מאפינס-קוגל אטריות אישי

ליאורה קרן משחזרת את הקוגל של סבתא שלה בגרסה קטנה ומעודכנת. קוגל עם שיק

88 שיתופים | 132 צפיות

בינוני, כשר, פרווה

קוגל היו אוכלים אצל סבתא שלי בשבת. הוא היה נאפה בתנור במשך כל הלילה ולקראת ארוחת הצהריים הוא היה מוגש חם ושחום והדיף ניחוחות מזמינים. הקוגל המודרני שלי הוא ממש לא כזה, כי הוא נאפה מהר ושומר על צורה מוגדרת ואסתטית (לעומת הקוגל של סבתא שאחרי שעות האפייה הרבות הוא היה הופך לגוש חום ובלתי מזוהה), אבל בכל זאת יש בו טעם של געגוע, ואם תגישו אותו חם עם יוגורט משובח (ולא עם שמנת חמוצה) הוא יגרום לכולם לחייך.

החומרים ל-24 מאפינס אישיים:

  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות דבש
  • 250 גר'אטריות דקות
  • 3 ביצים טרופות
  • 50 גר'אוכמניות יבשות קטנות (להשיג בחנויות תבלינים מתמחות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הסוכר חום, השמן והדבש.

2. מבשלים את האטריות במים מומלחים ורותחים כ-3–4 דקות עד שהן מתרככות מעט, אך לא יותר מדי. מסננים ומעבירים לקערת התערובת.

3. מוסיפים לקערת התערובת את הביצים, האוכמניות, המלח והפלפל.

4. משמנים תבניות מאפינס קטנות ומחלקים את התערובת לשקעים. מכסים את התבניות ברדיד אלומיניום ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהמאפה מזהיב. משחררים מהתבניות ומגישים חם או פושר.

מצרכים:

קוגל היו אוכלים אצל סבתא שלי בשבת. הוא היה נאפה בתנור במשך כל הלילה ולקראת ארוחת הצהריים הוא היה מוגש חם ושחום והדיף ניחוחות מזמינים. הקוגל המודרני שלי הוא ממש לא כזה, כי הוא נאפה מהר ושומר על צורה מוגדרת ואסתטית (לעומת הקוגל של סבתא שאחרי שעות האפייה הרבות הוא היה הופך לגוש חום ובלתי מזוהה), אבל בכל זאת יש בו טעם של געגוע, ואם תגישו אותו חם עם יוגורט משובח (ולא עם שמנת חמוצה) הוא יגרום לכולם לחייך.

החומרים ל-24 מאפינס אישיים:

  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות דבש
  • 250 גר'אטריות דקות
  • 3 ביצים טרופות
  • 50 גר'אוכמניות יבשות קטנות (להשיג בחנויות תבלינים מתמחות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הסוכר חום, השמן והדבש.

2. מבשלים את האטריות במים מומלחים ורותחים כ-3–4 דקות עד שהן מתרככות מעט, אך לא יותר מדי. מסננים ומעבירים לקערת התערובת.

3. מוסיפים לקערת התערובת את הביצים, האוכמניות, המלח והפלפל.

4. משמנים תבניות מאפינס קטנות ומחלקים את התערובת לשקעים. מכסים את התבניות ברדיד אלומיניום ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהמאפה מזהיב. משחררים מהתבניות ומגישים חם או פושר.