כתוב בעור

עור הפנים שלנו הוא קודש הקודשים ובחירה לא נכונה של קוסמטיקאית יכולה לגבות מחיר גבוה מאוד. מדריך לבחירה נבונה
הירשמו לניוזלטרים של ifeel, וכל הכתבות הכי חמות בדרך אליכם
ככל שהמודעות שלנו ליופי ולאסתטיקה גוברת, כך אנו צורכים יותר ויותר תכשירים וטיפולים, שמטרתם לשמור עלינו יפים ומטופחים. במקביל, הולך ועולה מספר הקוסמטיקאיות בארצנו, ועלינו, הצרכנים (ובעיקר הצרכניות), מוטלת האחריות לבחור נכון את האחת שתטפל לנו בעור הפנים.
שרה בן חיים, הבעלים של מכון קטי'ס התל-אביבי, נותנת שלוש סיבות למי שתוהה מדוע חשוב לבחור בקוסמטיקאית הנכונה. "כדי שהלקוחה לא תפגע, כדי שיהיה לטיפול גב מקצועי, ועל מנת שללקוחה יהיה לאן לפנות במקרה ומתעוררת בעיה או שאלה".
אז איך בוחרים נכון? פנינו לשורה ארוכה ומכובדת של קוסמטיקאיות ושמענו את התשובות שלהן. לקחנו את התשובות, שכתבנו וערכנו, והנה הן, מסודרות ומקצועיות, בשבילכן. למרות לשון הנקבה, ההמלצות טובות גם לגברים.
מגע. זהו אחד הפרמטרים החשובים ביותר, אך ניתן לבדוק אותו רק בעת הטיפול עצמו. אם המגע של הקוסמטיקאית נעים לך או לא זה עניין אישי. אך אם הכל מצוין ורק את המגע שלה את לא אוהבת, אל תמשיכי להגיע אליה לטיפולים.
לימודים ותעודות. וודאי כי הקוסמטיקאית למדה קוסמטיקה, וכך גם לגבי יתר התחומים בהם היא מטפלת, כמו שעווה או אפילציה. בנוסף, כדאי לבדוק האם למדה אנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה. שימי לב לתעודות התלויות על הקיר ואל תתביישי לשאול היכן רכשה את ההסמכה ומתי, והאם היא יוצאת להשתלמויות. קוסמטיקאית מקצועית תתגאה ותשמח להגיב על השאלה.
כמו כן, חשוב לבדוק מהם תחומי ההתמחות של הקוסמטיקאית, למשל – טיפול באקנה, פיגמנטציה או קופרוז, ולוודא שהם תואמים לצורך שלך.
ותק וניסיון. מכשור ותכשירים, טובים ככל שיהיו, לא יועילו אם הקוסמטיקאית אינה מנוסה. קוסמטיקאית בעלת ותק תדע כיצד לשלב בין התכשירים השונים ולהגיע לתוצאות טובות באמת.
עם זאת, אל תבהלו מקוסמטיקאיות חדשות ואל תפסלו אותן מיידית. לא פעם הן משקיעות יותר, נותנות יותר, בקיאות בחידושים והידע עדיין טרי אצלן בראש.
רישיון עבודה. משרד העבודה הוא המפקח על הכשרת הקוסמטיקאיות, וכדאי לבדוק שיש לקוסמטיקאית שלך רישיון. עם זאת, קחי בחשבון שרישיון זה אינו מעיד על הלימודים, שכן מדובר ברישיון עסק בלבד.
ביטוח. חברות הביטוח אינן מבטחות כל קוסמטיקאית, ומי שיש לה פוליסת ביטוח, הציגה בפני חברת הביטוח תעודות המעידות על מקצועה. לכן, מומלץ לבחון האם לקוסמטיקאית יש פוליסת ביטוח, דבר שעשוי להועיל במידה שחס וחלילה נגרם נזק כלשהו במהלך הטיפול.
הטיפול. קוסמטיקאית מקצועית תתשאל כל לקוחה, בתחילת הטיפול הראשון, לגבי מצבו של העור בהווה ובעבר, הרגלי הטיפול בעור, מצב בריאותי ועוד פרמטרים רלוונטיים, כדי לבסס על כך את הטיפול. כדאי לבדוק שהקוסמטיקאית מנהלת כרטיס לקוח, בו רשומה היסטוריית הטיפולים לאורך זמן.
