דובוש

עוגת דובוש עם שכבות קרם שוקולד וקצפת בציפוי גנאש שוקולד
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-2 עוגות מוארכות:
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- תמצית וניל
- 1/3 כוס קמח
- 2 כפות שמן
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 2 מכלים שמנת מתוקה
- 125 גר' שוקולד חלב
לציפוי:
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 200 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל לקצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים שמן, קמח ואבקת אפייה.
- משטחים את התערובת בשתי תבניות, כדי שיהיה בגובה 1/2 ס"מ. אופים במשך 8-7 דקות בחום של 190 מעלות. מצננים ומחלקים כל עלה לשניים.
הקרם:
- מחממים יחד 1 מכל שמנת מתוקה ושוקולד עד שמתקבל קרם.
- מקציפים את הקרם עם שארית השמנת לקרם יציב.
- מניחים עלה בצק, מורחים עליו קרם ומניחים מעל עוד עלה. חוזרים על הפעולה לקבלת עוגה נוספת.
הציפוי:
- מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד. מערבבים לקרם אחיד.
- מחזירים לאש, מרתיחים ומבשלים 7-5 דקות לאחר רתיחה.
- מניחים רשת על גבי תבנית, מניחים את העוגות על הרשת ויוצקים מעל את הציפוי.
טיפ: לקבלת עוגה אחת גדולה מחלקים את הבצק לשניים בלבד.