טועמים את הבירה: סיור קולינרי בירושלים

חגית אברון נסעה לירושלים וגילתה עיר קולינרית תוססת עם מסעדות ועסקים של צעירים שלא עוזבים אותה. כל בתי האוכל השווים והמעניינים שמצדיקים עלייה לרגל
לקראת שבת: סעודה אצל חן ואלון קורן
הכביסה המתנפנפת בחצר, עגלות הילדים על הדשא ובית המדרש הסמוך אינם מרמזים על חוויה קולינרית ממשמשת ובאה, אך ברגע שעוברים את סף בית האבן בשכונה ירושלמית צנועה, מכים גלים של ניחוחות שבת, סירים מבעבעים והמולה קדחתנית שמבשרת שמשהו טעים וטוב מתבשל פה. חן ואלון קורן (כן, אלו מ"בייק אוף") הם זוג צעיר שבלבם מפעפעת אהבת אוכל ואדם, והם מבשלים בביתם ארוחות עבור קבוצות, חברים ותיירים, ועורכים קבלת שבת על פי כל כללי הטקס. האורחים יושבים סביב שולחן חגיגי לצד נרות שבת, חלה והצמד, שמזמר, מארח ומאכיל אותם בסעודת שבת מופתית. בתפריט שפע של סלטי פתיחה, תבשילים, מאפים וקינוחים. על האווירה מנצחת שבת המלכה, וכשהשמש שוקעת ומלטפת בקרניים אחרונות של חולין את הבתים הירושלמיים, אין נים שאינו רוטט, גם בלבם של חילונים גמורים. חן ואלון מקיימים גם סדנאות בישול וסיורי שוק.
050-5075684, בתיאום מראש


אין על המבטא: ארחנטו – האמפנדס של לוקס
היישר מארגנטינה ואחרי עבודה אינטנסיבית במטבחים של מסעדות קבוצת מחניודה, לוקס סיטרינוביץ' חזר לכור מחצבתו הקולינרי ופתח בשבועות האחרונים "חור בקיר" בשוק העירקי, שמגיש אמפנדס, בירה ועוד מטעמי המולדת הישנה. מקום של כבוד מוקצה באתר הזערורי לתנור פחמים הפולט בקצב מסחרר את מאפי הבצק המהבילים הממולאים בשר, עופות מעושנים, ירקות ועוד שפע דברים טובים. רוטבי צ'ימצ'ורי עוקצניים, טחינה וסלסה קרווז'ה חילצו גניחות של אושר מהמסובים סביב שולחנות העץ הגבוהים. כמתבקש ממוצאו של השף האווירה במקום עולצת, גם הודות לרי"ש המתגלגלת בפיו וגם בזכות הבירה הנמזגת ללא הפסקה. המחיר שווה לכל נפש, מה שהופך את העצירה בארחנטו למשמחת במיוחד בכל שעה של היום. אל תשכחו להשאיר מקום לקינוח המטורף – אננס או בננה בתנור גחלים עם גלידה ובוטנים, שרק בעבורו שווה להגיע במיוחד.
השוק העירקי בשוק מחנה יהודה


כמו באיטליה: פיצה פלורה
תשאירו מקום לפחמימה איכותית נוספת וחצו את הכביש אל עבר פלורה – הדיירת האיטלקית החדשה בשוק. פיצות טובות יש בארצנו למכביר, ובכל זאת, בפלורה (הנקראת על שם סבתו המנוחה של אחד השותפים) יש כל המרכיבים הנדרשים על מנת להופכה למשובחת במיוחד. בצק עבה במידה עשוי קמח איטלקי משובח, ועליו גבינות טובות, רוטב עגבניות ותוספות מצוינות. גם כאן הבירה נמזגת בקצב, האווירה נעימה והאספרסו מדויק, בדיוק כמו באיטליה. בעלי הפיצרייה – לירם אמיר ובן לילמנסטונס – הם מוותיקי סצנת הבילויים הירושלמית, וכל מה שיש לקוות הוא שימשיכו לשגשג וייתנו תקווה לצעירים ירושלמים שמבקשים לפתוח עסקי מזון בעיר.
הדקל 2, 02-6222216


חזון חברתי: מסעדה איטלקית בבית אנה טיכו
מסעדה איטלקית כשרה, חלבית ומעולה היא מצרך נדיר, ואם משולבים בה גם חזון חברתי מרגש ומיקום בבית היסטורי יפהפה, הרי שקשה לא להתאהב. מסעדת אנה בבית אנה טיכו הירושלמי היא גלגולה החדש של המסעדה ששכנה בבית ספון ההיסטוריה. למקום חברו הצעירים המוכשרים של מסעדת מונא המצוינת – מושיקו גמליאל ונמרוד נורמן – ואנשי קרן דואליס המתמחה בעסקים חברתיים, המיקום המנצח תרם את חלקו והתוצאה – מסעדה איטלקית מצוינת שמצליחה לחבר את קשת הקהל הצבעונית וההטרוגנית של ירושלים ומבקריה. התפריט כולל ארוחות בוקר שניתן לאכול בעצלתיים במרפסת היפה, ארוחות צהריים מעולות בהן מוגשות פוקצ'ות נהדרות, מנות דגים טריים ופסטות נפלאות, וארוחות ערב באווירה רומנטית לצד יינות עיליים. היד הטובה של השף נמרוד נורמן מנצחת על התפריט, האוכל והנערים בסיכון העובדים במקום.
אג"ן 10, 02-5434144


יצירות מתוקות: הקינוחים של נעמה גאון
גדולות ונצורות שמעתי על פועלה של הקונדיטורית נעמה גאון; על כישופי הבראוניז הדלמטיים, על מאפים עם חומרי גלם חדשניים, על שילובי המלוח־מתוק ועל התעוזה המאפיינת את יצירותיה, המשקפת את עבודתן של הקונדיטוריות מהדור החדש. את גאון פגשנו בבית הקפה שרגא, שם היא מגישה מדי יום שישי את היצירות, בהן דייניש קינמון עם טוויסט מלוח, טארטלט שוקולד וקרמל טבעוני, עוגת אגסים בפורט ושומשום שחור, וגם חלות מטורללות (חובה לנסות את החלה הקוריאנית החריפה) ובורקסים לא שגרתיים בעליל.
ינאי 3, 077-9729972

יש עתיד: השוקולד של איל בנימיני בכהן'ס דלי
שני סניפים מתוקים יש למעדנייה הקטנה המכונה כהן'ס דלי, ובשניהם אפשר לרכוש שלל יינות, מעדנים, גבינות, ריבות, לחמים ומאפים ואף לשבת לקפה מצוין וכריך שמכינים במקום. בין שלל המעדנים מוצגים לראווה השוקולדים והפרלינים המופלאים של איל בנימיני, ירושלמי בדם. בנימיני (הבן של מרים בנימיני, האסטרולוגית של המדינה) לימד את עצמו להכין שוקולד באיכות מוקפדת וללא פשרות. עיסוקו המרכזי הוא ניהול משתלת תמר בעיר, ובזמן שנותר הוא מתמסר להכנת הפרלינים, בהם מריר מרציפן, קפה, שוקולד לבן ברום, פיסטוק ודובדבן.
חזקיהו המלך 24, חרל"פ 16, 02-5618986
