אל המנוחה ואל הנחלה: שתי דירות חוברו לדירה שווה אחת בבניין לשימור בתל אביב

דירה בנחלת בנימין תל אביב | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
דירה בנחלת בנימין תל אביב | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

ניצול חכם וייחודי של החלל, מרפסת שיוצאת מחדר השינה וארון קיר מעורר קנאה. כך הפכו שתי דירות שכנות, בבניין לשימור ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, לדירה נהדרת אחת

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג בשנות ה-70 שעבר מבית פרטי בצפון הארץ לדירה במרכז תל אביב על מנת להתקרב לבני המשפחה.

>> עיצוב ישראלי, שיק צרפתי. בית מרהיב ביפו

הבית
דירת שלושה וחצי חדרים בשטח 120 מ"ר שנוצרה מחיבור של שתי דירות בנות שני חדרים בשטח 60 מ"ר כל אחת. הדירה ממוקמת בבניין לשימור שנבנה בתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת במדרחוב נחלת בנימין על ידי יואל לייטס וחיים סורוקה בתכנונו של אדריכל צבי טבצ'ניק ועבר שימור שהסתיים ב-2019 על ידי אמנון בר אור-טל גזית אדריכלים. הדירה מחולקת לשני אגפים מרכזיים, פרטי (אזור השינה) וציבורי (אזור הסלון, פינת האוכל וחדר העבודה), כשביניהם מחבר המטבח. בדירה יש גם חדר אירוח עם חדר רחצה צמוד והוא פונה לחזית האחורית של הבניין.

בני הזוג ביקשו דירה מרווחת, פונקציונלית ונגישה שתתאים עבור זוג בגיל השלישי | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
בני הזוג ביקשו דירה מרווחת, פונקציונלית ונגישה שתתאים עבור זוג בגיל השלישי | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

התכנון
בעלי הבית הם זוג עם סטייל שאוהב לטייל בעולם, חפצים וריהוט שאספו לאורך השנים משתלבים בעיצוב הדירה ויוצרים בה את הקסם שמתכתב גם עם קסמו של המבנה האקלקטי שבו היא נמצאת. בני הזוג ביקשו דירה מרווחת, פונקציונלית ונגישה בכל חלקיה, כזאת שתתאים לטווח הארוך עבור זוג בגיל השלישי. העובדה שמדובר בחיבור של שתי דירות זהות, אפשרה תכנון מעניין וחלוקה לא סטנדרטית של הפונקציות בחלל. האדריכלית שירה אפק שהייתה אמונה על תכנון פנים הדירה ועיצובה, לא השאירה דבר ממה שהציע הקבלן ולאחר קבלת טופס 4 (אישור אכלוס) החל תהליך עיצוב. התהליך שילב בין צורכיהם הפונקציונליים של בני הזוג לבין שפה עיצובית קלאסית-מודרנית עם נגיעות צבע מעניינות וחומרים שמעשירים את המראה שלה.

עצם החיבור של שתי דירות זהות אפשר חלוקה לא סטנדרטית של הפונקציות בחלל | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
עצם החיבור של שתי דירות זהות אפשר חלוקה לא סטנדרטית של הפונקציות בחלל | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
הסלון עטוף בחלונות גדולים הפונים לשלושה כיווני אוויר | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
הסלון עטוף בחלונות גדולים הפונים לשלושה כיווני אוויר | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

אזור הסלון נמצא בכניסה לדירה והוא עטוף בחלונות גדולים הפונים לשלושה כיווני אוויר, ביניהם החזית הראשית למדרחוב נחלת בנימין, אליה נפתחת גם מרפסת.

מבט אל פינת האוכל מכיוון המטבח המגשר בין הסלון לחדר השינה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
מבט אל פינת האוכל מכיוון המטבח המגשר בין הסלון לחדר השינה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
המטבח מהכיוון הנגדי | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
המטבח מהכיוון הנגדי | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
גוונים של ירוק ועץ טבעי במטבח | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
גוונים של ירוק ועץ טבעי במטבח | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

המטבח הוא אזור שנמצא במעבר בין הסלון לחדר השינה וכולו נמצא על החזית הראשית למדרחוב נחלת בנימין, ובשני הקצוות שלו יש שתי מרפסות הפונות למדרחוב (בדירה יש שתי מרפסות כתוצאה משתי הדירות שאוחדו).

מטבח מקבילים המורכב משתי חזיתות | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
מטבח מקבילים המורכב משתי חזיתות | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

המטבח הוא מטבח מקבילים, המורכב משתי חזיתות – האחת משמשת כמשטח עבודה ובישול והשניה לאחסון, מקרר ותצוגה. בחזית זו משולבת גם מכונת הכביסה.

פינת האוכל ממוקמת בקצה המטבח | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
פינת האוכל ממוקמת בקצה המטבח | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

בגב חזית הכיור שולבו שני חללים קטנים המשמשים כמחסנים שמטרתם כפולה: הראשונה כמקום אחסון נוסף – למזווה ולאחסון יומיומי של שואב אבק, חומרי ניקוי וכדומה, והשניה כדי לקבל מטבח פונקציונלי עם מקבילים שאינם רחוקים מדי אחד מהשני. בקצה המטבח נמצאת פינת האוכל, מול דלת היציאה למרפסת, מה שתורם לפינה מוארת ונעימה. המבט העובר מקצה לקצה במטבח, חושף את יופיו וייחודיותו שנוצרו גם בזכות דרך הטיפול בתקרה. בחלק זה בוצעה תקרת קורות (שנבנו מסינרי גבס), כאשר גם כאן המטרה הייתה כפולה – בידול האזור הזה ומעבר של צנרת מים דירתית. ליד פינת האוכל יש חדר קטן המשמש כחדר עבודה.

תקרת קורות ייחודית | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
תקרת קורות ייחודית | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
תקריב של התקרה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
תקריב של התקרה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

חדר השינה הוא חדר רחב וגדול מהרגיל, הכולל קיר שלם עבור ארון בגדים, כאשר החלק התחתון שלו הופך לגב המיטה, ובוצע כולו על ידי נגר בהזמנה אישית. אורך הארון הוא מעל 5 מטרים.

חדר שינה רחב וגדול מהרגיל בנגרות אישית | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
חדר שינה רחב וגדול מהרגיל בנגרות אישית | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
אורך הארון הוא 5 מטרים | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
אורך הארון הוא 5 מטרים | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

לחדר השינה יש חזית אלומיניום שמשולבות בה 3 דלתות – האחת היא דלת הכניסה לחדר, השניה היא דלת יציאה למרפסת, והשלישית היא הדלת לחדר הרחצה מאסטר.

חזית אלומיניום שמשולבות בה שלוש דלתות | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
חזית אלומיניום שמשולבות בה שלוש דלתות | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
חדר הרחצה שיוצא מחדר השינה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
חדר הרחצה שיוצא מחדר השינה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
חדר הרחצה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
חדר הרחצה | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

העיצוב
הדירה הייתה בעצם דירת קבלן שתוכננה עוד משלב התוכניות, הרבה לפני הביצוע. החזון התכנוני היה לדירה אורבנית, שיקית אך גם ביתית וחמימה, שתשקף את האופי של בני הבית, המשלב בין הקלאסי להרפתקני. המטרה הייתה לתת ביטוי ומקום למסעות שלהם בעולם, לצד אלמנטים חדשים, עדכניים ואף נועזים בבחירתם.

שילוב של ריהוט קלאסי וריהוט מודרני | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
שילוב של ריהוט קלאסי וריהוט מודרני | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
נגיעה ירקרקה של צבע | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
נגיעה ירקרקה של צבע | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין

כל אלה באים לידי ביטוי בשילוב האמנות וחלק מפריטי הריהוט הקלאסיים עם הפיתוחים והעץ העתיק שנשמרו, מול ריהוט מודרני בקווים נקיים. פיתוחים של פרופילים היקפיים בתקרה לעידון החלל מול ריצוף גרניט פורצלן אפור ומודרני. גוונים קלאסיים של פליז ועץ אלון מיושן לעומת גוני קירות ירקרקים וכתומים, מטבח בגמר צבע בתנור בירוק בקבוק ועד לפתחי יציאות המיזוג העגולים שנצבעו בכתום חמרה.

בניין לשימור מתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
בניין לשימור מתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק, צלם: גדעון לוין
דירה בנחלת בנימין תל אביב | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק
דירה בנחלת בנימין תל אביב | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק
דירה בנחלת בנימין תל אביב | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק
דירה בנחלת בנימין תל אביב | אדריכל הבניין (שימור): אמנון בר אור אדריכלים, עיצוב פנים: אדריכלית שירה אפק

אתר המעצבת שירה אפק, אינסטגרם המעצבת
נגרות מדרה פרזול גלריה ארטיג’אני משטחים מטבח ובחדרי הרחצה פרביטל ריהוט נטורה, פיטרו הכט תאורה שנדליריה, דורי קמחי תאורה אדריכלית מאווררי תקרה SWING FANS קבלן מבצע חכמון חברה לבנייה ובן שלום יזמות ובנייה

>> ביזנס ופלז'ר: חדר העבודה שהופך לחלל אירוח מפנק בלחיצת כפתור