רכים, זהובים ועשירים בחלבון: מאפינס יוגורט, עגבניות יבשות וזיתים

מאפינס יוגורט, עגבניות יבשות וזיתים של אמיר בוארון | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
מאפינס יוגורט, עגבניות יבשות וזיתים של אמיר בוארון | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

קלים להכנה ונטרפים במהירות: כשהמאפינס האלה בתנור, הם ממלאים את הבית בריח אפייה מגרה של זיתים, עגבניות מיובשות וגבינה צהובה נמסה

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מאפינס גדולים | 40 דקות | קל | כשר | אפייה

החומרים

400 מ"ל (2 גביעים) יוגורט דנונה PRO עם 20 גרם חלבון
3 ביצים
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו יבש
3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
3 כפות זיתים קצוצים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־220 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים.

2. טורפים ביצים ויוגורט לתערובת אחידה. בקערה נפרדת מערבבים קמחים, אבקת אפייה, מלח ואורגנו. מקפלים את תערובת הקמחים לתוך תערובת היוגורט עד לקבלת בלילה כמעט אחידה. מוסיפים עגבניות מיובשות, זיתים ופרמזן ומערבבים עד שהם מתפזרים בתערובת ולא נשארים משקעי קמח.

3. יוצקים את הבלילה לשקעים ואופים כ־30 דקות, עד שהמאפיס זהובים ויציבים.

למתכוני מאפינס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"