טרנדים חדשים בעיצוב הבית בהשפעת הקורונה
מטבחים מקצועיים יותר, חדרים מפנקים יותר ודגש גדול על מרפסות. הקורונה הפכה את חיינו למשהו שונה לגמרי, וגם הדרך בה נעצב את הבתים שלנו תשתנה מקצה לקצה
השנה האחרונה, שינתה את חיינו ללא היכר והכניסה אותם לסדר חדש לגמרי. אם קודם הבית היה המקום אליו הגענו לאחר העבודה והלימודים כדי לנוח ולישון, עתה אנו שוהים בו כל הזמן. עבודה מהבית, חל"ת ומסגרות לימוד סגורות, גרמו לכך שכמה וכמה נפשות בגילאים שונים, עם צרכים שונים, נמצאות יחד 24/7, עובדים, לומדים, אוכלים, מבלים ומשחקים באותו מקום. הבית קיבל בתקופה זו פונקציונאליות שונה לחלוטין. משפחות רבות זיהו זאת ופנו לשיפוץ ביתם בכדי לענות על הצרכים החדשים. מתכננת ומעצבת הפנים שחר הכט אספה עבורנו את חמשת הטרנדים המובילים בעיצוב הבית בצל הקורונה:
פינות אינטימיות וחללי עבודה
הצורך באינטימיות של כל בני המשפחה נוגס בחלל המשותף. העבודה מהבית, הלמידה מרחוק והעובדה שיש לא מעט פעמים מגוון של גילאים באותו הבית, ושלכל אחד צורך משלו, מביאה לא מעט משפחות להחלטה להשקיע יותר במרחב אישי לכל אחד מבני הבית, מקום בו יוכלו לממש את חובותיהם בצורה מיטיבית. למשל להורים לילדים קטנים אשר עובדים מהבית בוחרים בפתרון של חדר עבודה שקוף בו ההורה יכול להגיע לריכוז ושקט במתחם הבית ולשמור על קשר עין עם הילדים. גם פינות למידה סגורות – גם אם קטנות – לילדים היותר בוגרים, בהם מתאפשר להם שקט מהמולת הבית, הפכו לצורך הכרחי בתקופה הזו.
החוץ נכנס פנימה
הסגרים הרבים, השהות הארוכה בתוך הבית, יצרו מרחק ביננו לבין הסביבה החיצונית שלנו. מרחק מאור יום, מהטבע, מאור השמש, מצמחים הגדלים בחוץ, קולות ציפורים, ריחות ועוד. אנו רואים יותר ויותר את רצון המשפצים והבונים בשנה האחרונה לדאוג שיהיה קשר משמעותי של בעלי הבית עם הסביבה. חלונות סטנדרטים מוחלפים בחלונות במידות רחבות יותר, כמו גם התעקשות על מרפסות וגודלן. יש צורך משמעותי לדיירי הבית להיות בקשר ישיר למה שקורה מחוץ לביתם, כאשר הם נמצאים בו הרבה שעות.
עציצים חיים ומלאכותיים
המרחק מהטבע שנכפה על כולנו בשל הריחוק, הסגרים, הפחדים וכו', הובילו לטרנד מובהק – הכנסה של הטבע הביתה. נעשה זאת באמצעות דקורציה של חומרים טבעיים כגון שעם, עץ, אדמה ובעיקר הרבה ירוק בדמות עציצים. אם פעם הייתה גישה שלילית באשר לעציצים מלאכותיים, הקורונה הביאה פתיחות גבוהה יותר גם לצמחים, עציצים ופרחים מלאכותיים. יש מחשבה יותר פרקטית ופחות אידיאלית. אנשים רוצים את הירוק בתוך הבית, וכן, מלאכותי חוסך גם במים וגם בטיפול.
מטבחים גדולים ומקצועיים
תחילת תקופת הקורונה יצרה את אחד הצרכים המפורסמים של התקופה. הסגר הראשון הפגיש את כל דיירי הבית בעיקר במטבח, הורים וילדים היו בבית עשרות ימים. לא מעט הורים התמודדו לראשונה עם בישול ארוחות 24 שעות ביממה. רבים מההורים ציינו שזה אחת ההשלכות הכי מאתגרות, הבישול הרב והרציף, לכן אחד הטרנדים הראשונים שראינו בשנה זו הוא התאמת המטבח. ראינו מקררים כפולים, תנורי אפיה תעשייתיים, משטחי עבודה גדולים במיוחד. לא מעט אנשים יצרו לעצמם מטבחים מקצועיים על גבול התעשייתיים, כדי להקל על עצמם לתחזק שגרת בישול עמוסה לאורך זמן.
חדרים מפנקים שיוצרים חוויה
חוויות חוויות חוויות הן מילת המפתח. לקחו לנו את חוץ לארץ, לקחו את התיירות, את הבריכות, את בתי הקולנוע והתיאטרות ועוד הרבה פינוקים שהיו שגרה של לא מעט משפחות. סכומי הכסף שמשפחות שמרו לעצמם לטיול בחו"ל או בילויים יקרים עברו הסבה והתפנו למטרות אחרות. הקורונה לימדה אותנו שתכנון לטווח ארוך לא תמיד עוזר, וכך סדרי עדיפויות חדשים והסתכלות חדשה נכנסה לתפיסת העולם של רבים: חשוב ליהנות בחיי היום יום, בכאן ועכשיו. לכן ראינו עיצובי חוויה וזה בהחלט הפך לטרנד השנה. אנשים הוסיפו ג'קוזי ויצרו מעין ספא בחדר הרחצה, ראינו בתי קולנוע ביתיים, חדרי כושר מאובזרים ומעוצבים, וכדומה.
>> בית עמוס ביצירות אומנות מהממות