נשנשו אותם: חטיפי חציל עטופים בפרמז'ן ובפירורי לחם
מתכון פשוט וצמחוני של לייזה פאנלים: נשנוש מושלם שיגרום גם לילדים שלכן להסתער על שניצלוני החציל בזכות מעטפת הגבינה ופירורי הלחם
4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | חצילים
גיוונים:
• מתבלים את פירורי הלחם בכפית אורגנו יבש.
• מחליפים את החציל בזוקיני או קישוא.
הגרסה הטבעונית:
מחליפים את הביצים ב- 1/4 כוס שמן זית ומערבבים עם 2 שיני שום כתושות. לפני הציפוי בפירורי הלחם המתובלים טובלים את קוביות החציל בשמן המתובל.
החומרים
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
2 ביצים טרופות
2 שיני שום כתושות
1 כוס קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 1 כוסות פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
להגשה
פטרוזיליה קצוצה
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
2. טורפים ביצים עם שום בקערה.
3. שמים קמח בצלחת שטוחה ומתבלים במלח ופלפל. בצלחת נוספת שמים פירורי לחם.
4. טובלים את קוביות החציל בקמח ואחר כך בבלילת הביצים והשום ומצפים בפירורי לחם. מטגנים 4 דקות או עד להזהבה עמוקה ומוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.
5. מסדרים את חטיפי החציל בכלי הגשה, מפזרים פטרוזיליה ופרמזן מגורת ומגישים.