דובוש

עוגת דובוש עם שכבות קרם שוקולד וקצפת בציפוי גנאש שוקולד

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-2 עוגות מוארכות:

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • תמצית וניל
  • 1/3 כוס קמח
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • לקרם:

    • 2 מכלים שמנת מתוקה
    • 125 גר' שוקולד חלב

    לציפוי:

    • 1 מכל שמנת מתוקה
    • 200 גר' שוקולד מריר

    אופן ההכנה:

    1. מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל לקצף תפוח ובהיר.
    2. מוסיפים שמן, קמח ואבקת אפייה.
    3. משטחים את התערובת בשתי תבניות, כדי שיהיה בגובה 1/2 ס"מ. אופים במשך 8-7 דקות בחום של 190 מעלות. מצננים ומחלקים כל עלה לשניים.

    הקרם:

    1. מחממים יחד 1 מכל שמנת מתוקה ושוקולד עד שמתקבל קרם.
    2. מקציפים את הקרם עם שארית השמנת לקרם יציב.
    3. מניחים עלה בצק, מורחים עליו קרם ומניחים מעל עוד עלה. חוזרים על הפעולה לקבלת עוגה נוספת.

    הציפוי:

    1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד. מערבבים לקרם אחיד.
    2. מחזירים לאש, מרתיחים ומבשלים 7-5 דקות לאחר רתיחה.
    3. מניחים רשת על גבי תבנית, מניחים את העוגות על הרשת ויוצקים מעל את הציפוי.

    טיפ: לקבלת עוגה אחת גדולה מחלקים את הבצק לשניים בלבד.