בוליווד פינת ברצלונה: לא פלא שהבית הזה הפך למאורת מסיבות

אדריכלות ועיצוב: The White Room studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room studio | צילום: Sameer Tawde

איש עסקים ומעצבת שיער הפקידו את ביתם שבמערב הודו בידי אדריכלים עם חולשה לוייב של ברצלונה. התוצאה: מוי כיף!

88 שיתופים | 132 צפיות

הבית: שלושה חדרים הכוללים סלון גדול מטבח ושירותים, חדר שינה לאורחים וחדר שינה ראשי שאליו צמודים חדר ארונות וחדר אמבטיה. גודל הבית 70 מ"ר והוא נמצא במערב הודו, או ליתר דיוק, ברובע בנדרה האופנתי שגובל באולפני בוליווד. הרובע מוגדר כפרבר של מומבאי אך בפועל מהווה מרכז עירוני גדול הנחשב למרכז ליברלי ותוסס המכיל מגדלים גבוהים לצד בתי בונגלו קטנים.

אדריכלות ועיצוב: The White Room studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room studio | צילום: Sameer Tawde

הדיירים: זוג צעיר ללא ילדים, היא מעצבת שיער והוא איש עסקים. הזוג אוהב לארח ולערוך מסיבות בביתם ולאור זאת התבקשו האדריכלים לתכנן ולעצב בית אשר יבלוט בעיצוב הייחודי שלו. בני הזוג חפצו בחלל רחב ופתוח עם מעט רהיטים ואביזרים, אך במקביל גם שאפו לאווירה ביתית חמימה. דרישה נוספת מצידם הייתה חלונות גדולים שאפשרו לצמחייה שבחוץ להשתלב באווירה הביתית.

אדריכלות ועיצוב: The White Room studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room studio | צילום: Sameer Tawde

התכנון: מומחיות האדריכלים היא בעיצוב ותכנון בתים וחללים בצורות מעוגלות ואורגניות, בלי זוויות חדות. הם מספרים כי הושפעו מהאדריכל הקטלני גאודי, ובאופן ספציפי מקאזה מילה, בניין מגורים חף מקווים ישרים שהשפיע על אדריכלים רבים ברחבי העולם. לדברי האדריכלים חלק מהקונספט הוא לשלב את הסגנון בסביבה ולא לכפות אותו עליה. לצורך תכנון הבית בצורה זו הם השתמשו בחומר הנקרא Ferrocement המורכב מרשתות צפופות (לרוב רשתות ברזל) המכוסות בבטון, טכניקת בנייה נפוצה בארצות מתפתחות ומאפשרת עיצוב גמיש של המבנה.

אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde

החלטה נוספת שהתקבלה הייתה ליצור נישות בכל חלקי הבית, כך שלא יהיה צורך להוסיף ארונות או מדפים למעט באזור המטבח שבו יש מספר חללי אחסון שאינם חלק מובנה מקונסטרוקציית הבטון. באופן דומה החליטו האדריכלים ליצור נישות שמיועדות למראות ולתאורה השקועה בקירות כך שכמעט ולא נעשה שימוש בגופי תאורה נפרדים. הדבר הוביל לכך שכל פריטי העיצוב בבית תוכננו מראש לפרטי פרטים (לכן אין אפשרות להחליט על מיקום חדש של המראה באמבטיה למשל), מהלך שהצריך החלטות חד-משמעיות וביצוע מדויק.

אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde

העיצוב: האדריכלים החליטו לצבוע את כל הקירות והתקרות בלבן ולחפות במוזאיקה חללים ייעודיים כמו המטבח וחדרי האמבטיה. מוזאיקה בגוון טורקיז היא אחד המוטיבים המרכזיים בבית והיא מופיעה בכניסה, במטבח ובאחד מחדרי הרחצה והיא יוצרת תחושת רצף ומוסיף משחקיות והומור.

אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde

הספה תוכננה מראש כחלק מהקונסטרוקציה של הבית והעור החום המחפה אותה משתלב היטב ברהיטי העץ אשר תוכננו במיוחד, בהם גזע עץ גולמי במראה לא מעובד המשמש כשולחן בר במטבח. תפזורת של חפצים אישיים וכריות צבעוניות מוסיפים טאץ' אישי להרמוניה של הבית.

אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde

חדר השינה הראשי: על רצפת העץ נבנתה קונסטרוקציית עץ תואמת, המשמשת כמעין "במה" למיטה ויוצרת מראה מהודר.

אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde

דלת אקורדיון מפרידה בין חדר השינה של האורחים לחלל המרכזי. כאשר הדלת פתוחה נוצר אפקט של חלל גדול יותר.

אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde

רעיונות שאפשר לאמץ: נישות וכוכים בקירות יוצרים ייחודיות ועניין, השימוש במוזאיקה יוצר תחושת משחק וחיבור למסורת אסתטית רבת שנים.

אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde
אדריכלות ועיצוב: The White Room Studio | צילום: Sameer Tawde