סיר מלא בכל טוב: מתכון לגולאש קלאסי כמו שההונגרים עושים

גולאש הונגרי | צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
גולאש הונגרי | צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע

מהונגריה באהבה: רוצות מתכון לאחד התבשילים הכי מנחמים בעולם? פנו שעתיים בלו"ז ומקום בבטן. המלצה חמה: לאכול ולחזור מיד להתכרבל במיטה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 2:30 שעות | קל | כשר | בשר

בהונגריה אפשר לקנות משחת גולאש להעשרת הטעם. אם אתן מכירות מישהו שנוסע להונגריה, בקשו שיביא לכן מהשוק המקורה בבודפשט.

החומרים

3 בצלים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
750 גרם נתחי בשר בקר לבישול ארוך (צלעות או שפונדרה) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ
100 גרם רסק עגבניות
1 כף קטשופ
1 כפית גדושה סוכר
מלח
פלפל שחור טחון
5 תפוחי אדמה לבישול חתוכים לרבעים לאורכם

אופן ההכנה

1. מזהיבים בצלים בסיר בינוני עם שמן. מוסיפים פפריקה ומערבבים.

2. מזיזים את הבצל לדפנות הסיר, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים.

3. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור, סוכר וקטשופ ומערבבים.

4. יוצקים לסיר מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך.

5. מוסיפים תפוחי אדמה ומעט מים רותחים (אם חסרים נוזלים), מכסים ומבשלים 40 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים.

באותה שיטה מכינים
מרק גולאש הונגרי אם רוצים להפוך את התבשיל למרק גולאש, חותכים את הירקות והבשר לפיסות קטנות יותר. לאחר טיגון הבשר מוסיפים כף גדושה קמח (להסמכה) וממשיכים כמוסבר, רק עם הרבה יותר מים.

רוצה מתכוני מרקי בשר נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"