פטריות פורטובלו, חתוכות לפרוסות
- 5 גר' פטריות פורצ'יני, מושרות במים חמים וקצוצות
- 2 כוסות אורז עגול
- 50 גר' פרוסות שום
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור, גרוס
- 3 כוסות ציר ירקות
- 4 גבעולי אספרגוס, קלויים וחתוכים באורך 2 ס"מ
- 50 גר' פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת שטוחה ורחבה, ומקפיצים את הירקות והפטריות (מוסיפים לפי הסדר) עד השחמה קלה.
- מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים שום, מלח, פלפל וציר ירקות. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-12 דקות, עד שהאורז מוכן.
- מפזרים מעל אספרגוס קלוי ופטרוזיליה ומגישים.
פאייה פירות ים ובשר
החומרים:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 בצל, חתוך גס
- 1/3 כרישה, חתוכה גס
- 1/2 גזר, חתוך גס
- 1/2 עגבנייה, חתוכה גס
- 6 זרועות סרטן
- 2 כפות שום טרי, מרוסק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק
- 2 כפות עגבניות מיובשות
- 100 גר' בייקון, קצוץ
- 100 גר' פילה לבן
- 100 גר' מולים שחורים
- 100 גר' שרימפס
- 100 גר' בייבי שרימפס
- ½1 כוסות אורז עגול
- 1/2 פלפל קלוי, קלוף וטחון
- 100 גר' טבעות קלמארי
- 1 כוס ציר דגים
- 50 מ"ל פסטיס
- 2 כפות מיץ לימון
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת שטוחה ורחבה ומטגנים את הירקות כ-2 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את הסרטנים ומטגנים 2 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מתבלים בשום, מלח, צ'ילי ועגבניות מיובשות.
- מוסיפים בייקון, פילה לבן, מולים, שרימפס, בייבי שרימפס ואורז, ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים פלפל קלוי, קלמארי וציר דגים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהאורז מוכן.
- מוסיפים את שאר החומרים ומגישים.
פאייה פירות ים ודיו דיונונים
החומרים:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים, חתוכים לקוביות
- 1 כרישה, קצוצה
- 6 זרועות סרטנים
- 100 גר' פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
- ½1 כוסות אורז עגול
- 1 כף שום, כתוש
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק
- 80 גר' מולים שחורים
- 80 גר' מולים וונגולי
- 2 שקיות (קטנות) דיו דיונונים
- קורט זעפרן
- ½1 כוסות ציר דגים
- 50 מ"ל יין לבן
- 50 גר' קלמארי, חתוך לטבעות
- 30 גר' בזיליקום, קצוץ
- 1 כף שמן זית
- 10 שרימפס, קלופים
- 6 קוקי סן ז'אק
- מלח, לפי הטעם
- פלפל, לפי הטעם
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת רחבה ושטוחה ומטגנים את הבצל והכרישה עד הזהבה.
- מוסיפים סרטנים ופטריות ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא מקבל צבע פנינה.
- מוסיפים שום, מלח, צ'ילי ומולים ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.
- מוסיפים זעפרן, ציר דגים ויין ומבשלים מכוסה כ-12 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים קלמארי ובזיליקום ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מהאש.
- מחממים כף שמן זית במחבת נפרדת וצולים את השרימפס והקוקי סן ז'אק עם מלח ופלפל, עד השחמה קלה משני הצדדים. מפזרים אותם מעל הפאייה, מוסיפים מיץ לימון ומגישים.
פאייה דגים
החומרים:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
- 2 שומר, פרוסים בעובי 1 ס"מ
- 1 כף שום, כתוש
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק
- ½1 כוסות אורז עגול
- קורט זעפרן
- ½1 כוסות ציר דגים
- 2 דגי בורי, נקיים וחתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 6 ברבוניות קטנות
- קמח לציפוי
- 1 כף פסטיס
- מיץ מ-1 לימון
- צרור פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת שטוחה ורחבה, ומטגנים את הבצל והשומר.
- מוסיפים שום, מלח, צ'ילי ואורז ומטגנים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים זעפרן וציר דגים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהאורז מוכן.
- מוסיפים את הבורי וממשיכים לבשל כ-7 דקות, עד שבשרו הופך ללבן.
- מחממים שמן במחבת נפרדת, מצפים את הברבוניות בקמח ומטגנים עד הזהבה.
- מניחים את הברבוניות על הפאייה, מזליפים מעל פסטיס ומיץ לימון, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה