כל הסיבות להתחיל להשתמש בויטמין סי והרבה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

ויטמין סי דחק החוצה את הרטינול והפך למוצר הכי מדובר השנה בעולם הטיפוח. למה דווקא עכשיו, מה הוא עושה לעור ועם איזה מוצרים כדאי להתחיל?

88 שיתופים | 132 צפיות

ויטמין סי, הפך השנה יותר מאי פעם לרכיב הפלא בעולם הטיפוח, ולמרות שהוא נמצא בינינו כבר זמן רב, זו ללא ספק ה-שנה שלו. סדרות שלמות מבוססות ויטמין סי נכנסו השנה לשוק הקוסמטיקה, של מותגים מקומיים וגם של מותגים בינלאומיים. בענקית הקוסמטיקה "סאפורה" למשל, הגדילו לעשות והקדישו עמוד נחיתה שלם לסרומים מבוססי ויטמין סי, מה שמראה על הפוקוס החזק שיש כרגע בעולם סביב הרכיב. מוצרי המותג הבריטי "דה אינקי" מבוססי ויטמין סי שהושקו לאחרונה בעולם, הגיעו גם לישראל וטיפסו לראש טבלת המכירות תוך ימים ספורים. חברת דרמלוג'יקה השיקה סרום עם פורמולה מהפכנית בטכנולוגיה חדשה המאפשרת לנצל סוף סוף את העוצמה הטיפולית של ויטמין סי ואף לתגבר את מערכת ההגנה הטבעית של העור לעצירת נזקים, עוד לפני שהם נוצרים.

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

ויטמן הסי הנחשק לא התגלה היום. כבר בשנות השלושים המאוחרות הביוכימאי ההונגרי אלברט סנט גיורגי קיבל פרס נובל אחרי שהצליח לבודד מולקולה של ויטמין סי. אז למה באה לויטמין המדובר עדנה דווקא עכשיו? "הקורונה והחשש ממחלות החורף הנוספות הביאו לעליה משמעותית ברכיב הזה ולא רק שהוא בקדמת הבמה ובאור הזרקורים בתחום הטיפוח, הוא גם נחל ניצחון משמעותי ונתן נוק אאוט לשאר מילות הבאז בעולם הטיפוח: מהרטינול, הפחם וכל השאר", אומרת שירן אליצור, מנהלת פיתוח מותגים בסופר פארם. היא מוסיפה: "ההתחזקות של ויטמין סי נמצאת בהלימה ישירה למגמות חזקות בעולם תוספי המזון, שהרי כולנו מכירים היטב את הויטמין הזה מעולם פירות ההדר, תוספי המזון והויטמינים שעושים טוב לגוף לשיער ולעור הפנים, וכמו שזה נראה מגמת ההתחזקות שלו תמשיך גם ב-2021". ליאת פליסר הלפרט סמנכ"לית ההדרכה של דרמלוג'יקה מטעימה: "ויטמין סי הוא מרכיב עוצמתי בטיפול פרא רפואי בעור. בשביל להילחם, העור זקוק לעזרה ומכאן החשיבות של ויטמין סי, אחד האנטיאוקסידנטים העוצמתיים המסייע לעור על ידי נטרול הרדיקלים החופשיים הפוגעים בו. עם השנים הוכח מדעית כי ויטמין סי יכול למנוע את כל התהליכים הביוכימיים הגורמים להזדקנות מוקדמת בעור הפנים. המחקרים מעידים כי ויטמין סי מחזק את המערכת החיסונית הטבעית של העור ומאפשר לו להגן על עצמו מתהליך התחמצנות. יתרונות נוספים שלו בקרמים: הוא מבהיר וממצק, הוא מנטרל רדיקלים חופשיים והוא מסייע בטיפול בעור לפני ואחרי חשיפה לקרני השמש המזיקות. כשמורחים ויטמין סי על העור יש הפחתה של 60% בכוויות שמש במריחה מקומית על העור. כיום יש דור חדש של ויטמין סי, יציב וזמין עם עוצמה טיפולית מוכחת שיכול לפעול באופן סינרגטי נגד הפעולות השליליות של הרדיקלים החופשיים".

