טוויסט עירוני מפתיע לבית בקיבוץ

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

מוטקה מהפלחה בהלם. משפחה מקיבוץ בשרון זכו לבית שכמותו לא נראה במשק, עם רשת נירוסטה במעקה המדרגות, אריחי בטון ירקרקים ועבודות עץ ייחודיות

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים: משפחה עם ילדים מתבגרים.

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

הבית: 130 מ"ר בנויים המתפרשים על פני שתי קומות בקיבוץ בשרון. הבית הוא אחד מתוך 15 בתים פרטיים שתכנן משרד האדריכלים דונסקי צופנת במסגרת פרויקט הרחבות בניה עבור בנים ממשיכים בקיבוץ. בקומת הכניסה ממוקמים סלון עם יציאה לגינה, מטבח, פינת אוכל, שירותי אורחים, יציאה לחצר שירות אחורית, יחידת הורים הכוללת חדר רחצה וממ"ד שבו נמצא חדרו של הבן המתבגר. בקומה השנייה נמצאים חדרי הבנות, חדר רחצה משותף ומרפסת גג גדולה.

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

התכנון: כמעצבת פנים המתמחה בחומרים, ביקשה שרון אלה לצקת אופי וייחוד אל תוך הקופסה הקיבוצית הסטנדרטית. היא עשתה זאת על ידי קריצה אורבנית, תוך שימוש בחומרים טבעיים בצבעוניות מעניינת, בלי לוותר על הפשטות והנוחות המתבקשות מהחיים בקיבוץ, ובלי להתעלם מהקרבה לים ומהחיבור לגינה שמקיפה את הבית.

העיצוב: הבית נהנה משפה עיצובית מגובשת, מעניינת והרמונית של צבעים וחומרים טבעיים כמו עץ מלא, מתכות מסוג ברזל ונירוסטה ואבן, הבאים לידי ביטוי במגוון יישומים לא שגרתיים. לדוגמה, החלל המשותף רוצף באבן טבעית מסוג "בלו סטון" שעברה ליטוש לכדי מראה מושחר וממשיכה לגינה בגימור מחוספס יותר בקווי ריצוף אורכיים התורמים לתחושת המרחב בבית. חדר השינה חופה באריחי בטון כחולים בצורת משושים שיובאו ממרוקו, הממשיכים אל תוך חדר הרחצה עם שביל אריחים ירוקים, ומעקה המדרגות המעניין עשוי קונסטרוקציית ברזל הממסגרת רשת אקסטנדד מנירוסטה. כל פריטי הנגרות הם של מעצבים ישראלים, בהם המטבח, המשלב עץ אלון מבוקע ומחורץ עם משטח נירוסטה; הארון בחדר ההורים הכולל חזיתות מעץ אלון טבעי שנחרצו בטכנולוגיית CNC; וכן שאר הארונות בבית – כולם תוכננו על־ידי אלה ובוצעו על ידי הנגרייה הישראלית "פטיש בראש". בנוסף, שולחן פינת האוכל המשלב ברזל ועץ, עוצב על־ידי אלון דודו, גופי התאורה בסלון ובפינת האוכל הם של סטודיו בים, גופי התאורה במטבח הם בעיצוב אסף ויינברום והשידות בפינת האוכל ובסלון יוצרו על ידי בוטצ'רס פרניצ'רס.

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

שטיח של המותג Gan שנקנה בהביטאט וכריות בגוונים ירוקים של גלריה מיקלולה, שוברים את הצבעוניות המונוכרומטית בסלון.

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

שולחן אוכל המשלב בסיס ברזל דומיננטי ומשטח ייחודי מעצים טבעיים בעיצוב אלון דודו, משלים את שפת החומרים בבית. תמונה מלילו הום מתכתבת עם השטיח בסלון ומכניסה נגיעה צבעונית לחלל.

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

מעקה המדרגות המורכב ממסגרת ברזל ורשת אקסטנדד מנירוסטה מאפשר מבט מלא עומק לכל הכיוונים.

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

המטבח משלב רצפת אבן כהה עם ארונות מעץ אלון מחורץ ומבוקע ומשטח נירוסטה – שילוב לא קונבנציונלי בבית הישראלי. 

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

הריצוף הדומיננטי והייחודי נותן את הטון העיצובי בחדר השינה הראשי

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

שפה טבעית ונזירית בחדר הרחצה ביחידת ההורים, המשלימה מראה מגובש עם זליגת אריחי הבטון הירקרקים פנימה.

בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית
בית בקיבוץ | עיצוב פנים: שרון אלה, סטיילינג: עדי פוגל הולנדר, צילום: איתי בנית

גוף תאורה עומד של סטודיו בים ניצב כעבודת אומנות בחלל חדר השינה.

כתיבה וסטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
עיצוב פנים: שרון אלה
צילום: איתי בנית