הצצה למרחקים

בלבה של שכונת נווה צדק, מאחורי חזות צנועה מסתתרת וילה מפוארת שנראית כאילו נתלשה ממחוזות אחרים. עיצוב פנים נוסטלגי וצבעוני יצר בית שכולו חגיגה של טעם טוב
הבית 330 מ"ר שטח בנוי על מגרש של 200 מ"ר, בלבה של שכונת נווה צדק. לבית מבנה מרכזי שבו חללי המגורים והאירוח, ולצדו, בחצר, מבנה קטן יותר המשמש סטודיו אמנות של בעלת הבית. את רוב שטחה של החצר תופסת הבריכה.
בעלי הבית זוג ושני ילדיהם הבוגרים. היא אמנית והוא בכיר לשעבר בתעשיית ההיי־טק.


סגנון והשראה "סגנון הבית מושתת על תפיסת הבנייה ההיסטורית של השכונה", מספר האדריכל דובי וויט. "בעבר היה מבנה מרכזי אחד ששימש למגורים ובחצר הבית היה מבנה שירות קטן יותר ששימש מטבח ושירותים. על אותו עיקרון נבנה הבית. יש בו מבנה מגורים מרכזי הבנוי משתי יחידות העוטפות זו את זו, ולצדו נשמר הרעיון של המבנה בחצר". במבנה המרכזי קומת כניסה שתחילתה בפטיו מואר. דרך הפטיו נכנסים למטבח התחום בוויטרינת פרופיל בלגי. בהמשך, בחלל גדול ומרשים, ממוקם הסלון. בקומות העליונות נמצאים חדרי השינה. לבית מרתף גדול ובו אזור אירוח מרווח, חדר קולנוע וחניה.
עיצוב החזות קלאסית – טיח בהיר, גג רעפים, חלונות ותריסים מעץ. המראה הכללי מתכתב עם בתי השכונה ומשקף את הרצון להשתלב באופייה ולא לבלוט בנוף המיוחד. הניסיון לשמר את תפיסת העיצוב של בתי השכונה הוותיקים מורגש.


חוץ הבית שקט ופשוט ופנים הבית מלא צבע וחיות. אריחי זליג' מרוקאיים שצבעוניותם בולטת (ויה ארקדיה) שולבו בקומת הכניסה וגם בחוץ, ביציאה מהסלון לכיוון החצר. "ממש כמו בבתים של פעם שקושטו בהרבה אריחים מצוירים ובעיטורי קיר", מוסיף וויט. קירות חדרי הרחצה וגם המדרגות עשויים טיח טדלקט מרוקאי (סטודיו שש).
עיצוב פנים למשימת עיצוב הפנים נרתמה מעצבת הפנים יעל מעיין, שהקפידה לשלב בעיצוב את פריטי האספנות שנאספו בקפדנות במשך שנים על ידי בעלת הבית. גולת הכותרת היא שילובו במטבח של תנור אפייה ישן שצירי דלתותיו פורקו ממקררים ישנים וזכו לחיים חדשים ומודרניים (נגרות מדרה).



שמונה פריטים בהשראת הבית

מאוורר תקרה, 3,000 ש״ח, אלקטרוסטאר

ספל, 14 דולר, אנתרופולוג'י

כורסה, 1,590 ש״ח, קנה קש


כריות נוי, 149.90 ש״ח ליחידה, פוקס הום

מתלה מגבות, 275 ש״ח, איקאה

שולחן קפה, 2,500 ש״ח, אייטמס אינדסטריאל


אריחים, החל מ־590 ש״ח למ״ר, ויה ארקדיה