ריאה ירוקה במרפסת: הבתים עם צמחיית הג'ונגל הכי מפוארת

הירוק הירוק הזה. עיצוב: כרכום עיצוב נוף | צילום: אלון גרגו
הירוק הירוק הזה. עיצוב: כרכום עיצוב נוף | צילום: אלון גרגו

אחת ממגמות העיצוב הכי מרהיבות שקרו פה בשנים האחרונות היא צמחיית הג'ונגל במרפסת ולא משנה מה גודלה - הרעיון הוא לתת במה לטבע, לצבוע את הבלקון בירוק וליצור פיסת גן עדן

88 שיתופים | 132 צפיות

כמעט כל דירה כיום מתהדרת במרפסת, ולא משנה מה גודלה. מרפסת שמחברת אותנו לחוץ, יוצרת פינת חמד שמשפיעה על מצב הרוח ועושה לנו טוב, הרבה טוב. אז אם בקורונה אנשים "גילו" מחדש את המרפסת, הרי שכיום כבר צצו להם טרנדים ומגמות. אחת מהן היא מגמת הג'ונגל. כן, לתת למרפסת תחושה של ג'ונגל קטן ואיכותי שבכלל ינתק אותנו מהסביבה, ולעתים אף ישכיח את העובדה שאנו בעצם נמצאים באמצע העיר.

>> זה לבן על לבן: 3 בתים מעוצבים על טהרת הצבע הצחור

"חשוב לתכנן היטב את המרפסת ולהבין מראש לאיזה כיוון היא פונה ומה אנחנו רואים ממנה, כיווני אוויר, מיקום השכנים וכו, על מנת למקסם את השהות בה", מסביר מעצב הפנים אורון מילשטיין. "אחד הטרנדים הבולטים היום הוא קיר ירוק – מערכת צמחייה אנכית שמכסה את קיר המרפסת ומעניקה תחושה של ג'ונגל קטן".

קונטרס לנוף אורבני. עיצוב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן
קונטרס לנוף אורבני. עיצוב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן
להתכתב עם הנוף. עיצוב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן
להתכתב עם הנוף. עיצוב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן
קיר ירוק עד. עיצוב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן
קיר ירוק עד. עיצוב: אורון מילשטיין | צילום: אלעד גונן

גם שי דוד, אדריכל נוף ובעלי משרד "כרכום עיצוב נוף" מצטרף לטרנד ומסביר: "גם כאשר המרפסת קטנה אפשר ורצוי ליצור בה פיסת גן עדן, לעורר בה את הטבע. לא עוד מרפסת סטנדרטית עם ריצוף ואדניות סביבה, אלא קודם כל לתת במה לטבע, 'לצבוע' את המרפסת בירוק. כאשר תהליך החשיבה והתכנון הפוכים: איך קודם כל הופכים אותה לירוקה לגמרי, ממש סוג של גינה בשחקים, ריאה ירוקה, ורק אחר כך מתכננים מקום מפלט לטובת אירוח, בישולים וכולי. דרך נפלאה ליצור מקום שאפשר לברוח, לשמוע ציפורים, לא לראות שכנים, ובעיקר להתנתק".

תחושה של אינסוף ירוק. עיצוב: כרכום עיצוב נוף | צילום: אלון גרגו
תחושה של אינסוף ירוק. עיצוב: כרכום עיצוב נוף | צילום: אלון גרגו
ג'ונגל פרטי. עיצוב: כרכום עיצוב נוף | צילום: אלון גרגו
ג'ונגל פרטי. עיצוב: כרכום עיצוב נוף | צילום: אלון גרגו

"הקירות הירוקים בהחלט עושים את העבודה", ממשיך דוד. "הם מגדילים אופטית את שטח המרפסת, כך שהיא גם ורטיקלית, הם מסתירים את השכנים שזה בכלל יתרון נפלא, ולעתים גם מחליפים את הנוף האורבני המשעמם שמשתקף ממנה. ישנם הרבה סוגים של צמחים שחיים על הקיר, ולעתים הם גם רב עונתיים, שזה בכלל הקלה מאחר ולא צריך להחליף אותם מדי עונה. אבל כן יש התעסקות עם הקיר הירוק, ונדרשת תחזוקה כמו כל גינה".