4 קומות של הפתעות עיצוביות: הבית האומנותי בחולון

עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

בבית הזה, שנמצא בסמוך למוזיאון העיצוב בחולון ושואב ממנו השראה, יש הרבה שימוש בברזל דקורטיבי, צבע שונה לכל קומה, שילובי תאורה מרהיבים והמון חפצי נוי ואומנות. ומה אין בו? תריסים!

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים: זוג מתכנתים בשנות ה-40 ושני ילדיהם המתבגרים. 

הבית: בית דו-משפחתי בשטח 310 מ"ר הבנוי על מגרש בשטח 280 מ"ר והוא חלק מבניה חדשה בקרבת מוזיאון העיצוב חולון. הבית מתפרש על פני ארבע קומות, כאשר במרתף נמצא חלל ציבורי לאירוח הכולל בר משקאות ומטבחון, ממ"ד ובו חדר כושר, מחסן וחדר רחצה לאורחים; במפלס הביניים ישנם שירותי אורחים; בקומת הכניסה יש סלון עם יציאה לגינה, מטבח ומזווה חבוי; בקומה העליונה ארבעה חדרי מגורים, בהם שני חדרי הילדים, חדר עבודה לבני הזוג וחדר אורחים, וכן חדר רחצה וחדר כביסה; בעליית הגג נמצאת יחידת ההורים הכוללת אזור שינה, אזור הלבשה, חדר רחצה ומרפסת גג. 

הסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
הסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

התכנון: הבית תוכנן בהתאמה למשפחה שמרבה לארח, שאוהבת ומעריכה צבע ועבודות אומנות. החיבור עם המעצבת שרי בר-נע גבעון, שבנוסף להיותה מעצבת פנים היא גם יועצת תאורה, היה מושלם והוליד בית ייחודי ומפנק, המשלב תכנון פרקטי עם אינסוף הפתעות עיצוביות שנבחרו בקפידה והשתלבו בכל פינה, בהן לא מעט גופי תאורה פונקציונליים ודקורטיביים של מותגים ומעצבים מובילים. אחד החללים המעניינים בתכנון הוא המרתף שלבקשת הבעלים הפך כמעט כולו לחלל אירוח רחב ידיים לילדים ולמבוגרים.

המרתף | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
המרתף | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

במקור רצו הלקוחות בית בסגנון כפרי, אך בסופו של דבר הובילה אותם המעצבת למראה של לופט בסגנון אורבני עם מפתחים בפרופיל באוהאוס של קליל, ריצוף דמוי בטון ושימוש מרובה בברזל. קורת ברזל מקיפה את קירות קומת הכניסה מבפנים ומבחוץ. האהבה הגדולה של המעצבת לברזל ולחלודה באה לידי ביטוי בצבעוניות של קומת הכניסה, המתכתבת עם גוני האש והחלודה של טבעות הקורטן של המוזיאון לעיצוב שנמצא בסמוך. 

העיצוב: ההשראה לעיצוב הבית החלה מקרבתו הפיזית למוזיאון העיצוב חולון ומאהבתה של בר-נע גבעון לאדריכלות, לעיצוב, לאומנות ולתאורה כמובן. גופי תאורה מיוחדים עם דגש על תכנון תאורה נכונה נבחרו ממיטב המותגים האירופיים בשילוב עבודות של מעצבי מוצר ישראלים. לכל חדר הותאמו גופי תאורה ייחודיים, כולל המעטפת החיצונית של הבית ומבואת הכניסה. גופי התאורה במדרגות נבחרו במיוחד על מנת להאיר את האומנות שעוצבה עבורם.

גופי התאורה במדרגות מאירים את האומנות | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
גופי התאורה במדרגות מאירים את האומנות | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

לכל קומה נבחר צבע מאפיין הבא לידי ביטוי בדלתות הכוללות סמלים שנחרצו בטכנולוגיית  CNC לציון השימוש בחדר וכן בטקסטיל ובחפצי הנוי המקשטים את החלל. קומת המרתף למשל נשענת על גוונים של ירוק. היא תוכננה, לבקשת הלקוחות, בהשראת פאב אירי, אך בסופו של דבר רק הצבע הירוק נותר מההשראה והוא מתבטא בטפט פרחוני של המותג טרישיה גילד, בריפוד של ספת הרביצה ושל ספסל הדיינר באורך 7 מטרים, המשמש גם לאחסון משחקי קופסה, בצבע הבר, בדלת חדר הרחצה ובמשטח הכיור. 

