גבינה צפתית מצופה על פולנטה וירקות קונפי

מתכון נפלא ומרענן לגבינה מצופה על פולנטה של שף חיים טיבי, ממסעדת "מוסקט"

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, חלבי

החומרים ל-6 מנות:

  • ¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב
  • 1 כף חמאה
  • מלח
  • 100 גר' קמח תירס
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • 2 עגבניות, חתוכות לרבעים ומנוקות מליבה ומזרעים
  • 6 חתיכות כרשה (החלק הלבן בלבד), מבושלות במים ומסוננות
  • 3 בצלצלי שאלוט, חצויים, מבושלים במים ומסוננים
  • 300 גר' גבינה צפתית קשה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים, טרופות
  • קערית פירורי חלה מתוקה (או פירורי לחם)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את החלב, החמאה ו-1 כפית מלח ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את קמח התירס ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהחלב נבלע בתוך קמח התירס ומתקבלת פולנטה רכה.
  2. מורחים על תבנית מעט שמן זית, זורים מלח ופלפל שחור, מניחים את העגבניות, הכרשה ובצלצלי השאלוט וצולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות 30 דקות עד שהירקות מזהיבים והעגבנייה מתייבשת קלות.
  3. טובלים את קוביות הגבינה בביצים ובפירורי החלה (או הלחם) ומטגנים בשמן עמוק סמוך למועד ההגשה.

מגישים:
מניחים תלולית פולנטה במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעליה את הירקות הצלויים ואת הגבינה המטוגנת. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים חם.

מצרכים:

ל-6 מנות:

  • ¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב
  • 1 כף חמאה
  • מלח
  • 100 גר' קמח תירס
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • 2 עגבניות, חתוכות לרבעים ומנוקות מליבה ומזרעים
  • 6 חתיכות כרשה (החלק הלבן בלבד), מבושלות במים ומסוננות
  • 3 בצלצלי שאלוט, חצויים, מבושלים במים ומסוננים
  • 300 גר' גבינה צפתית קשה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים, טרופות
  • קערית פירורי חלה מתוקה (או פירורי לחם)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את החלב, החמאה ו-1 כפית מלח ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את קמח התירס ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהחלב נבלע בתוך קמח התירס ומתקבלת פולנטה רכה.
  2. מורחים על תבנית מעט שמן זית, זורים מלח ופלפל שחור, מניחים את העגבניות, הכרשה ובצלצלי השאלוט וצולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות 30 דקות עד שהירקות מזהיבים והעגבנייה מתייבשת קלות.
  3. טובלים את קוביות הגבינה בביצים ובפירורי החלה (או הלחם) ומטגנים בשמן עמוק סמוך למועד ההגשה.

מגישים:
מניחים תלולית פולנטה במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעליה את הירקות הצלויים ואת הגבינה המטוגנת. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים חם.