חלה מתוקה

מתכון קל להכנה שיהפוך את חלת השבת למעשה ידיכם להתפאר
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-2 חלות גדולות:
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 1 ביצה
- 50 גר' מרגרינה
- 50 גר' (1 שקית) שמרית
- 5 כפות סוכר
- 2-½2 כוסות מים
להמשך:
- 1 ביצה, טרופה
- 1/2 כוס גרגרי שומשום או פרג
אופן ההכנה:
- מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה. מסביב לגומה מפזרים שמרים וסוכר.
- מתחילים לערבל עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
- מעבדים קלות את הבצק כדי להוציא את האוויר ומעצבים בצורה הרצויה. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים להתפחה כ-20 דקות.
- מברישים את החלות בביצה ובוזקים מעל פרג ו/או שומשום.
- אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.