"ילדות קטנות עם קוקיות הן דווקא סמל לחוזקה, ולא לחולשה"

יוני אשר ואשתו דורון והבנות רז ואביב ששוחררו משבי חמאס | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27
יוני אשר ואשתו דורון והבנות רז ואביב ששוחררו משבי חמאס | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27

קהילה טרנסית שלמה נפגעה בעקבות ההתבטאויות הקשות של אייל גולן, אבל לא רק. גם יוני אשר, שבת זוגו דורון ובנותיו רז ואביב נחטפו ב-7.10 וזכו להשתחרר ולהתאחד, מזכיר לכולנו מי הן הגיבורות האמיתיות

88 שיתופים | 132 צפיות

ביממה האחרונה אייל גולן שוב בכותרות בעקבות ההתבטאות הפוגענית שלו אמש בהופעה באשקלון. לאחר שנזרק עליו בקבוק מים במהלך ההופעה, הוא הגיב ואמר: "אם אתה לא ילדה קטנה עם קוקיות, בוא לשמה עכשיו, מאחורה, הרי אתה יודע שאתה קוקסינל".

>> "אני קוקסינל/ית גאה!": כך פגע אייל גולן באוכלוסיה שלמה

קהילה טרנסית שלמה נפגעה בעקבות האמירה הקשה הזאת, אבל לא רק. שימוש בביטוי "ילדות קטנות עם קוקיות" כגנאי גרם גם ליוני אשר לזוז בחוסר נוחות על הכיסא שלו, אולי גם למחנק בגרון, ובצדק. דורון בת זוגו של יוני ובנותיו רז (5) ואביב (3) נחטפו לעזה מבית סבתן בקיבוץ ניר עוז בשבעה באוקטובר. הן השתחררו בעסקה הראשונה וזכו לסוף טוב, להתאחד בחיים. הסיוט של משפחת אשר היה גם מהסיפורים הראשונים שהתפרסמו מאותה שבת שחורה וזעזעו את כולנו.

יוני אשר ואשתו דורון והבנות רז ואביב ששוחררו משבי חמאס | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27
יוני אשר ואשתו דורון והבנות רז ואביב ששוחררו משבי חמאס | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27

הבוקר, אשר החליט להשמיע קול – הוא העלה פוסט עם תמונה של אביב, בתו הצעירה והמתוקה עם הקוקיות, וכתב: "6 שעות בממ"ד של סבתא עד שנחטפת בידי מחבלים. 170 פגזים של מסוק שנורו עליך. 1 רסיס ברגל שלך. 49 יום הישרדות בשבי חמאס. ילדות קטנות עם קוקיות, הן דווקא סמל לחוזקה, ולא לחולשה".

בחרנו לפרסם את מילותיו המצמררות של יוני אשר, כי החיים של כולנו אחרי השבעה באוקטובר כבר לא אותו דבר ולא יחזרו להיות מה שהם היו. המחשבות שלנו, התגובות, גם המילים והשפה השתנו, וכן, גם אייל גולן צריך לזכור את זה, בטח כשהוא מופיע אל מול עשרות אלפי אנשים: ילדות קטנות עם קוקיות הן גיבורות.

"אייל גולן הוא דמות מוכרת מאד בבתים ובמשפחות, למילים שלו ולמעשים שלו יש כוח והשפעה", אמרה בתגובה אניטה פרידמן, יו"ר ויצו. "יש לו אחריות על כל מילה שהוא משמיע, גם כשהוא בסיטואציה בה הוא חש איום. האמירות שלו מזעזעות הן מבחינת התוכן שלהן והן מבחינת הטון שלהן וטוב עשה שהתנצל. תגובה לאלימות לא צריכה להיות באלימות. יש דרך לטפל במי שמתנהל באלימות, במקומות ציבוריים ועד לבתים."

6 שעות בממ"ד של סבתא עד שנחטפת בידי מחבלים.170 פגזים של מסוק שנורו עליך.1 רסיס ברגל שלך.49 יום הישרדות בשבי חמאס.ילדות קטנות עם קוקיות, הן דווקא סמל לחוזקה, ולא לחולשה.

Posted by Yoni Asher on Tuesday, July 16, 2024