זה לא סוד: העור שלנו פגיע מאד, השפעות סביבתיות חיצוניות, כמו זיהום אויר וקרני שמש, והשפעות טבעיות כמו גיל וגנטיקה וגם סגנון חיים: עישון, תזונה לקויה וכדומה –  כולם יחד פועלים על העור מבפנים ומבחוץ. התוצאה: הן מאיצות את תהליך ההזדקנות הטבעי של העור וגורמות לנזק מצטבר: פיגמנטציה, קמטוטים וירידה באלסטיות של העור עד כדי מראה נפול. אבל מתברר שלמרות שבתכשירי קוסמטיקה רבים יש נוכחות כזאת או אחרת של ויטמין סי בקרם, לא כולם יציבים ובפועל הויטמין מאבד מהאפקטיביות שלו עוד לפני שהוא נמרח על העור.  אז איך ניתן לדעת שאכן יש יעילות לויטמין סי בקרם שקנינו או בטיפול שעברנו? ליאת פליסר הלפרט מסבירה:
"יעילות ויטמין סי תלויה קודם כל בסוג הויטמין, ביציבות שלו ובמיקומו ברשימת המרכיבים בפורמולה, ישנם הרבה מאד סוגים של ויטמין סי.  לדוגמא סודיום אסקורביל פוספאט ומגנזיום אסקורביל הם סוגים של ויטמין סי יציבים במיוחד. ישנם בשוק מאות טיפולים של ויטמין סי כטיפולי אנטי אייג'ינג אבל הרבה מאד מהם לא מספקים תוצאות דרמטיות בעור בגלל שהחדירה של הויטמין לרקמת העור תלויה באופן קריטי במאפייני הפורמולה. הוא חייב להיות יציב בשביל להישאר פעיל וזה החיסרון הידוע בנוגע לויטמין סי, רוב הפורמולות המכילות אותו מתחמצנות בקלות במגע עם אויר או מים, ועליו להיות גם חדיר לרקמת העור למקום המדויק שבו נדרש הטיפול".

מהו ויטמין סי הטהור?
"ויטמין סי טהור ניתן למצוא בפירות וירקות צבעוניים. כיום בעולם הקוסמטיקה משתמשים בעיקר במולקולות סינטטיות של הויטמין כדי להבטיח יציבות. אין משמעות לריכוז של הויטמין, היעילות תלויה בסוג וכאמור ביציבות ובמיקומו ברשימת המרכיבים בפורמולה".

כלומר- ככל שהויטמין מופיע מוקדם יותר ברשימת המרכיבים זה אומר שהנוכחות שלו משמעותית יותר בפורמולה והתכשיר אפקטיבי יותר, בתנאי שהמרכיב יציב ובהתאם גם הזמינות שלו בתוך העור. ויטמין סי שהתפרק – לא יהיה אפקטיבי בכלל, גם אם הריכוז שלו בפורמולה גבוה.

האם ויטמין סי נפוץ בעיקר במוצרי אנטי אייג'ינג?
"ניתן למצוא נגזרות של ויטמין סי גם בטיפולי הבהרה בעור וגם בתכשירים המיועדים לשיקום העור לאחר אקנה".

איך ויטמין סי עוזר ליצור של קולגן בעור?
"ויטמין סי מעכב את פעילות האנזימים הגורמים להרס הקולגן".

יש מה שנקרא שימוש יתר בויטמין סי שיכול להזיק?
"לא. ויטמין סי בדרך כלל מסיס במים ולא מצטבר. הגוף יודע להפריש את העודפים שלו".

מהם המרכיבים האחרים שיעצימו את יעילות ויטמין סי בקרם?
"תכשיר עם ויטמין סי יהיה יעיל מאד בתוספת של חומצה לקטית ופפטידים".

האם ויטמין סי בקרם מתאים לכל סוגי העור?
"כן. הוא מתאים לסוגי ומצבי עור רבים ובעצם לכולם".

והנה כמה מוצרים עם ויטמין סי שאפשר להתחיל להכניס לשגרת הטיפול שלכן:

75 ש"ח. צילום: יח"צ
75 ש"ח. צילום: יח"צ
24.90 ש"ח. צילום: יח"צ
24.90 ש"ח. צילום: יח"צ
, ג'ל הבהרה של חברת JEUNESSE GLOBAL, מחיר 640 ש"ח. צילום: יח"צ
, ג'ל הבהרה של חברת JEUNESSE GLOBAL, מחיר 640 ש"ח. צילום: יח"צ
195 ש"ח. פריימר של Smashbox | צילום: יח"צ
195 ש"ח. פריימר של Smashbox | צילום: יח"צ
50 ש"ח. צילום: יח"צ
50 ש"ח. צילום: יח"צ
355 ש"ח. סרום עיניים של דרמלוג'יקה | צילום: יח"צ
355 ש"ח. סרום עיניים של דרמלוג'יקה | צילום: יח"צ
439 ש"ח. סרום של דרמלוג'יקה | צילום: יח"צ
439 ש"ח. סרום של דרמלוג'יקה | צילום: יח"צ
מסכת בד של גרנייה. 19.90 ש"ח | צילום: יח"צ
מסכת בד של גרנייה. 19.90 ש"ח | צילום: יח"צ