גבינה צפתית מצופה על פולנטה וירקות קונפי

מתכון נפלא ומרענן לגבינה מצופה על פולנטה של שף חיים טיבי, ממסעדת "מוסקט"
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, בינוני, חלבי
החומרים ל-6 מנות:
- ¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב
- 1 כף חמאה
- מלח
- 100 גר' קמח תירס
- שמן זית
- פלפל שחור
- 2 עגבניות, חתוכות לרבעים ומנוקות מליבה ומזרעים
- 6 חתיכות כרשה (החלק הלבן בלבד), מבושלות במים ומסוננות
- 3 בצלצלי שאלוט, חצויים, מבושלים במים ומסוננים
- 300 גר' גבינה צפתית קשה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים, טרופות
- קערית פירורי חלה מתוקה (או פירורי לחם)
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את החלב, החמאה ו-1 כפית מלח ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את קמח התירס ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהחלב נבלע בתוך קמח התירס ומתקבלת פולנטה רכה.
- מורחים על תבנית מעט שמן זית, זורים מלח ופלפל שחור, מניחים את העגבניות, הכרשה ובצלצלי השאלוט וצולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות 30 דקות עד שהירקות מזהיבים והעגבנייה מתייבשת קלות.
- טובלים את קוביות הגבינה בביצים ובפירורי החלה (או הלחם) ומטגנים בשמן עמוק סמוך למועד ההגשה.
מגישים:
מניחים תלולית פולנטה במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעליה את הירקות הצלויים ואת הגבינה המטוגנת. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים חם.
מצרכים:
ל-6 מנות:
- ¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב
- 1 כף חמאה
- מלח
- 100 גר' קמח תירס
- שמן זית
- פלפל שחור
- 2 עגבניות, חתוכות לרבעים ומנוקות מליבה ומזרעים
- 6 חתיכות כרשה (החלק הלבן בלבד), מבושלות במים ומסוננות
- 3 בצלצלי שאלוט, חצויים, מבושלים במים ומסוננים
- 300 גר' גבינה צפתית קשה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים, טרופות
- קערית פירורי חלה מתוקה (או פירורי לחם)
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את החלב, החמאה ו-1 כפית מלח ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את קמח התירס ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהחלב נבלע בתוך קמח התירס ומתקבלת פולנטה רכה.
- מורחים על תבנית מעט שמן זית, זורים מלח ופלפל שחור, מניחים את העגבניות, הכרשה ובצלצלי השאלוט וצולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות 30 דקות עד שהירקות מזהיבים והעגבנייה מתייבשת קלות.
- טובלים את קוביות הגבינה בביצים ובפירורי החלה (או הלחם) ומטגנים בשמן עמוק סמוך למועד ההגשה.
מגישים:
מניחים תלולית פולנטה במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעליה את הירקות הצלויים ואת הגבינה המטוגנת. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים חם.