נס פך השמן: 15 הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2024

לחם יין | צילום: דן פרץ
לחם יין | צילום: דן פרץ

מסופגניית פטל מסקרפונה של רולדין עד סופגניית קרמבו של ביסקוטי: טעמנו כל כדור בצק מטוגן אפשרי עד שהגענו ל-15 הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2024. ומי הגיעה למקום הראשון? הרשימה המלאה

88 שיתופים | 132 צפיות

שנת 2024 לא תיזכר כשנה טובה בשום תחום, אבל לפחות אפשר להמתיק אותה קצת עם הסיומת שמתקרבת אלינו – חנוכה, החג הכי טוב לאכילה רגשית. עם זאת, שינויי האקלים שעברו הסופגניות הפכו מהחג שבו אוכלים כדור בצק מטוגן עם ריבה לאתגר טיקטוק של ממש. בערך כל מאפיה שמכבדת את עצמה מוציאה קולקציה מפוצצת של סופגיונות עם אינספור מילויים שונים ומשונים, ומרוב סוכר לא רואים את הריבה. אל דאגה, אנחנו כאן כדי לעשות סדר.

>> חורף מתוק: מתכון לעוגת שוקולד חמה ומשגעת של קרין גורן

כמדי שנה, צוות הטועמות שלנו בחנו אינספור סופגניות, נגסו, ניקדו, שתו כוס מים כדי להרגיע את הצרבת ובסוף סידרו את הסופגניות של עונת 2024 לפי דירוג – 5 הסופגניות הטעימות ביותר, ואז עוד עשר שממש תרצו לאכול כל עוד אתן לא בדיאטה. אלו הסופגניות הטובות ביותר של השנה, כי משהו חייב להיות קצת טוב בחיים האלו.

חמש הסופגניות הכי טעימות

הקרולרים | We Like You Too (נורדיניו)

הקרולרים של השף קונדיטור שגיא הם לא פחות מחלום שמתגשם, שמזכיר לנו שהיה שווה לחכות להם שנה שלמה. למי שלא מכיר את הקסם, נספר כי מדובר בסופגניות בצק רבוך מטוגנות (לפי מיטב המסורת הצרפתית), משהו בין פחזניות מטוגנות לדונאט. כן, מה ששמעתם. הבצק רך מבפנים וקשיח מבחוץ, והציפוי הופך הכל לחגיגה. השנה הן  בטעמים עוגת גבינה וקראמבל למות, תות, קינמון, סנט הונורה חלומי מקורמל מלמעלה וממולא בקרם פטיסייר ושוקולד מנצח. אמאל'ה.
18-21 ש"ח ליחידה, בכל סניפי we like you too

נורדיניו | צילום: יח"צ
נורדיניו | צילום: יח"צ

פונצ'קי | עמיתה

"סופגניה לבעלי חך בוגר", הגדירו הטועמות שלנו את שיתוף הפעולה לחנוכה בין מאפיית עמיתה והמכון הפולני. הפונצ'קי של מיכל בוטון ואנה שפירא ממולאות בריבת ורדים ביתית ומזוגגות בפונדנט לבן עם קישוטי קליפות תפוז מסוכרות, שילוב טעמים מריר־פרחוני שמחבר בין אלגנטיות אירופאית והשמש המסנוורת של ישראל. למי שמחפש להשקיע את הקלוריות במשהו מעניין יותר מריבת תות ושוקולד.
18 ש"ח. סלמה 10, ביאליק 27

פונצ'קי של מאפיית עמיתה והמכון הפולני | צילום: אנטולי מיכאלו
פונצ'קי של מאפיית עמיתה והמכון הפולני | צילום: אנטולי מיכאלו

סופגניית פאי לימון | לחם יין

סופגניות זה תמיד טעים, אבל יש טעים – ויש טעים של לחם יין. הסופגניות הנ"ל עשויות מבצק עשיר ואוורירי בלי שטיקים ובלי טריקים, שחף מכל תחושה של טיגון יתר ולא מותיר שובלי שומן על האצבעות המתוקות שלכם. בחרנו בסופגניית פאי הלימון שמתהדרת בציפוי מרנג חלומי ומילוי קרם לימון בחמצמצות מאוזנת. אם אתם מאלה שאוכלים רק אחת בחנוכה, תעשו שזו תהיה זו.
12 ש"ח,  משלוחים לת״א בטלפון 03-632-1793

סופגניית עוגת הנסיכה | FIKA

המאפייה השוודית ממשיכה לשכלל את קולקציית החג: אחרי שהתמכרנו לבצק אפוי מתובל בהל ול-Semla, קינוח שהוא למעשה סופגנייה ממולאת קרם שקדים וקצפת, שמחנו לגלות סופגניית עוגת הנסיכה – עוד קינוח שוודי מסורתי שלוקח את חנוכה למחוזות סקנדינביים. אבל בסוף את ההצגה גונבת סופגניית אלדר פלאוור ומסקרפונה מעוטרת בתפוזים מסוכרים, מילוי עדין ומבושם במתיקות עדינה שמשאירה מקום לעוד.
14 ש"ח. FIKA

