ניצחון היסטורי: הכדורגלניות הישראליות יקבלו את אותם התנאים כמו השחקנים הגברים

שחקניות נבחרת ישראל | צילום: אוקסנה דניסוב
שחקניות נבחרת ישראל | צילום: אוקסנה דניסוב

אחרי מאבק אינטנסיבי, הכדורגלניות הישראליות הגיעו להסכמה עם התאחדות הכדורגל על השוואת התנאים, בדיוק כמו של הכדורגלנים הגברים. קארין סנדל: "זה צריך להיות מצפן לכל ענפי הספורט"

88 שיתופים | 132 צפיות

בשבוע שעבר דיווחנו על מאבק חשוב בהובלת קארין סנדל, קפטן נבחרת הנשים הישראלית לשעבר ויו"ר ארגון השחקנים והשחקניות, שלווה בקמפיין בהובלת קבוצת "בונות אלטרנטיבה", על השוואת התנאים בין הכדורגלניות לכדורלגנים בישראל. סנדל פרסמה אז ברשתות החברתיות את הפוסט הבא, לצד צילום של נעלי כדורגל על הדשא: ״שחקניות הנבחרת וכל שחקניות הליגות הבוגרות והצעירות מניחות היום את הנעליים על הדשא ולא משחקות. למה? כי בהתאחדות לכדורגל לא שמעו על שיוויון ונמאס לנו מהאפליה לטובת גברים. דוגמאות? בבקשה:
1. הוצאות אש"ל של שחקן נבחרת גבר 500 יורו ליום בטורניר בחו"ל ולעומתו שחקנית תסתפק ב-15 יורו.
2. נבחרת הגברים טסה בביזנס/מטוס פרטי ונחה בלאונג' עסקים והנשים- בקונקשנים נוראיים העיקר שייצא הכי זול, עד כדי כך שטסנו לפורטוגל במשך 20! שעות!
3. שכר מאמנים זעום , מה שמביא לצוות מקצועי של מאמני ברירת מחדל. מאמן מנטלי? -אין.
4. מגרש קבוע? הצחקתם אותנו. ויש עוד הרבה דוגמאות… ובכלל ההפליה היא מגדרית וקיימת בכל ענף הכדורגל לנשים ונערות בישראל!
אז מה אפשר לעשות? להצטרף לקמפיין ולדרוש מההתאחדות להפסיק להפלות את כדורגל הנשים בישראל".

הבוקר קיבלנו ידיעה משמחת כי בתום מו"מ ארוך ועיקש, הוסכם כי שחקניות הנבחרת יזכו לשוויון לתנאי נבחרת הגברים בכל הקשור למעטפת וצוות מקצועי, מאמן במשרה מלאה, ציוד שוטף וציוד רפואי, מגרשי אימונים, תנאים כוללים, השוואת תנאי אש"ל, טיסות מסודרות. עוד נכתב בידיעה מטעם הכדורגלניות, כי בפברואר האחרון סערו בארצות הברית על החלטה היסטורית של בית המשפט האמריקאי שקבע כי יש להשוות בין התנאים של הכדורגלנים לכדורגלניות. כמו כן ההתאחדות תכין ותציג תוכנית אסטרטגית ל-8 השנים הקרובות שתכלול הגדלת מספר השחקניות הפעילות בענף בדגש על הרחבת בסיס הפירמידה, נערות, אסטרטגיה שיווקית לענף כדורגל הנשים בכלל ובנבחרות בפרט.

"הספורט הוא כלי חברתי ותרבותי משמעותי, ושיוויון הוא ערך בלתי נפרד ממנו"

ההחלטה התקדימית היא תולדה של קמפיין שנוהל תחת הכותרת  #לא_משחקות_משחקים  בהובלת קבוצת "בונות אלטרנטיבה" (נשים בכירות במשק ובחברה הישראלית, הפועלות למען קידום שוויון חברתי), קבוצת "כדורגלניות עושות שינוי" וכמובן שחקניות נבחרת ישראל, שהכריזו על סכסוך עבודה וסירבו להגיע לאימונים ולעלות לשחק עד להשוואת התנאים שלהן עם נבחרת הגברים.

במקביל לקמפיין התקיים מאחורי הקלעים מו"מ בין השחקניות להתאחדות, אשר הוליד מסמך המשקף את הרצון המשותף להבטיח תנאים מקצועיים שוויונים אפשריים לשחקניות הנבחרת וביצוע רפורמות מחייבות. קארין סנדל הוסיפה בהודעה לעיתונות: "אנחנו כל כך שמחות ומתרגשות, המאבק הזה צריך להיות מצפן לכל ענפי הספורט בישראל. ספורט הנשים מקופח לאורך שנים, והגיע הזמן שזה יסתיים. הספורט הוא כלי חברתי ותרבותי משמעותי, ושיוויון הוא ערך בלתי נפרד ממנו. אנחנו יכולים ויכולות להיות גאים על כך, כולנו, זה מציב אותנו בשורה אחת עם שאר מדינות העולם המתקדמות שמבינות את הפוטנציאל האדיר בכדורגל הנשים ואני מקווה שבדרך המשותפת הזאת נראה את הענף גם כאן פורח ומשגשג. אני רוצה להודות לקבוצת "בונות אלטרנטיבה" שהיו שותפות אמיתיות לדרך, הובילו את הקמפיין של המאבק והיו לצידנו עד הדקות האחרונות של המשא ומתן. "בונות אלטרנטיבה" לימדו את כולנו שיעור בסולידריות ובכח של נשים לייצר שינוי חברתי משמעותי שאני מקווה ומאמינה שיירשם בדפי ההיסטוריה".

קארין סנדל על המגרש | צילום: אוקסנה דניסלוב
קארין סנדל על המגרש | צילום: אוקסנה דניסלוב