עם עיצוב מדויק וקסם של פעם, בדירה הזו את תרגישי בבית
הדירה הזו נרכשה תוך 10 דקות בלבד, בעלת כניסות מפתיעות לחדרים וכשנכנסים אליה ישר מרגישים מיקס מושלם של חדש-ישן. איפה החוזה לחתום שכירות בבקשה?
הדיירים
מעצבת הפנים אנה וייל, בן זוגה ושני בניהם (11, 9).
>> כך הפכה דירה בת"א לדירת 5 חדרים ומרפסת
הבית
דירת ארבעה חדרים בשטח 110 מ"ר ומרפסת. הדירה ממוקמת בבניין משותף בן תשעים שנה, שתוכנן על ידי האדריכל הנודע דב כרמי במרכז תל אביב. בדירה מטבח, פינת אוכל וסלון בחלל פתוח, שירותי אורחים ושלושה חדרי מגורים, בהם שניים עם מקלחת ושירותים צמודים. הדירה נרכשה כמעט במצבה המקורי ולכן שופצה מן היסוד – אך מכיוון שהיתה מלאת אופי, נשמה וזכרונות, שומרו בה חלק מהאלמנטים שנגעו ללבם של בני הזוג.
>> הבית בעין שריד שמגשים את כל החלומות הכפריים שלנו
התכנון
לדברי וייל, הדירה נקנתה בהחלטה של כעשר דקות, כיוון שבאותה תקופה רתח שוק הדירות בתל אביב והביקוש על כל דירה ראויה היה גבוה ואיתו – גם המחיר שהאמיר בעקבות התחרות. הדירה הזאת אמנם ממוקמת מחוץ לאזור החיפוש שהגדירה לעצמה וייל, שהגיעה מיואשת אחרי חיפושים רבים. אך התאהבה בה מיד. לדירה, שהייתה מיושנת כי כמעט ולא השתנתה עם השנים, היו חלונות עץ, תקרה גבוהה ומרפסת רחבה לכל אורכה המשקיפה לשדרה ומוקפת בירוק. כל אלה השרו עליה את קסמם.
על אף הקושי להרוס את הקיים, הדירה הייתה במצב רע שחייב שיפוץ טוטאלי כמו גם ויתור על שליש מהמרפסת שבנויה לאורך הדירה באזור הסלון, לטובת בניית קיר כדי ליצור חדר שינה עבורה ועבור בן זוגה. לדבריה, בדמיונה היא עדיין שוברת את הקיר הזה כל הזמן. הבנים ישנים יחד מבחירה ויש עבורם חדר נוסף שכרגע משמש כחדר משחקים עם מקלחת צמודה שבעתיד יוכל להפוך לחדרו הפרטי של אחד מהם.
>> דירת דופלקס גן בהרצליה מכניסה את החוץ פנימה בשיא האלגנטיות
העיצוב
למרות השיפוץ המאסיבי שעברה הדירה, יש בה הרבה מהקסם של פעם והיא מצליחה באמצעות שילוב מעניין של חומרים, פתחים רחבים, צבעוניות שקטה, מיקס בין ישן לחדש ובין פשוט ליוקרתי, לשדר קסם מיוחד והרבה נשמה.
>> בבית הזה יש כמעט 10 מטרים של ארונות, וזה רק במטבח
חדר השינה של הבנים נמצא מימין לכניסה, בחלל שהיה חדר שינה קטן עם סימנים שהעידו על כך שילדים היו בחדר הזה. הוא נשאר כמעט כפי שהיה, אך מפאת גודלו, לא הוכנסה אליו מיטה דומיננטית, אלא נבנתה בו במה מחופה בפרקט, היוצרת מקום אינטימי ועוטף. הבמה עצמה גם מתרוממת ומאפשרת מקום אחסון.
חלונות העץ המקוריים והיפים חודשו והושארו במקומם. מול הכניסה נמצאים שירותי האורחים שבמבנה שלהם מוצב עמוד שבלט מהקיר. וייל מספרת שאיננה חובבת "מדרגות" בקיר, ועל כן החליטה להשאיר את העמוד חשוף. כך היא מבליטה את השונות שלו ואף מוסיפה לו חגורת צבע ירוקה – פרט קטן שגורם לה לחייך. בגב שירותי האורחים נמצא חדר הרחצה של הבנים המשוייך לחדר הנוסף שכרגע משמש כחדר משפחה או משחקים ובעתיד יוכל להשתייך לאחד הבנים כשיתבגרו וירצו להפריד כוחות.
משמאל לכניסה נמצא החלל הציבורי שבצד אחד שלו ממוקם המטבח הבנוי מ-MDF (עץ תעשייתי) שחור עם טקסטורה המזכירה קרטון בגוון פחם, חיפוי לא סטנדרטי שיוצר מראה ייחודי. קיר המטבח מחולק לשניים, כאשר בצד אחד יש ארונות עד התקרה ובצד השני חלון שהקיר סביבו נשאר לא מטויח. כמו קירות נוספים בחלל הציבורי ובחדר השינה, כי וייל התקשתה לכסות את אבני הסיליקט המקוריות שהתגלו שם. הכיור ומשטח העבודה והאי עשויים קוריאן. לבקשת דיירי הבית, שולב במטבח גם אי רחב עם ארבעה מקומות ישיבה נוסף על פינת אוכל עגולה ואינטימית.
מול המטבח ממוקם הסלון שכולל מיקס נפלא ומלא אופי של רהיטים וחומרים. קיר הטלוויזיה נבנה במהלך השיפוץ לטובת יצירת חדר שינה הנמצא בגבו עבור בני הזוג ולכן אחת משלוש הדלתות הכפולות שמובילות למרפסת הארוכה, משוייכת כעת לחדר השינה שלהם. וייל מציינת שזאת הפעולה הקשה ביותר שנדרשה לעשות ושהיא עדיין חולמת לשבור את הקיר הזה. במקור שלוש היציאות למרפסת היו אחד הפרטים שכבשו את ליבה בדירה.
מכיוון שוייל נמנעה מיצירת מסדרונות בדירה, הכניסות לחדרים הן מהחלל הציבורי. לכן היא בחרה בדלתות גבוהות וזוגיות (שתי כנפיים) עם פנלים רחבים שגם במצב פתוח וגם במצב סגור נטמעות באופייה של הדירה ומעשירות אותה ויזואלית. לדבריה בתוכנית כזאת דלתות סטנדרטיות ייראו וירגישו רע וכשרואים את התוצאה, קשה שלא להסכים איתה. גם דלתות חדרי הרחצה נשענות על אותו הרעיון, אך מתוכננות כדלתות הזזה. כולן דלתות מפירוק.
תאורה קרני תכלת, ריצוף וסניטריה מודי קרמיקה, נגרות BUBU, משטחים בוריסטון, ריהוט פה נורמל, הביטאט