מתכון ספרדי: סלמורחו – מרק עגבניות וויטני אנדלוסי
מחפשים קצת צבע וטעם לשולחן ארוחת הערב? עגבניות וויטני יעשו את העבודה עם מרק מחבל אנדלוסיה
88 שיתופים | 132 צפיות
תוכן שיווקי | עגבניות הזרע
צילום וסטיילינג אנטולי מיכאלו | מתכונים רוברט קלוגר
החומרים ל–4 סועדים
½1 ק"ג עגבניות וויטני חצויות
½1 מצות רטובות, שבורות גס (או ½ בגט לבן מושרה במים ומסונן)
150 מ"ל שמן זית
5 שיני שום קלופות
מלח ופלפל לפי טעם
להגשה (אופציה)
1 ביצה קשה
אופן ההכנה
שמים במעבד מזון את העגבניות, המצות (או הבגט המסונן) והשום וטוחנים במהירות בינונית. מזלפים באטיות פנימה את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד. מסננים את התערובת ומקררים כמה שעות במקרר.
ההגשה
נהוג בחבל אנדלוסיה לגרד ביצה קשה על המרק.