הצעה לסדר – מתכונים שיגוונו לכן את הסעודה
הכנו לכם שתי מנות עסיסיות וקלות להכנה עם עגבניות מגי וויטני מתקתקות שיוסיפי צבע, טעם ושמחה לשולחן החג
תוכן שיווקי | הזרע
צילום אנטולי מיכאלו | מתכונים שף אוהד לוי
צ'אטני (מטבל) עגבניות מגי וקרם פרש
החומרים
3 ק"ג עגבניות מגי בשלות
3 כפות שמן זית
חופן אורגנו טרי
קורט מלח ים
4 כפות סוכר לבן
לקרם פרש
ליטר שמנת מתוקה
1 מכל אשל/גיל/לבן
אופן ההכנה
קרם פרש מערבבים בקערה שמנת מתוקה ואשל. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ כ־16 שעות עד שהתערובת מסמיכה ומתגבשת. מערבבים היטב ושומרים בקירור עד לשימוש.
צ'אטני במחבת רחבה עם שמן זית צולים על אש גבוהה את העגבניות יחד עם האורגנו. נותנים לעגבניות להגיר נוזלים ולהזיע טיפה ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהתערובת מתגבשת, הסוכר נמס והרוטב מסמיך. מגישים לצד קרם פרש.
לוקוס צלוי בחמאת עגבניות שרי וויטני
עגבניית וויטני לעגבניה משובחת זו מראה ייחודי דמוי לב. וויטני מתוקה במיוחד, נוחה לחיתוך ומתאימה לכל צורות הבישול וכן למגוון סלטים.
לוקוס צלוי בחמאת עגבניות שרי וויטני
החומרים ל־4 מנות
1 ק"ג פילה לוקוס חתוך ל־4 חתיכות
1 ק"ג עגבניות וויטני חצויות
2 שיני שום פרוסות
חופן עלי אורגנו טריים
1 כף חמאה
שמן זית מלח ים
אופן ההכנה
במחבת עם שמן זית צולים את הדגים בעדינות עד שהם משחימים מבחוץ בלבד.
מוציאים את הדגים מהמחבת ומכניסים לאותה מחבת שום ואורגנו. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כרבע שעה עד שהעגבניות מוציאות נוזלים ומתרככות טיפה. מחזירים את הדג למחבת עם כף חמאה ומעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות לכ־10 דקות, או עד שהדג מוכן.