חמה וחרוכה: כרובית שלמה מתובלת וצלויה על האש

כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי | צילום: שני בריל
כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי | צילום: שני בריל

על מדורת גחלים לוחשות או בתנור: הכרובית מתרככת ומזהיבה בצלייה, סופגת את ארומות התבלינים והעשן ומקבלת טעם עמוק

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | צמחוני

בשיטה זו מבשלים את הכרובית קצרות, עוטפים בתערובת תבלינים טחונים ואז תולים אותה על מקל ארוך ומניחים מעל המדורה. לחילופין, אפשר גם לצלות אותה בתנור הבייתי.

החומרים

1 כרובית בינונית
1/4 כוס שמן זית
100 גרם חמאה מזוקקת
לתערובת תבלינים
1 כפית גרגירי פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי
1/2 כפית זרעי כמון
1/4 כפית כורכום
2 תרמילי הל רק הזרעים
1/2 כפית גרגרי כוסברה
1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
2 כפיות עלי זעתר מיובשים
3 כפות שומשום

אופן ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים כרובית כ־8 דקות (הכרובית עדיין קשה יחסית). מוציאים מהמים ומצננים.

2. קולים את כל התבלינים במחבת רק עד שעולה ניחוח. כותשים את התבלינים בעלי ומכתש ומערבבים עם שמן זית וחמאה מזוקקת.

3. מושחים היטב את הכרובית בתבלינים, מלפפים סביב הכרובית חוט ברזל גמיש ותולים על מקל מעל מדורה של גחלים לוחשות עם מעט להבות במשך 10־15 דקות עד שהכרובית זהובה ופריכה. אם מכינים בבית, מחממים תנור ל־230 מעלות וצולים את הכרובית המבושלת כ־20 דקות עד שהיא שחומה.

רוצה מתכונים נוספים עם כרובית? היכנסי לאתר "השולחן"