חמים וטעים: חיים כהן מגלה את המתכון לדייסה חורפית מושלמת

דייסת סולת עם אגס מקורמל ומרציפן של שף חיים כהן | צילום: נמרוד סונדרס
דייסת סולת עם אגס מקורמל ומרציפן של שף חיים כהן | צילום: נמרוד סונדרס

דייסה היא ארוחת הבוקר האולטימטיבית בימי החורף הקרים והמרעיבים. השף חיים כהן מגיש את המתכון שלו לדייסת סולת מתוקה ונפלאה עם הפתעות לא צפויות

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | צמחוני

החומרים

2 כפות סולת
כוס חלב
אגסים קלופים ללא ליבה וחצויים חצוי לשניים
5 כפות סוכר
כוס וחצי ביצה טרופה מדוללת בכפית מים
מי ורדים
מרציפן

אופן ההכנה

לדייסה
1. מבשלים בסיר את הסולת והחלב על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד הסמכה.

2. מורידים את הדייסה מהכיריים כשהיא במצב נוזלי יחסית (היא תמשיך להתבשל ולהסמיך; לפני ההגשה מערבבים שוב כי היא מתקשה).

לאגס מקורמל
3. במחבת ממסים סוכר, מים וכמה טיפות מי ורדים. מבשלים על אש בינונית עד המסת הסוכר. מוסיפים את חצאי האגס ומבשלים ברתיחה עדינה כ־10 דקות תוך הפיכת האגסים מדי פעם. כשהמים מתאדים ומתחיל להיווצר קרמל, משאירים בו את האגס עם הצד החתוך כלפי מטה.

להגשה
4. מוזגים את הדייסה לצלחת עמוקה, מניחים בעדינות את האגס מלמעלה ומגרדים מרציפן לקישוט.

למתכונים נוספים של חיים כהן היכנסי לאתר "השולחן"