מסקרפונה, אלדרפלאוור ותפוזים. פיקה | צילום: Ruben Levi Sznajderman
מסקרפונה, אלדרפלאוור ותפוזים. פיקה | צילום: Ruben Levi Sznajderman

סופגניית פטל מסקרפונה | רולדין

רולדין ספגו השנה לא מעט ביקורת על מחירי הסופגניות שהאמירו ולא נתווכח עם העובדות הנ"ל, אבל כן ראוי שנפרגן לסופגניות מיוחדות ומושקעות בעבודת יד. כן, תזלזלו כמה שאתם רוצים, אבל רשת רולדין עושה את הסופגניות בעבודת יד – מרשים מאוד. האהובה עלינו בחג הזה היא סופגנייה ממולאת במרמלדת פירות אדומים בניחוח חורפי, עם גנאש פירות יער, קרם מסקרפונה עשיר ומלמעלה קראסט של סוכר פטל ורדרד וחמוץ קלות. סופגנייה מנצחת.
15 ש"ח, לרשימת הסניפים

תלכלכו כמה שתרצו, העיקר שתטעמו. רולדין | צילום: רונן מנגן
תלכלכו כמה שתרצו, העיקר שתטעמו. רולדין | צילום: רונן מנגן

10 נוספות שאהבנו

איטס

הרשת געשה בעקבות סופגניית הגזר של הקונדיטורית מיכל אפשטיין חמו מאיטס, שגם זכתה לאחרונה במאסטר שף – סופגנייה שהיא טייקאוף לעוגת הגזר המנצחת שלה. אנחנו חייבות להגיד שלא חשנו בטעמי הגזר, הסופגנייה קרמלית וטעימה מאוד, אך מלבד הצבע לא איתרנו את הירק הכתום. מי שמאוד התפעלנו ממנה לעומת זאת היא סופגניית המריטוצו האפויה עם שנטי שוקולד חלב, פרלינה לוז, גנאש שוקולד מריר וקראמבל קקאו. ללקק את האצבעות, ליטרלי.
בין 12-20 ש״ח, שינקין 20/ אדם הכה"ן

הקראמבל שוקולד עושה את ההבדל. איטס | צילום: סתיו כץ
הקראמבל שוקולד עושה את ההבדל. איטס | צילום: סתיו כץ

בייקרי

אומרים שהגודל לא קובע, אבל במקרה הזה הוא לא פחות ממכריע: הסופגניות של הבייקרי מגיעות בגודל מושלם של שלושה ביסים, בדיוק מה שצריך כדי להאמין שלא התחזרנו ובו"ז לחוש מסופקות. ואחרי שסגרנו את הפינה הזאת, יש לנו רק דברים טובים לומר על תוצרי המאפייה של רותי ברודו – בצק אוורירי מתוק עדין במילוי ריבת תות ביתי, קרם שוקולד עשיר, פטיסייר קרמל מתוק עדין ופטיסייר וניל נפלא.
7 ש"ח. בייקרי 

בייקרי | צילום: עידית בן עוליאל
בייקרי | צילום: עידית בן עוליאל

ביסקוטי

קולקציית הסופגניות של ביסקוטי חגגה השנה את טעמי הילדות של כולנו עם נבחרת נוסטלגית במיוחד של סופגניות. סופגניית חטיף אפרופו, סופגניית במבה אדומה, סופגניית מקופלת פיסטוק, סופגניית אגוזי ומי שאהבנו יותר מכולן היא סופגניית הקרמבו. רכה וענוגה, ממולאת בקרם פטיסייר במתיקות מעודנת, ציפוי שוקולד חלב וקישוט קרמבו קטן ומתוק מלמעלה שמזכיר לנו מה הדברים החשובים באמת, וקרמבו בינהם.
15 ש"ח, להזמנות: 03-570-4015

אווירת וינטג'. סופגניית קרמבו בביסקוטי | צילום: בועז לביא
אווירת וינטג'. סופגניית קרמבו בביסקוטי | צילום: בועז לביא

בוטיק סנטרל

בבוטיק סנטרל דואגים לכולסטרול שלנו עם סופגניות מריטוצו אפויות בנוסח רומאי. הן עשויות מבצק רך ומבורך, אפויות ונותרות במרקם קליל ומהנה שאינו מכביד כמו הסופגניות המטוגנות בשמן עמוק. עם זאת, חווית החנוכה עדיין מתקיימת פה, שכן הן דומות לאחיותיהן היהודיות הן בצורה והן במילוי. השנה, יש אחת במילוי נדיב של וניל קלאסי ומדויק ואחת במילוי של קרם פטל ודובדבני אמרנה, שנע במנעד שבין חמצמץ למתוק ואלכוהולי. יאמי נטול צרבת בקיצור.
12 ש״ח, לרשימת סניפים באתר

