מסיבת גן: דירה יפואית עם חצר אנגלית שכיף להתארח בה

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

איך משלבים בסטייל בין החיים בתוך הבית לחיים מחוץ לו מבלי לוותר על הפרטיות? דירת הגן היפואית היפה הזו מדגימה

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים זוג בשנות ה-50, הוא איש עסקים, היא פסיכותרפיסטית.

הבית דירת גן בשטח 200 מ"ר בנויים + 80 מ"ר גינה + 15 מ"ר חצר אנגלית בפרויקט על הים ביפו. בקומת הכניסה חלל פתוח ובו מטבח וסלון עם יציאה לגינה, חדר שינה מאסטר עם מקלחת ושירותים צמודים, ממ"ד המשמש חדר ארונות, חדר רחצה מרכזי עם שירותי אורחים.

בכניסה תוכנן ארון אחסון שצדו האחורי מהווה חלק מהמטבח ואילו בכניסה הוא יוצר המבואה המרככת את הכניסה ומשלבת ספסל ישיבה ומראה. במקור הכניסה הייתה ישירות מול המדרגות ללא מבואה.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

הווילונות מרככים את האור ומטשטשים את האלומיניום הקר שהגיע עם הדירה

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

עוד בתים יפים:
>> דירה שיקית ומוזיקלית בגבעתיים
>> דירה עם אווירה ניו-יורקית ברמת גן

התכנון מדובר בדירה שהיא חלק מפרויקט חדש של פיבקו ביפו, שנמסרה לבעלים כדירת מעטפת על מנת שיוכלו לתכנן את הפנים לצרכיהם ולעצבה על פי טעמם. לשם כך שכרו את שירותיו של סמי שלום כנפו שהתאים את המבנה לאורח החיים ולאופייה של המשפחה.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

בעלי הבית אוהבים לארח, הם ביקשו מטבח רחב ופתוח לסלון והיה להם חשוב לייצר בדירה מגוון פינות הסבה, הן בחוץ והן בפנים, כמו גם לחבר בין החוץ לפנים בצורה טבעית וזורמת.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

בעלת הבית עוסקת בטיפול ואחת הבקשות הייתה לייצר עבורה קליניקה המתפקדת גם כחדר עבודה, עם מרחב טיפולי נעים ומאפשר.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

עוד הם ביקשו שטחי אחסון מרובים, בהם חדר ארונות וספריות לאחסון הספרים הרבים שברשותם.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

אתגר נוסף היה פיתוח הגינה, תוך יצירת פרטיות והפרדה מהשכנים.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

העיצוב החזון העיצובי היה לייצר בית אקלקטי וחמים, לא שטנצי ושאינו מנקר עיניים – בית המשלב בצורה טבעית, מעניינת והרמונית בין פריטים שהובאו מהבית הקודם של המשפחה ומשמרים את ההיסטוריה של הדיירים לבין התאמתם לעיצוב החדש כך שהכל יעבוד יחד.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

העיצוב נעשה בשיתוף פעולה מלא עם בעלת הבית, תוך תכנון והתאמה מדויקת של חללים ורהיטים (קבועים וניידים), שימוש בחומרים טבעיים, הרבה בחירות לא שגרתיות של פריטים משוק הפשפשים, אמנות וטקסטיל שיוצרים את המראה העל זמני שמחובר ליפו, כמו גם לאישיותם של בעלי הבית.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

מבט לכיוון חדרי המגורים בקומת המרתף.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

כל חדרי הרחצה זהים בצבעוניות ובחומרים (חדר הרחצה בקומת הכניסה משלב אמבטיה, בחדר הרחצה ביחידת ההורים המקלחון ישר והמקלחון בצרת ריש הוא למטה במרתף).

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

פינת האוכל מפרידה בין המטבח לסלון ומשמשת גם כשולחן עבודה בדומה לאי.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

דלת הכניסה לקליניקה תוכננה בפרופיל בלגי לבן ועדין.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

קיר נמוך ליד המדרגות מאפשר להציב שם רהיט.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

הצצה לחדר השינה.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

כחלק מתכנון הגינה, ששולבה בה צמחיה שיורדת פנימה אל תוך החצר האנגלית.

‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו
‎צילום: סוזי לוינסון | אדריכל: פיבקו אדריכלים, עיצוב פנים: סטודיו סמי שלום כנפו

ספקים
נגרות אחמד יפו
מסגרייה האחים באו
וילונות וילונות חן
גינה איש הגן (אמיר)
פרזול ישראלי
סניטריה חזי בנק
קבלן פנים רזי
תאורה שנדליריה, שוקי (שוק הפשפשים), משה (שוק הפשפשים)

>> טיפים למרפסת מהחלומות