דרושה שרה לביטחון לאומי, כזו שתדאג שיפסיקו לרצוח אותנו

עומר שטיינמץ הסקל | צילום: שי קדם
עומר שטיינמץ הסקל | צילום: שי קדם

בשנת 2024 נרצחו 36 נשים – שיא שלילי של כל הזמנים, ועכשיו, שלושה שבועות בלבד לתוך 2025, אנחנו סופרות כבר 4 נרצחות. עומר שטיינמץ הסקל, ממייסדות "בונות אלטרנטיבה", שואלת איפה הביטחון הלאומי שלנו וקוראת למינוי אישה שתעשה פה סדר

88 שיתופים | 132 צפיות

המשרד לביטחון הלאומי הוא אשליה אופטית, מתודלק מהסיבות הלא נכונות ובוודאי לא רואה צורך בשינוי המציאות עבור 51% מהאוכלוסיה. בשנת 2024 נרצחו 36 נשים – שיא שלילי של כל הזמנים, ועכשיו, שלושה שבועות בלבד לתוך 2025, אנחנו סופרות כבר 4 נרצחות.

>> יוסף חדאד בריאיון: "אני יודע איך לעצבן את האנשים האלה, וכשהם עצבניים – אני מבסוט"

לשיטתו של בן גביר, המערכת מחויבת להגן על אזרחיותיה ואזרחייה ולכן קידם את "הצל", חדור המטרה מדרגת מתנדב זוטר במשטרה לדרגת קצין, אך דווקא במשמרת של מי שמתהדר בנוצות לא לו, אנחנו נותרנו חסרות ביטחון, חשופות לאלימות ומופקרות ללא מענה.

בחסות המלחמה, בעיות היומיום בחברה הישראלית נקברו תחת חוסר המקצועיות ובעיקר חוסר העניין מכיוון המשרד לביטחון לאומי. בעצם, מרגע כניסתו לתפקיד השר הפורש היה מושקע במסע הצלב הפרטי שלו, המרדף אחר הגביע הקדוש הידוע גם כ"משילות".

הפתרון שהציג להשגת אותה מטרה קדושה היה הצפת הרחובות בנשקים שחולקו כמו סוכריות בעליה לתורה. ללא פיקוח או מעקב, ללא ידיעה לאיזה ידיים יגיעו ובניתוק מגורמי הרווחה. התוצאה היא שגם גברים עם רקע של אלימות במשפחה קיבלו רישיון לשאת נשק מבלי שבוצעה הבדיקה הפשוטה ביותר. בן גביר גם דאג להגדלה אוטומטית של מכסת הכדורים עבור כל נושא נשק מ-50 ל-100. שחס וחלילה יתקעו בלי.

היכן אותו ביטחון לאומי כשזה מגיע לנשים וילדים החיים תחת אלימות, כאשר הוחלט לאפשר לכל אחד להיות גם השופט וגם התליין?

 

ההתפטרות שלו היא לא הסוף, אלא רק ההתחלה. איתמר בן גביר | צילום: AMIR COHEN/POOL/AFP via Getty Image
ההתפטרות שלו היא לא הסוף, אלא רק ההתחלה. איתמר בן גביר | צילום: AMIR COHEN/POOL/AFP via Getty Image

>> מכות הפטיש של אבי לקחו ממני את היקר לי מכל והותירו אותי יתומה

היכן אותו ביטחון לאומי כשזה מגיע לנשים וילדים החיים תחת אלימות, כאשר הוחלט לאפשר לכל אחד להיות גם השופט וגם התליין?

השר הפורש לביטחון לאומי בן גביר לנצח יזכר כשר הכושל בהיסטוריה הישראלית. זה שהבטיח משילות והביא אלימות, שהפך את משטרת ישראל לזרוע מבצעת של רוח המפקד שהוא במקרה גם עבריין מורשע, שמגיע לזירות פיגועים בשביל לייקים בטיקטוק אבל לא לדיונים בוועדות הכנסת, שנתוני הפשיעה רק עלו וגאו בתקופת כהונתו, שהבטיח להחזיר לישראל את הביטחון הלאומי שלה אך חתום על הטבח ביהודים הכי קשה מאז השואה וזה שהתנגד לעסקה ה"מופקרת" מתוך דאגה שמא יאנסו עוד "בנות שלנו".

וכעת לאחר שהתפטר, ברור אפילו יותר שהשר מעולם לא ראה את עצמו כאחראי למיגור תופעת האלימות כלפי נשים, לעליה ברצח נשים במגזר הערבי כחלק מחיסולי חשבונות, או לאזרחיות הישראליות שנאנסו, נטבחו ונחטפו מביתן. הבחירה שלו מדברת בעד עצמה: הפוליטיקה במדינת ישראל חשובה הרבה יותר מחיי נשים.

מבחינתנו, ההתפטרות שלו היא לא הסוף, אלא רק ההתחלה והזדמנות להעמיד בראש המשרד הזה מנהיגה אמיתית – אישה (או גבר) שתשים את חייהן של נשים בישראל בראש סדר העדיפויות.

הכותבת היא ממייסדות "בונות אלטרנטיבה", עמותה וקבוצת לחץ אקטיביסטית א-מפלגתית, הפועלת למען קידום שוויון חברתי, העצמת נשים והעלאת המודעות כלפי אלימות נגד נשים