מריטוצו לחיים ורודים. בוטיק סנטרל | צילום: טל סיון ציפורין
מריטוצו לחיים ורודים. בוטיק סנטרל | צילום: טל סיון ציפורין

דלאל

בסופגניות של קונדיטוריית האוס אוף דלאל אין מזרקים ועלעלי זהב. במקום זאת הן נשארות בגבולות הגזרה הקלאסיים אך מטופלות לעילא: בצק אוורירי רך ומתמסר במילוי ריבת תות טובה מתוצרת בית, פטיסייר וניל מדגסקר מתוק עדין, פטיסייר שוקולד פרלינה אגוזי לוז ופיסטוק שוקולד לבן. ובלי מאריטוצו כנראה אי אפשר השנה, וגרסת המקום לבריוש הרומאי משולבת בסופגנייה יהודית עשירה, נדיבה ומפנקת.
9-16 ש"ח. כל ישראל חברים 7 (דלאל הקונדיטוריה), ז'בוטינסקי 108 (קפה דלאל)

האוס אוף דלאל | צילום: אסף קרלה
האוס אוף דלאל | צילום: אסף קרלה

לחמים

יש דברים שלא משתנים, וטוב שכך. הסופגניות של מאפיית לחמים שזופות ויפהפיות, וגרידת לימון ווניל שהאופה אורי שפט מקפיד להוסיף לבצק מעניקים להן שפיץ רענן שמחמיא למילויים: ריבת תות שדה אדומה ומתוקה, שוקולד קטיפתי וריבת חלב במתיקות עדינה (9 ש"ח). כהמשך לתמיכה הכנה בעוטף עזה, אפשר לרכוש בסניפים ובאתר המאפייה את ערכת "לאורו של אופיר" – נרות חנוכה וגפרורים לזכר אופיר ליבשטיין ז"ל, ראש מועצת שער הנגב. כל ההכנסות תרומה ל"קרן אור אופיר", שהוקמה כדי להמשיך את חזונו ופועלו.
לחמים

למען העוטף, באהבת אמת. לחמים | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: רינת צדוק
למען העוטף, באהבת אמת. לחמים | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: רינת צדוק

מיקי שמו

לפני שנים הסופגניות של מיקי שמו היו הכי מקושטות ומוגזמות שיש. מאז עבר הרבה קרם פטיסייר במזרקים וכיום הלוק שלהן נחשב מיינסטרימי, אבל הטעמים היו ונותרו מעולים – במיוחד סופגניית קצפת בציפוי שוקולד לבן ותותים טריים וסופגנייה במילוי קרם פרלינה בציפוי שוקולד מריר ופניני שוקולד. מאריטוצו וסופגניות פררו רושה, אוריאו, קרמל מלוח ומקופלת מדביקות את הטרנדים, למי שחייב את הסופגנייה שלו עם קונספט.
7-16 ש"ח. קונדיטוריית שמו

עדיין מיוחדות לאללה. קונדיטוריית שמו | צילום: דניאל לילה
עדיין מיוחדות לאללה. קונדיטוריית שמו | צילום: דניאל לילה

בבקה בייקרי

פתאום שמנו לב שלא הקדשנו מספיק תשומת לב לקלאסיקה הנצחית והאלמותית – סופגניית התות השגרתית, עם אבקת סוכר מלמעלה וריבת תות מבפנים. כפי שאתם יודעים, גם בקלאסיקות צריך לדעת לטפל ואין ספק שהאחיות שיר וקורל גורן עושות זאת לפי הספר. ראשית, הסופגניה ניחנת בטריות שאין שנייה לה, שנית, הגודל בול, ושלישית, ריבת התות מצוינת ולא דומה לריבות הזרחניות שאתם זוכרים מהילדות. גם המחיר שלה הגיוני ומוכיח שלפעמים הפשטות היא שם המשחק.
7 ש״ח ליחידה, רשימת סניפים באתר

לפעמים צריך קלאסיקה. בבקה | צילום: טל סיון ציפורין
לפעמים צריך קלאסיקה. בבקה | צילום: טל סיון ציפורין

פיצי

עוד לפני שנודע להם שידו של חיים כהן בעניין, חבר הטועמים שלנו הכתיר את סופגניית הריבה של פיצי כמנצחת בקטגוריה בגלל – ובכן – הריבה, אדומה־עמוקה ומתוקה־עדינה,שלוקחת את המסורת אל מחוזות ארטיזנליים. החלק הילדי שבנו נשבה בקסם של שוקולד סוכריות, הרשי וסוכריות אוריאו ושוקולד בואנו לבן, מה שמוכיח שילדות היא מצב תודעתי ולא פונקציה מספרית.
9-18 ש"ח. משה סנה 199, בן גוריון 1 (מגדל לייף) בני ברק

גרסת חיים כהן לחנוכה.פיצי | צילום: אפיק גבאי
גרסת חיים כהן לחנוכה.פיצי | צילום: אפיק גבאי

הכתבה פורסמה לראשונה באתר "טיים אאוט"