לחם יוגורט וחומץ
מתכון פשוט של השף סאלח כורדי ממסעדת אל עאשי היפואית למנת לחם עשירה ומפנקת שמלווה היטב מתבלים וממרחים ומוסיף עניין וטעם לכל ארוחה
לחם שילך נהדר עם הביסארה – תבשיל פול מפנק לחורף מבית היוצר של השף סאלח כורדי ממסעדת אל-עאשי
החומרים ל- 4 כיכרות | קל | חלבי
7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח
1 ביצה
1/2 כוס חומץ
1 כוס יוגורט 3%
מלח
1/4 כוס סוכר
3 כפות (30 גר') שמרים יבשים
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
1. מערבלים את המרכיבים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות (או מערבבים ולשים בידיים).
2. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתפחה במשך לילה.
3. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים. מכדררים כל חלק ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. יוצרים על כל כדור משבצות בעזרת סכין חדה. מניחים להתפחה נוספת במשך חצי שעה.
5. אופים את הלחמים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.
6.מורידים את הטמפרטורה ל־160 מעלות ואופים במשך 25 דקות נוספות.
7. מצננים לפני הפריסה.