תמונות יפואיות: הבית שמכל פינה שלו רואים את הים

דופלקס ביפו | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
דופלקס ביפו | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

פשטות צבעונית, אור ונוף לים, סולם שהוא גם ספריה והמון פינות שאפשר לשבת בהן לכתוב או לקרוא. הדופלקס המדהים שאי אפשר שלא לקנא במי שגר בו

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים: עיתונאי, סופר, תסריטאי ופרסומאי בשנות ה-40 ושני ילדיו בגילאי ה-20.

ספרים, רבותיי | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
ספרים, רבותיי | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

עוד בתים יפים:
>> נווה מדבר: בית פשוט צנוע ופרקטי בגוונים של כחול וירוק
>> מדרגות לגן עדן: הצצה לדירה לונדונית לא שגרתית

הבית: דופלקס המתפרש על פני שתי קומות בשטח בנוי של 202 מ"ר + 158 מ"ר מרפסות וגג עליון. הפרויקט ממוקם בקו ראשון לים, באחד מהרחובות ההיסטוריים של יפו. 

דופלקס ביפו | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
דופלקס ביפו | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

הכניסה נפתחת אל החלל הציבורי, הכולל סלון, מטבח ופינת האוכל ויש בו יציאה למרפסת היקפית שנושקת לים. בפינת המטבח תוכנן סולם שעולה לגג עליון עם פינות ישיבה שמשקיפות על הים ומעבר לקיר המטבח נמצא גרם מדרגות המוביל לקומה התחתונה. 

סולם למעלה ומדרגות למטה | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
סולם למעלה ומדרגות למטה | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

בקומת המגורים יש יחידת מאסטר עם אמבט במרכז החלל ושירותים צמודים; שני חדרי ילדים, אחד עם חדר רחצה צמוד, חדר רחצה נוסף, חדר אורחים וממ"ד המשמש סטודיו למוזיקה עבור אחד הילדים.

פשטות וצבעוניות. הסלון | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
פשטות וצבעוניות. הסלון | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

התכנון: המטרה הייתה לייצר דירה מוארת מאוד ופתוחה אל הים עד כמה שניתן. הבעלים ביקש שמכל חדר או פינה אפשר יהיה לראות את הים ולא רצה לגרוע משטח החלל הציבורי לטובת גרם מדרגות שעולה לגג. הפתרון הגיע בצורת סולם שהותקן באזור המטבח, בתכנון שכולל גם מקום לאחסון ספרים. במקור הסולם עוצב ותוכנן עם מדרכים שמזכירים בצורתם שחפים, כאלמנט המתכתב עם הנוף שנגלה מהחלון, ואף הודפס מודל עבודה תלת ממדי להמחיש זאת, אך בסופו של דבר הוחלט לשנות את עיצוב המדרגות, לכאלו שיאפשרו ספרייה קטנה במטבח. את הפתח מקרה חלון סקייליט חשמלי שמכניס אור לדירה.

הסולם בשלב התכנון (משמאל) והסולם הסופי (מימין) | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
הסולם בשלב התכנון (משמאל) והסולם הסופי (מימין) | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

בקומת המגורים התחתונה תכנן האדריכל רועי טל מפתחים רחבים בין החדרים ואת קירות החדרים שסמוכים לגרם המדרגות בנה מפרופיל בלגי וזכוכית חלבית. כך במקום לקבל מסדרון חשוך, מתקבל חלל מעבר מואר ומזמין במהלך שעות היום, מעין קופסת תאורה.

חלל מואר ומזמין בקומה התחתונה | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
חלל מואר ומזמין בקומה התחתונה | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

העיצוב: על אף המיקום האסטרטגי ויוקרתו של הנכס, הבעלים ביקש בית פשוט, שאינו משדר יוקרה, עם חשיפה מקסימלית אל האור והים ומגוון פינות ישיבה/כתיבה/קריאה. הוא נמנע מחשמל חכם, מריהוט ומחפצים יוקרתיים ועיצובו קורץ לעולם הילדים בפשטות, בצבעוניות וגם על ידי שלוש נדנדות ששולבו בחדרים.

פינת קריאה וכתיבה | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
פינת קריאה וכתיבה | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
המטבח | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
המטבח | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

לדוגמה את המיטה בחדר המאסטר בנה הקבלן מקורות עץ, כמו גם את שולחן האירוח בחוץ, המשלב אריחים צבעוניים. את הכיורים הכתומים בחדר הרחצה ביחידת המאסטר, המתאפיין באלמנטים יפואיים, בחר בעל הבית בגלל צורתם וצבעם העז והלא שגרתי.

חדר הרחצה ביחידת המאסטר | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
חדר הרחצה ביחידת המאסטר | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

בנוסף, בדירה שולבו לא מעט פינות עבודה, מקומות שאפשר לשבת בהם, לקרוא ולכתוב, כמו גם פינות בילוי ואירוח.  

הגג | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט
הגג | אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים, צילום: אייל תגר, סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

אדריכלות ועיצוב פנים: רועי טל – לבנט אדריכלים (צוות תכנון במשרד: רועי טל וטלי סטופק). לאינסטגרם
צילום: אייל תגר
סטיילינג לצילום: נופר רוזנבלט

ספקים:
מנהלת פרויקט: רחלי ברז'יק
קבלן: אסף ביטון
מטבח: מטבחי זיו
חיפויים וכלים סניטריים: חרש
תאורה: קמחי תאורה
צבע: סילביה יסינובסקי קפלון
מסגרות: הסדנה של אביעד
מיזוג: רומט פתרונות מיזוג
סולם: זווית מדרגות בע"מ
אקססוריז: סאגה

אקסטרה-סייל: 20% הנחה מיוחדת נוספת על מצעים ומגבות של קנת קול עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR