הממ״ד הנחמד: איך להפוך את החדר הכי טריגרי בבית לנעים?

הוא אמנם החדר הבטוח והממוגן של הבית, אבל לא תמיד נעים לנו להיכנס אל הממ״ד, ולא רק כי מפלס החרדה שלנו בשמיים בימים אלה. הנה קצת טיפים והשראה ליצירת ממ״ד ביתי מזמין ומרגיע
במדינה כמו שלנו, בימים אלה, כולנו מכירות מקרוב את הממ"ד. אפילו הכלבים שבבית כבר מזהים את הסימן ברגע האמת, ונכנסים פנימה להצטופף יחד איתנו. המילה ממ״ד אמנם מעוררת בחלק מאיתנו דימוי של חלל אפרורי, במקרה הטוב החדר של אחד הילדים, עם דלת כבדה ושהייה שמלווה בתחושת מחנק – אבל מתברר שאפשר גם אחרת.
>> הנשים שעשו לנו את המלחמה (וביידן אחד)
שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב הבית, מסבירה: "ממ"ד בסופו של דבר הוא חדר לכל דבר. עיצוב וסטיילינג נכונים הופכים אותו לחלל מפנק. אני מקפידה להתייחס אליו כמו ליתר חללי הבית, ועדין לשמור על התקנות. אפשר לשלב בו פרקט, טפט, תאורה, צבע, נגרות יפה, דלת נסתרת ורגילה לשימוש יומיומי. בדרך כלל אני נוטה למקם את הממ״ד במרתף ושם הוא הופך להיות חדר אורחים, חדר עבודה, ואפילו חדר ארונות".
הנה כמה דוגמאות להתרשמות:


האדריכלית שירה מוסקל, מבעלות 'הלל אדריכלות ועיצוב פנים' מייעצת לרהט את הממ"ד בריהוט נמוך, שיעניק תחושה נושמת של מרחב פתוח ככל האפשר. משום שמדובר בחדר קטן יחסית, היא ממליצה שלא להעמיס ברהיטים ואביזרים לא הכרחיים – כך הוא יהפוך למרווח ודינמי יותר. במידה והחדר לא משמש בשגרה כחדר שינה, מומלץ למקם מול דלת הממ"ד ספה מרופדת, רכה ונוחה.
הנה כמה דוגמאות:


מעצבת הפנים קרן גנס מייעצת: "כדי לעדן את החלל, אפשר לחפות את הדלת בטפט בהתאם לקונספט של החדר, לתלות וילון רך שמגיע עד לרצפה ולרכך את העיצוב עם אביזרים נעימים, כריות, ריפוד מעניין״.
משפחות רבות בארץ עושות שימוש בחדר הממ"ד כחדר משחקים, פינת משפחה, או חדר אורחים. הנה כמה דוגמאות:


