חלה מתוקה

מתכון קל להכנה שיהפוך את חלת השבת למעשה ידיכם להתפאר

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-2 חלות גדולות:

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה
  • 50 גר' מרגרינה
  • 50 גר' (1 שקית) שמרית
  • 5 כפות סוכר
  • 2-½2 כוסות מים

להמשך:

  • 1 ביצה, טרופה
  • 1/2 כוס גרגרי שומשום או פרג

אופן ההכנה:

  1. מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה. מסביב לגומה מפזרים שמרים וסוכר.
  2. מתחילים לערבל עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
  4. מעבדים קלות את הבצק כדי להוציא את האוויר ומעצבים בצורה הרצויה. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים להתפחה כ-20 דקות.
  5. מברישים את החלות בביצה ובוזקים מעל פרג ו/או שומשום.
  6. אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.