מרתף בהפתעה: מתחת לאדמה מסתתר חלל שמרגיש כמו בר באירופה

המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן
המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן

זה התחיל מבהיל, עם קרקע שקרסה וחשפה מרתף נסתר, ונגמר בחלל אירוח מדהים

88 שיתופים | 132 צפיות

פתאום באמצע החיים קרסה שכבת קרקע היקפית באחד הבתים במושבה פסטורלית בצפון. כך בדיוק התגלה מרתף נסתר שהיה קבור מתחת לאדמה מזה עשרות שנים. בני הזוג, הורים לארבעה ילדים מתבגרים, החליטו שאת המתנה הזו הם יקדישו לטובת בני הבית. המטרה: ליצור מקום שכיף ונעים להיות בו. היום הם מבינים יותר מתמיד שהם עשו את ההחלטה הנכונה. 

המעצבת אריאלה עזריה ברקוביץ' החליטה להפוך את המרתף שהתגלה בהפתעה לחלל חלומות חווייתי במיוחד. לאחר החפירה וחשיפת הקומה, השכילה עזריה-ברקוביץ' ליצור מרחב אירוח בסגנון אנגלי-צרפתי. ראשית היא תכננה כניסה פנימית למרתף מהבית עצמו. המרתף בן 100 מ"ר תוכנן כך שיכיל מספר אזורים והוא כולל בר מאובזר ושיקי, חדר קולנוע ושולחן ביליארד. 

המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן
המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן

המרתף תוכנן ועוצב בשיטת CUSTOM MADE. המשמעות היא שכל פרט מעוצב לטובת החלל, בהתאמה אישית. אפילו גופי התאורה תוכננו במיוחד והם עשויים משילוב מתכת וקריסטל, על מנת שהשוהים בו ייהנו מתאורה איכותית ויחד עם זאת חווייתית.

האווירה במרתף היא מעט דרמטית, אפילו קצת תיאטרלית. זאת על מנת להעצים את החוויה, לתת תחושה שמדובר במקום אחר שונה מהעיצוב והסגנון הרגיל של הבית. "לרדת למרתף ולהרגיש שהגעת לעולם אחר, לבר אצילי, שיקי ומדליק באנגליה או בצרפת", מסבירה המעצבת.

המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן
המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן

החלל חופה בחיפויי קירות שעוצבו בהתאמה אישית תוך שילוב ריפודי קטיפה בצורת משושים, לצד עבודות נגרות. החיפויים בהחלט תורמים לאווירה בחלל ועל הדרך כמובן מטרתם לשמור על אקוסטיקה נכונה על מנת להימנע מרעשים ולשמור על השקט לטובת אלו שלמעלה בבית. לטובת הריצוף נבחר פרקט אלון. חלק מהקירות הפנימיים הורכבו מבריקים מפירוק, שתורמים לסגנון המאוד ייחודי שביקשה המעצבת ליצור בחלל. 

המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן
המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן

אחד הקירות במרתף נפתח לצורך אוורור וכניסת אור טבעי, הפתח כולו חופה בבריקים שתואמים את הבריקים שבחלל הפנימי. נוצר סוג של פטיו עבורו בחרה המעצבת צמחייה מבמבוק, וחלוקי נחל, לצד תאורה שמספקת אווירה. 

המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן
המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן

הצבע הכתום נבחר לטובת הפרויקט והוא מופיע במוטיבים שונים, בהם ריפוד קטיפתי של ספה גדולת ממדים צמודת קיר בשילוב אפרפר, לצד צביעת שולחן הביליארד בצבע כתום תואם. בר המשקאות אותו תכננה המעצבת כולל את כל הפסיליטיס לאירוח בסטייל, כולל מקרר יין, אלמנט מעל הבר בו מאוחסנות כוסות היין לטובת סוגי האלכוהול השונים וכמובן כיסאות בר לישיבה נינוחה, שנותנת תחושה של בר אמיתי.

המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן
המרתף הסודי | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ', צילום: אלעד גונן

המטרה בסופו של דבר היתה ליצור מתחם שמאפשר לכל אחד מבני הבית ביחד ולחוד, עם או בלי חברים, ליהנות מפיסת גן עדן ולהרגיש כמו באירופה.

עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ'
צילום: אלעד גונן