גלידת תות

גלידת פרי משגעת על בסיס שמנת מתוקה
חלבי, כשר
החומרים ל-10-8 מנות:
- 1/2 ק"ג תותים, נקיים ומרוסקים
- 5 חלמונים
- 1/2 כוס סוכר (אם התותים אינם מאוד מתוקים משתמשים ב-2/3 כוס סוכר)
- קורט מלח
- 1 כוס שמנת מתוקה (15% או 32%)
- 1 כוס חלב
- 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
אופן ההכנה:
- טורפים את החלמונים עם הסוכר והמלח על שהתערובת תפוחה ובהירה.
- מחממים את השמנת, החלב ומקל הווניל עד סף רתיחה. מוציאים את מקל הווניל ומגרדים את תוכו לשמנת. יוצקים מחצית מהנוזל לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הנוזל תוך טריפה.
- מחזירים את הנוזל לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- מקררים את התערובת, מאחדים עם רסק התותים ומשהים במקרר למשך לילה.
- מעבירים למכונת גלידה את התערובת הקרה ומכינים לפי הוראות היצרן או מכינים בשיטה הידנית.
לגיוון:
- באותו האופן אפשר להכין גלידת פירות יער, אננס, תאנים, מנגו או בננה. מחליפים את התות בשתי כוסות פרי מרוסק (אם משתמשים בבננות, מרסקים את הבננה עם כף מיץ לימון למניעת השחרה).
- אפשרות אחרת לגיוון בטעם הפרי היא להשתמש בתרכיזי פרי קפוא. מוותרים על הסוכר ובוחשים מכל אחד של תרכיז קפוא לנוזל המקורר.
מצרכים:
ל-10-8 מנות:
- 1/2 ק"ג תותים, נקיים ומרוסקים
- 5 חלמונים
- 1/2 כוס סוכר (אם התותים אינם מאוד מתוקים משתמשים ב-2/3 כוס סוכר)
- קורט מלח
- 1 כוס שמנת מתוקה (15% או 32%)
- 1 כוס חלב
- 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
אופן ההכנה:
טורפים את החלמונים עם הסוכר והמלח על שהתערובת תפוחה ובהירה.
מחממים את השמנת, החלב ומקל הווניל עד סף רתיחה. מוציאים את מקל הווניל ומגרדים את תוכו לשמנת. יוצקים מחצית מהנוזל לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הנוזל תוך טריפה.
מחזירים את הנוזל לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מקררים את התערובת, מאחדים עם רסק התותים ומשהים במקרר למשך לילה.
מעבירים למכונת גלידה את התערובת הקרה ומכינים לפי הוראות היצרן או מכינים בשיטה הידנית.
לגיוון:
באותו האופן אפשר להכין גלידת פירות יער, אננס, תאנים, מנגו או בננה. מחליפים את התות בשתי כוסות פרי מרוסק (אם משתמשים בבננות, מרסקים את הבננה עם כף מיץ לימון למניעת השחרה).
אפשרות אחרת לגיוון בטעם הפרי היא להשתמש בתרכיזי פרי קפוא. מוותרים על הסוכר ובוחשים מכל אחד של תרכיז קפוא לנוזל המקורר.