חלת בצל ופיצוחים

מי צריך מאפייה? לפניכם מתכון לחלת בצל ופיצוחים נפלאה וחגיגית, שמפיצה ריח מדהים בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל-3 חלות:

  • 1 ק"ג קמח חיטה לבן מנופה (מומלץ קמח לחם סוגת)
  • 1 קובייה או שקית שמרית (50 גר')
  • ⅓1 כוסות מים (330 גרם)
  • 3 ביצים (גודל M)
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות סוכר (50 גר')
  • ¼ כוס שמן קנולה או 50 גר' חמאה

למלית:

  • 5 בצלים בגודל בינוני פרוסים לטבעות דקות
  • ¼ כוס שמן קנולה או 50 גר' חמאה
  • תערובת זרעים (לציפוי החלה):
  • ¼ כוס גרעיני דלעת (40 גר')
  • ¼ כוס שומשום (40 גר')
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה (40 גר')
  • ¼ כוס פרג שלם (40 גר')

הכנת המלית:

פורסים את הבצלים לטבעות דקות, מחממים סיר עם שמן או חמאה ומטגנים עד להזהבה.

מתבלים במלח, ומעט פלפל לבן. מצננים.

אופן הכנת הבצק:
1. יוצקים את המים לקערת הלישה, ומוסיפים השמרית (קובייה יש לפורר לקערה).

2. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה במשך 4 דקות, עד לאיחוד החומרים.

3. מגבירים את פעולת הלישה למהירות בינונית ולשים במשך 4 דקות נוספות, לקבל בצק גמיש ומעט קשה. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, ומגלגלים לכדור.

4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

הכנת החלה:

5. מחלקים את הבצק בעזרת סכין לשלושה חלקים שווים, וכל חלק מחלקים ל-3 רצועות שוות. כל חלק מרדדים למלבן צר וארוך.

6. מניחים על כל רצועת בצק מתערובת הבצל המטוגן, ומורחים בקצוות מעט ביצה טרופה וסוגרים את הקצוות לאורך הגליל, כך שיתקבל גליל סגור. מכל 3 גלילי בצק קולעים צמה, כך שנוצרות לנו שלוש חלות.

7. מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומצפים בנדיבות בתערובת הגרעינים. מכסים ומתפיחים עוד 45 דק'.

8. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-200 מעלות.

9. מכניסים את התבנית ואופים כ-25 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

טיפ של שמרית:
החלות מוכנות לאפייה כשהן כמעט מכפילות את נפחן, והן עומדות ב"מבחן האצבע" (לוחצים בעדינות על הבצק. אם השקערורית נשארת הבצק תפח מספיק).

המתכון בחסות שמרית, שמרים טריים – הצלחה כבר בתנור, לאתר