חלומות מדבריים: יצאנו לחופשת חורף קסומה בצפון ים המלח
גלאמפינג מדברי, טיול בולענים בין בריכות טורקיז ולינה בכפר נופש מפנק וזול בקיבוץ קליה - קפצנו לחופשה חורפית בצפון ים המלח וגילינו כל כך הרבה מעבר להתפלשות בבוץ ורביצה על החוף
השנה וקצת האחרונה צמצמה מאוד את האפשרויות לחופשה, וזה למרות שהצורך לצאת להתאוורר, ולו לזמן קצר, הוא מאוד גדול. כרגע הצפון עוד לא לגמרי חזר לעצמו, על חו"ל אי אפשר ממש לסמוך וממילא מחירי הטיסות מרקיעי שחקים וכמה כבר אפשר לנסוע לאילת.
>> דווקא עכשיו: יצאנו לחופשה חורפית על הים, והיה מושלם
אבל יש מקום אחד שמספק אופציה לחופשה מצוינת, במיוחד בחורף. אני מדברת על ים המלח, וליתר דיוק על צפון ים המלח. לפיכך, כשהוזמנתי על ידי אנשי התיירות של קיבוץ קליה (שכבר מזמן ויתרו על הגרשיים בשמם) לטיול של יומיים, קפצתי על המציאה. "נא להביא בגדים חמים ובגד ים", נאמר לנו לפני הנסיעה. כי ככה זה במדבר – שתי עונות במחיר אחת.
חאן ארץ התמר: קאמפינג מדברי
התחנה הראשונה בטיול היתה "ארץ התמר" (שבקרוב כנראה ישתנה השם שלו לחאן קליה). מדובר במתחם אוהלים מפנק, כלומר מפנק במידה. ישנים על מזרנים באוהל, אבל יש מבנה שירותים ומקלחות בסמוך. בנוסף יש גם שני אוהלים בדואיים ענקיים שבהם אפשר לישון עד 40 איש.
אוכל: את האוכל תוכלו להכין בעצמכן במטבח המשותף או לקנות במזנון או בפוד טראקס שמגיעים לשם.
מה עוד? המתחם נמצא ליד מבנים נטושים ששימשו פעם את הצבא הירדני ושם גם הוקם במקור קיבוץ קלי"ה (עד שהבינו שחם שם מדי). המבנים אולי נטושים מאדם, אבל הפכו לגלריית חוץ יפהפייה, אחרי שאמני גרפיטי וציור על קירות מהארץ ומהעולם קישטו אותם. המקום מציע גם מגוון אטרקציות לקבוצות ויש גם משתלת קקטוסים וצמחים מדבריים, למי שלא מסוגלת לגדל עציצים רגילים, או סתם אוהבת קקטוסים.
כפר הנופש בקיבוץ קליה: סתלבט בקיבוץ
חדרי אירוח חמודים מאוד שמגיעים בשלושה גדלים: חדרים זוגיים, מיני סוויטות (5 אורחים) ודירות משפחתיות (עד 7 אורחים). בכל חדר כזה יש גם יציאה לדשא משותף עם ספסלים וערסלים, והתחושה הכללית היא מלון באווירת קיבוץ.
אוכל: ארוחות בוקר אוכלנו בחדר האוכל של הקיבוץ (טבעונים וטבעוניות – אם תגידו מראש שאתם כאלה, ידאגו לכם יפה) ושאר הארוחות, בסביבה.
מה עוד? יש בריכה שבחורף פתוחה רק בסופי שבוע ומגוון אטרקציות שניתן להזמין מראש.
קליה גלאמפינג: קסם על ים המלח
מתחם הגלאמפינג הוא הגאווה הגדולה של תיירות קליה, וגם משום מה יקר יותר מכפר הנופש. אני כותבת "משום מה", כי חלקנו מעדיפות קירות ולא להתלבש כשקמות לעשות פיפי בלילה, אבל אין ספק שמבחינת המיקום הגלאמפינג של קליה הוא אחד המקומות היפים שיש.
מתחם הגלאמפינג מחולק לשניים: אוהלים משפחתיים ואוהלים זוגיים. בכל מקרה באוהל ישנים על מיטות ויש גם מיזוג. המתחם כולו נמצא ממש מעל החוף של קליה ובמרחק הליכה ברגל (אבל יש גם שאטלים למי שמתקשה בעליות ובירידות). יש שם שכשוכיות מחוממות בחורף ומקוררות בקיץ שפתוחות כל הלילה, שירותים ומקלחות ברמה טובה.
אוכל: במקום יש מטבח ענק ומאובזר, שבו אפשר להכין אוכל, אבל גם מקום המתהדר בשם "הבר הכי נמוך בעולם" (תכלס כל דבר שם הוא הכי נמוך בעולם, אבל שיהיה) שמציע אוכל ממש טעים (ושוב הערה לטבעוניות: לא תצאו מפה רעבות), בירות וקוקטיילים.
מה עוד? כאמור, החוף עצמו, כי אם כבר הגענו לאזור ים המלח – מה, לא ניכנס? בנוסף יש שם פינות רביצה, פינת מנגל ועוד.
טיול בולענים: יהלומים מרובעים ובריכות טורקיז
בין כל האטרקציות והטיולים שניתן למצוא באזור, אחד המדהימים הוא טיול בולענים. באזור אין גדרות, מחסומים ושערים, ככה שעקרונית אנשים יכולים להגיע לשם לבד, אבל זה מאוד לא מומלץ, שלא לומר מסוכן, שלא לומר הרבה יותר יקר בסופו של דבר, אם הגעתן עם רכב ושקעתן בבוץ.
הטיול שאנחנו עשינו היה עם שלומי לובטון מ"חבל ארץ", שכמות הידע שלו על האזור בכלל ועל בולענים בפרט לא מתנגשת עם העובדה שהוא גם איש מבדר שיהפוך את הטיול לחוויה נהדרת. קיבלנו הסברים על איך נוצר בולען, ראינו יהלומי מלח (שהם בצורת קוביה) וטיילנו בין הבולענים, שהתמלאו במים (מתוקים!) והפכו לבריכות מרהיבות. אנחנו עשינו גרסה מקוצרת של הטיול, שארכה רק שעתיים, אבל הטיול המלא לוקח ארבע שעות וכולל גם רחצה בבולענים.
אז מה היה לנו שם? כלומר סיכום
מקומות הלינה בצפון ים המלח זולים משמעותית מהממוצע במלונות ים המלח ומספקים שפע תעסוקה למי שרוצה קצת יותר מלרבוץ על החוף כשהיא מרוחה בבוץ. בחודשים ינואר-פברואר ניתן להזמין חופשה שכוללת גם מבחר פעילויות, כן כולל טיול הבולענים (שעולה 280 ש"ח לאדם אם מגיעים אליו באופן פרטי).
* הכותבת הייתה אורחת תיירות קליה