חפצי נוי בסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו     
חפצי נוי בסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו     

כניסה

אל הבית נכנסים דרך מבואה מקורה ומוארת המקדמת את פני הבאים. דלת הכניסה, העשויה פרופיל באוהאוס של חברת קליל ומשלבת זכוכית גלית, חושפת בפני הבאים את מדרגות הברזל הייחודיות, המשלבות מעקה דקורטיבי ומדרגות ברזל שחופו בפרקט תלת שכבתי שעבר חיתוך מדויק. המבואה הפנימית בכניסה מכילה את יחידת המיזוג הזורקת אוויר דרך יחידות עין זיקית לסלון ולמטבח, כך שתקרת הבית שהוגבהה במיוחד לשלושה מטרים נשארת במלוא גובהה.

נמדרגות עם המעקה הדקורטיבי | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
נמדרגות עם המעקה הדקורטיבי | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

מימין לכניסה נמצא הסלון, ומשמאל המטבח. קיר מחופה טיח דקורטיבי בגובה 11 מטרים מתחיל בקומת המרתף ומגיע עד קומת הגג. על הקיר הותקנו גופי תאורה המאירים יצירות העשויות חוטי ברזל של שרה מרקסון, ואילו לקומת המרתף נבחרה, כיאה לפאב, יצירה המתארת סצינת שיכורים. במדרגות ובמטבח נתלו יצירות המתארות סצינות של נשים וגברים ההולכים ברחוב. התאורה יוצרת צללים והיטלים של הסצינות על הקיר. 

מטבח

המטבח רחב הידיים מכיל יחידות גבוהות של ארון מעילים ונעליים. החזיתות עשויות פורמייקת נאנו ואילו הארונות העליונים ודלת ארון החשמל עשויים רשת אקספנדד. במטבח שולב אי מרחף שעומד על ארבע רגלי ברזל דקיקות ומעליו שלוש מנורות תלויות של סטודיו COZI הישראלי. שיש דמוי קררה עולה מעל הכיריים עד לתקרה. הארונות הגבוהים בצד השני מכילים מזווה ודלת כניסה למזווה החבוי. המטבח מואר באמצעות פרופילים מגנטיים צמודי תקרה של חברת XAL המשלבים תאורת הצפה, תאורת שטיפה ותאורה ממוקדת לפי הצורך.

המטבח | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
המטבח | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

סלון

בסלון יש חלון גדול וסביבו מסגרת ברזל המשמשת כמושב חלון פנימי ועליה מזרון בצבע כתום (צבעי החלודה, שקיבלו השראה מטבעות הקורטן של מוזיאון העיצוב בתכנון רון ארד הנמצא ברחוב ליד, חוזרים ומופיעים בריפוד הספה, בשטיח ובאקססוריז). פסלי רשת ברזל שתוכננו ועוצבו במיוחד לחלל הזה נצמדים לקורת הברזל שעוטפת את החלל והופכים לפסלי אור עם רדת החשיכה.

הסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
הסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

הקמין האינטגרלי מחופה בפסיפס עץ בשחור-לבן. שני כיסאות נצרים בעיצוב Kenneth Cobonpue בצבעי אש הוזמנו במיוחד מדרום אפריקה ומוצבים כפסלים בחלל. שולחנות קפה, מדפים וקערה בעיצוב סטודיו COZI הישראלי ממשיכים את האפקט הפיסולי בחלל. הסלון מואר בשני פסי לד של המעצב Davide Groppi שהובאו מאיטליה, ושני גופי תאורה רצפתיים רוכנים מעל אזור הישיבה. 

הקמין ושני כיסאות הנצרים בסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
הקמין ושני כיסאות הנצרים בסלון | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

במפלס הביניים היורד למרתף נמצאים שירותי האורחים. פלטת ברזל בצבע שחור מחפה את הקיר והופכת למשטח עבור הכיור. על הפלטה שלוש מראות, אחת מהן היא גוף תאורה. לפניה ברז תקרתי עם אינטרפוץ קיר של המותג Watermark. פרופיל לד שקוע מוסיף תאורה לחלל ומאיר את הטיח הדקורטיבי שמחפה את הקירות. הדלת בחלל הזה נצבעה בגון בורדו, המשויך לקומת הכניסה.  

מרתף

המרתף הפך לחלל אירוח ובו מגוון פינות ישיבה, בהן פינת רביצה, ספסל דיינר, שולחנות ביסטרו ובר משקאות המכיל מקרר יין, מקרר בירה ומדיח וכן כיור בר. משטח הבר מחופה בבריקים בגון ירוק בקבוק בדוגמת פישבון. המרתף מואר באמצעות נורות פחם לד היוצאות מבסיס משותף, כאשר כל נורה מחוברת לכבל בדוגמה שונה. 

המרתף | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
המרתף | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

הספרייה במרתף משמשת הן לתצוגת חפצי נוי ירוקים, הן כמעקה והן לאחסון כוסות אירוח בצד הפונה למטבחון. הספרייה מתנשאת לגובה של כשישה מטרים ומגיעה עד לתחתית קומת החדרים. בסלון היא משמשת לתצוגת חפצי נוי. חיפוי ברזל מחפה את החיבור בין שתי הקומות ויוצר רצף בין שתי הספריות. 

