טבעוניות ונהנות: מתכון למאפינס בננה כוסמין מהחלומות

מאפין בננה כוסמין של נריה קלנטרוב | צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל
מאפין בננה כוסמין של נריה קלנטרוב | צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל

עם רוטב נוגט אגוזי ועשיר, בלי ביצים וללא חלב: כך תכינו מאפינס בננה כוסמין שלא תוכלו להפסיק לטרוף. לבריאות, ליטרלי

88 שיתופים | 132 צפיות

12 מאפינס | 30 דקות | קל | כשר | אוכל בריא

באפייה טבעונית נחוץ חומר מקשר שיאחד בין כל החומרים – תפקיד שממלאות הביצים באפייה הרגילה. בדרך כלל רסק תפוחים עושה את העבודה, אך במתכון הזה אין בו צורך כיוון שהבננות עצמן הן חומר מקשר. שמן הקוקוס מסייע בגיבוש הסופי של הבלילה משום שהוא מתקשה ומתייצב בקירור. מומלץ (אך לא חובה) להוסיף למאפינס רוטב נוגט, רוטב עם טעם אגוזי עמוק שמתאים כציפוי לכל עוגה בחושה.

החומרים

5 בננות בשלות חתוכות גס
80 מ"ל ( 1/3 כוס) שמן קנולה
80 מ"ל ( 1/3 כוס) שמן קוקוס
150 גרם ( 3/4 כוס) סוכר קנים
320 גרם (1/2 2 כוסות) קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מי מלח
להגשה
אבקת סוכר
רוטב נוגט (לא חובה)
לרוטב נוגט (צנצנת בנפח 300 מ"ל)
100 גרם ממרח נוגט (להשיג בחנויות מתמחות באפייה)
1 כוס חלב אורז

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים.

מכינים רוטב נוגט
2. מביאים לרתיחה בסיר ממרח נוגט וחלב אורז. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 7 – 10 דקות תוך כדי בחישה עד שמתקבל רוטב סמיך. מעבירים לצנצנת, אוטמים ושומרים במקרר עד שבוע. מחממים מעט במיקרוגל או על להבה נמוכה לפני ההגשה.

למאפינס
3. מערבלים בננות בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים שני סוגי שמן וסוכר קנים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף (לא חובה).

4. מזלפים את הבלילה לשקעים או מוזגים לשקעים בעזרת כף עד ל- 3/4 מגובהם ואופים כ-10 דקות. מסובבים את התבנית ואופים כ- 10 דקות נוספות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר או רוטב נוגט. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד יומיים או במקרר עד 5 ימים.

למתכונים נוספים עם בננות היכנסי לאתר "השולחן"