כמו בסין: כך תכינו את מנת הירקות האהובה של "טאיזו"

ירקות סיניים של "טאיזו" | צילום: שרית גופן
ירקות סיניים של "טאיזו" | צילום: שרית גופן

מנת הירקות הסיניים היא אחת מהמנות האהובות ביותר בתפריט של מסעדת "טאיזו" הנחשבת. כך תכינו את זה בעצמכן בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 10 דקות | קל מאוד | כשר | ללא גלוטן

אל תתנו לשמה התמים של המנה לבלבל אתכם – הוא לא מסגיר שמץ מעומק הטעמים שמהם תזכו ליהנות. תוספת הירוקים, שמוגשת בדרך כלל ליד העיקרית בארוחה האסיאתית, עברה לקדמת הבמה ונוספו לה פטריות, שהעצימו את הטעמים והפכו אותה לחגיגה אמיתית. זוהי מנת ווק קלאסית שמכינים בנשימה אחת ומגישים מייד. לכן חשוב שהחומרים יהיו מוכנים וזמינים לפני שמתחילים להקפיץ. אם אין ווק משתמשים במחבת טפלון איכותית ומקפיצים מעל הלהבה הכי גבוהה. חשוב לא לחרוך יותר מדי זמן את השום, הג'ינג'ר והלמון גראס שנכנסים ראשונים לווק; אחרת המנה כולה תקבל טעם מר ושרוף. מצד שני אל תוותרו על גובה הלהבה וערבבו תוך כדי הקפצה ללא הפסקה. אל תיבהלו מהנפח שהירוקים יתפסו כשייכנסו לווק – אחרי חצי דקה-דקה הם מתכווצים!

החומרים

2 ראשים גדולים של באק צ'וי
1/4 כוס שמן זרעי ענבים (או שמן ניטרלי)
2 שיני שום פרוסות גס
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
1 גבעול למון גראס (רק החלק הלבן) פרוס דק-דק באלכסון
1/2 תפרחת ברוקולי מופרדת לפרחים בגודל 2 ס"מ (או מגשית ברוקומיני)
5-4 פטריות פורטובלו גדולות ללא רגל פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
5-4 פטריות יער (אויסטר) קרועות גס
3-2 פטריות מלך היער גדולות פרוסות דק-דק, רצוי במנדולינה
מעט מלח
1 כף סוכר
3 צרורות גדולים עלים ירוקים כמו פאק בונג או פאק קנה או תרד בר או תרד תורכי, ללא גבעולים חתוכים גס
1/4 כוס רוטב הויסטיר (רוטב סויה-פטריות תאילנדי, אויסטר צמחוני)
1/2 כוס מים
להגשה
2-1 פלפלים אדומים חריפים פרוסים דק-דק
4 כפות פרוסות שום מטוגנות (להשיג בחנויות מתמחות או בחנויות תבלינים)

אופן ההכנה

1. מביאים מים עם מלח לרתיחה בסיר, חולטים ראשי באק צ'וי דקה-שתיים ומעבירים מייד למי קרח. מצננים, מייבשים מעט וחותכים גס.

2. מחממים ווק היטב על להבה גבוהה במשך כמה דקות. מוסיפים שמן ומייד גם שום, ג'ינג'ר ולמון גראס. מקפיצים 20-10 שניות ולא יותר! מוסיפים פרחי ברוקולי ו-3 סוגי פטריות וממליחים מעט. מקפיצים את כל התערובת במשך דקה. מוסיפים את הבאק צ'וי החלוטים וסוכר ומקפיצים עוד כחצי דקה. מוסיפים את תערובת הירוקים (פאק בונג, פאק קנה, תרד בר) ומערבבים כחצי דקה.

3. מוסיפים הויסטיר וסויה ומקפיצים עוד כחצי דקה. מוסיפים מים וממשיכים עוד כחצי דקה. טועמים מהרוטב שבתחתית הווק ומתקנים תיבול (מלח, סוכר או מים אם מרוכז מדי).

4. מעבירים מייד לצלחת הגשה גדולה ומעט עמוקה. מפזרים מעל טבעות פלפלים חריפים ושום מטוגן ומגישים.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן