בריוש

קל להכנה, מתוק ומפזר ניחוחות שקשה לעמוד בפניהם
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
- 500 גר' קמח, מנופה
- 15 גר' מלח
- 15 גר' שמרים טריים, מפוררים
- 50 גר' סוכר
- 3 ביצים
- 150 מ"ל חלב
- 150 מ"ל מים
- 400 גר' חמאה, רכה
אופן ההכנה:
- לשים יחד את כל החומרים במיקסר – מתחילים במהירות נמוכה ועולים בהדרגה לגבוהה, עד שהבצק נפרד בקלות מהקערה.
- מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה אחרת. מכסים במכסה אטום, ומצננים במשך ארבע שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
- אחרי 4 שעות או למחרת בבוקר, מחלקים את הבצק לשניים, מסדרים בצורה שרוצים (עלים, צמות), ומניחים בשתי תבניות אפייה משומנות. מברישים בביצה ואופים במשך 20-30 דקות בחום של 175 מעלות.