טופו רולס (סושי טופו)

רול צמחוני, טעים ובריא
88 שיתופים | 132 צפיות
סושי טופו המקורי עשוי עלי טופו דקיקים, אבל כיוון שהכנתם מסובכת ודורשת כמויות נכבדות של חלב סויה, רפאייה מציעה להחליף את עלי הטופו באצות או בדפי אורז שמוכרים בחנויות הטבע או במכולות המזרח.
טופו רולס (סושי טופו)
החומרים:
- 1 ק"ג טופו מפורר
- 1/2 כפית כורכום
- 3 כפות שמן זית (או שמן שומשום)
- 2 ענפי בצל ירוק
- 3 כפות שמרי בירה
- מלח לפי הטעם
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- מים פושרים להשריה
- 1 חבילה אצות ים יבשות לסושי (או דפי אורז)
לשדרוג:
- 1/2 חבילה נבטים
- 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן ההכנה:
- מערבבים את הטופו, הכורכום, שמן הזית, הבצל הירוק, שמרי הבירה, המלח והפלפל האדום עד לקבלת עיסה אחידה.
- משרים במים פושרים את אצות הים לפי הוראות היצרן. מניחים את האצות על מגבת מטבח לייבוש.
- מורחים על גבי כל אצה ארבע כפות מתערובת הטופו. מגלגלים את האצות הממולאות באמצעות מחצלת סושי ומהדקים. אם משתמשים בדפי האורז – מקפלים אותם בצדדים ומגלגלים כמו אגרול או עלי גפן.
- חותכים את הגלילות לטבעות בעובי 2-3 ס"מ.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
20.09.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
החומרים:
- 1 ק"ג טופו מפורר
- 1/2 כפית כורכום
- 3 כפות שמן זית (או שמן שומשום)
- 2 ענפי בצל ירוק
- 3 כפות שמרי בירה
- מלח לפי הטעם
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- מים פושרים להשריה
- 1 חבילה אצות ים יבשות לסושי (או דפי אורז)
לשדרוג:
- 1/2 חבילה נבטים
- 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן ההכנה:
- מערבבים את הטופו, הכורכום, שמן הזית, הבצל הירוק, שמרי הבירה, המלח והפלפל האדום עד לקבלת עיסה אחידה.
- משרים במים פושרים את אצות הים לפי הוראות היצרן. מניחים את האצות על מגבת מטבח לייבוש.
- מורחים על גבי כל אצה ארבע כפות מתערובת הטופו. מגלגלים את האצות הממולאות באמצעות מחצלת סושי ומהדקים. אם משתמשים בדפי האורז – מקפלים אותם בצדדים ומגלגלים כמו אגרול או עלי גפן.
- חותכים את הגלילות לטבעות בעובי 2-3 ס"מ.