חדר הרחצה במרתף עוצב מיחידת ברזל תלויה הצבועה בצבע ירוק בקבוק. היחידה נושאת את הכיור, את המראה, מתלה מגבות ומתלה לנייר טואלט. 

חדר הרחצה במרתף | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
חדר הרחצה במרתף | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

קומת החדרים

חדרי הילדים עוצבו בהשראת תחביביהם של השניים: חדרה של הבת עוצב בהשראת עולם האופנה עם טפטים ומדבקות קיר ברוח פריזאית וחדרו של הבן עוצב בהשראת כדורסל. ארון הבגדים עשוי מפח ונראה כארון מלתחות וכל דלת נצבעה בצבע שונה הנגזר מצבעי הטפט. בשני החדרים גופי תאורה של המותג Muuto והם משלבים נורות הכרוכות סביב מתלים שונים, לפי נושא החדר. 

חדרה של הבת | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
חדרה של הבת | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
חדרו של הבן | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
חדרו של הבן | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

בחדר הרחצה הותקן ארון פורמייקה בצבע טורקיז, התואם לצבעי הריצוף שאליו מחובר מתלה מגבות מברזל שחור. גוף תאורה דקורטיבי שחור נתלה מהתקרה מעליו והוא משלים את הצבעוניות של שחור וטורקיז בחלל.

חדר הרחצה | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
חדר הרחצה | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

יחידת ההורים עוצבה בהשראת סלים אפריקאיים. בד של ראלף לורן נבחר לריפוד ההדומים המשמשים כארונות לילה. המיטה וראש המיטה עוצבו בצורות גיאומטריות שונות המשלבות מבחר בדים. 

יחידת ההורים | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
יחידת ההורים | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

מתחת לחלון הגדול תוכננה יחידת נגרות המשלבת ישיבה עם אחסון לנעליים וסאונד בר, ומעליה נתלה מסך הקרנה חשמלי היורד על החלון. מעל המיטה הותקן מדף עם מקרן. אזור ההלבשה הפתוח מכיל ארונות תליה ומידוף עם חזיתות לא שגרתיות ולא סימטריות. במרכז החלל ניצבת יחידת מגירות ובפינה נסתרת יותר נמצא ארון נוסף וטואלט. גופי תאורה של Davide Groppi מספקים תאורה ממוקדת מעל המיטה ותאורת הצפה ליניארית מאירה את הארונות. ליד מראת הטואלט ומראת חדר הרחצה שולבו גופי תאורה חלביים תלויים המאירים נכון את הפנים. וילונות חשמליים מחשיכים את החדר מכיוון שלבקשת הלקוחות, לא שולבו בבית תריסים. 

יחידת ההורים | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
יחידת ההורים | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

בחדר הרחצה ביחידת ההורים תוכננה יחידת נגרות עם תאורה נסתרת בצבע ורוד הזהה לצבע התקרה, והיא מכילה ארון כיור תלוי, יחידת מדפים המשתלבת בתוך נישה ומדרגה נשלפת המיועדת לסייע ביציאה החוצה דרך החלון לג'קוזי שיירכש בהמשך. 

חדר הרחצה ביחידת ההורים | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו
חדר הרחצה ביחידת ההורים | עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון, צילום: דרור קאליש, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

אתר המעצבת: https://light-design.co.il/ 

ספקים:

תאורה: XAL ,Davide Groppi ,TRIZO 21, אסתי אור תאורה, Wever & Ducre, תומס תאורה, iGuzzini 
גופי תאורה תלויים במטבח, שולחנות קפה, מדפים בסלון, קערות בסלון ובמטבח: סטודיו COZI תוצרת ישראל
נגרות בכל הבית: גפן מטבחים
עבודות ברזל בכל הבית (מדרגות קונזוליות, מעקות פנים וחוץ, מסגרת חלון, דלתות מטבח, חדרי רחצה, ספריות): מסגריית אלון
קרמיקה, ברזים וסניטריה פנים וחוץ: אחים לוי (ברזי Watermark)
וילונות, ריפודי, חדר שינה הורים, מזרנים ומרבצים, טפטים: עילית בדי ריפוד
שטיח בסלון: צמר שטיחים
כיסאות קש בסלון: סיאם
דלתות פנים: דואט B2B
אקססוריז: טיראדור, גלריה מיקלולה, תמר ברניצקי
אמנות: ציור בסלון: אורלי שלם; חוט ברזל: שרה מרקסון; רשת ברזל: דבורה סיוון 

אדריכלות: זמירית לוי
עיצוב פנים, תכנון תאורה וסטיילינג: שרי בר-נע גבעון
צילום: דרור קאליש
סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו