קירות במקום ארונות ושילובי צבעים מסקרנים: הצצה לדופלקס משגע בכפר סבא

עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד

רופאה והייטקיסט עם שלושה ילדים פנו למעצבת פנים שהייתה בעצמה רופאה כדי ליצור עבורם את הבית המדויק לצרכים שלהם, התוצאה: דופלקס חלומי עם עיצוב אלגנטי ומלא טוויסט

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים רופאה והייטקיסט עם שלושה ילדים.

הבית דירת דופלקס כפר סבא הירוקה בגודל 250 מ"ר עם מרפסת של 40 מ"ר

התכנון דניאלה דנור, המעצבת שעבדה על הפרויקט החלה כרופאה בעצמה ועברה גם היא את המסלול הארוך והקשה הכרוך בזה, בהתאם לכך היא עיצבה את הדופלקס כדי לתת נוחות מקסימלית לדיירים. עיקר האתגרים היו בקומה השניה, הכוללת שיפועים וקימורים, בשל גג דו כיווני, שהשיפוע בו כפול. ההרס המסיבי החל כבר בקומת הכניסה. קיר המטבח נהרס, לטובת פתיחתו אל החלל המרכזי. גם חדר המדרגות נהרס, נפתח אל החלל ושודרג כליל בעזרת חיפוי חדש, מעקה וארונות אחסון תחתיו.

עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד

בקומה הראשונה יש חלל רחב שכולל את הסלון, המטבח, פינת האוכל ושירותי האורחים. באין מסדרון, לאחר ההרס ושבירת הקירות, יצרה דנור קיר בעבודת נגרות, שמשמש מצדו האחד כמחיצה תוחמת המובילה אל החדרים השונים, ומצדו השני רהיט מבואה אלגנטי.

עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד

המטבח עוצב בשחור-לבן, ומייצג מראה מונוכרומטי שחוזר על עצמו ברוב חללי הבית. הרצפה חופתה בפרקט עץ אלון, המעניק תחושת חמימות בחללי הבית כולם.

עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד

מרבית עבודות הנגרות בוצעו בגוונים מונוכרומטיים, למעט אלמנט מחולל ומרכזי בחלל: ארון כניסה בגוון ירוק מעושן. דנור מספרת כי מההתחלה סוכם על מראה מונוכרומטי, עד לאחד הביקורים ברשת MODY. "הלקוחות התרשמו מאוד מהאריחים הירוקים של חברת מוטינה האיטלקית, שנבחרו עבור שירותי האורחים, וביקשו להשתמש בגוון הזה כנגיעה של צבע בחלל".

עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד

בחדר המאסטר של ההורים תכננה דנור בחלק הנמוך ארון טלוויזיה שתוחם את החלל. הטלוויזיה מוטמעת בתוך יחידת הנגרות, ושתי דלתות בצדה מובילות אל בוידעם, ונדמות כחלק מהרהיט. גם נושא התאורה היה בבחינת אתגר תכנוני עבור דנור, אליו נדרשה בעקבות הגג המשופע.

עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד
עיצוב פנים: דניאלה דנור | צילום: יואב פלד