חשוב שבזמן הטיפול הקוסמטיקאית תתמקד רק בך ולא בנושאים אחרים, כמו שיחות טלפון ממושכות או טיפול בלקוחות אחרים.
מוצרים וחומרים. שימי לב שכל החומרים בהן משתמשת הקוסמטיקאית, הם חומרים שקיבלו אישור של משרד הבריאות. רצוי שעל כל מוצר שתרכשו יהיה כתוב שם היצרן, שם המשווק, תאריך תפוגה, מספר קטלוגי של הייצור הספציפי וכמה זמן מרגע פתיחה המוצר בתוקף. במידה שהמוצר נעשה במיוחד עבור הקוסמטיקאית, וודאו איתה בעל פה פרטים אלו.
אם רכשת מהקוסמטיקאית מוצרים, וודאי כי היא נותנת לכן הנחיות מדויקות לגבי אופן השימוש בהם. עם זאת, במידה שאת רוב האנרגיה היא משקיעה במכירת המוצרים, כדאי שתפני לקוסמטיקאית אחרת, שכן הטיפול הוא העיקר, ולא המוצרים.
אסתטיקה וניקיון. ודאי כי המקום בו מתקיים הטיפול הוא נקי ונעים לעין, וכי כלי העבודה עוברים חיטוי. בנוסף, שימי לב לקוסמטיקאית עצמה. הפנים שלה הם כרטיס ביקור משמעותי, אך לא פחות מכך, חשובות ציפורניים נקיות ומסודרות ושיער אסוף. האם הקוסמטיקאית שלך דואגת לרחוץ ידיים לפני הטיפול? האם היא לבושה בחלוק? האם הסדין של המיטה והמגבת המונחת עליה נקיים? וכיצד נראית סביבת העבודה באופן כללי?
מחיר. מחיר טיפול פנים ינוע בין 280 ל-500 ש"ח, זאת בהתאם למורכבות הטיפול. אם המחיר נמוך משמעותית, כדאי לבדוק את איכות החומרים בהם היא משתמשת. אם אלו אינם טובים, איכות הטיפול תהיה בהתאם. עם זאת, יש לציין כי גם מחיר גבוה ומוצרים מצוינים אינם ערובה לטיפול מוצלח, המתבסס לא פחות מזה על הקוסמטיקאית עצמה. בכל מקרה, מומלץ לבדוק את טווח המחירים של הטיפולים המוצעים על ידי הקוסמטיקאית ולהשוות למקומות אחרים.
המלצה. קיבלתן המלצה על קוסמטיקאית? התבונני בעור הפנים של הממליצה. האם הוא נראה טוב בעינייך? בנוסף, שאלי את כל השאלות הרלוונטיות, כולל האם המקום אסתטי, כמה זמן הוא קיים ומהו הוותק של הקוסמטיקאית.
עזרו בהכנת הכתבה: חוה זינגבוים, מפתחת שיטת חוה זינגבוים P.M.E®; שרון ברוך, מנהלת המרכז לקוסמטיקה רפואית של ד"ר דב קליין; נעמי אילוק, מנהלת מרכז קוסמטיקה פרא רפואית בירושלים; נעמי רוזנטל, מנהלת מכון BELL רזי חן ברמת השרון; זהבית שטנר, קוסמטיקאית רפואית ומטפלת ברפואה משלימה, מנהלת מרכז החיים היפים בראשון לציון; רות אלפי, קוסמטיקאית רפואית P.M.E בתל אביב; מיכל אליהו, מדריכה ראשית בג'יג'י אקדמי; מימי לוזון, בעלת בוטיק היופי בפתח תקווה; לי קרפ-אפללו, מנהלת מוצרים של רשת wow cosmetics; יפה בירנפלד, קוסמטיקאית, בעלת מכון והמפיצה הבלעדית של SOTHYS; אור זיידנרייס, קוסמטיקאית רפואית; יערית נחום, מדריכה ראשית בחברת פבוניה בוטניקה; לילך קפלן, מנהלת היחידה לדרמוקוסמטיקה והבעלים של חברת דרמה הופ; חן לבני, מנהלת תחום הקוסמטיקה במכללה לקוסמטיקה רפואית.
הכתבות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter ובפייסבוק