בקר סצ'ואני בחצילים: המתכון למנה המיתולוגית של אהרוני
הרבה לפני שהוא היה שופט ב"מאסטר שף", ישראל אהרוני היה השף של "יין יינג" הסינית. המנה המעולה הזו היא חלק מהמיתולוגיה של המסעדה וסופר קל להכין אותה
2 מנות | 1:20 שעות | קל | כשר | מוקפץ
החומרים
300 גרם בשר בקר (שייטל)
1 חציל טרי קלוף וחתוך לאצבעות
2 שיני שום קצוצות דק
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 פלפל אדום חריף יבש, קצוץ גס
1 בצל ירוק קצוץ דק
למרינדה
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לטיגון עמוק
שמן
לרוטב
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כפית שמן שומשום
3 כפות ציר צח
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כפות קרמל נוזלי
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים את הבשר שעה לפחות.
2. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, למעט הקרמל.
3. מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק, עד שהן שחומות. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
4. מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהווק חם מאוד, מוסיפים את הבשר.
5. מטגנים 2 דקות ומוציאים מהווק.
6. מוסיפים לווק 2 כפות שמן. מטגנים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף במשך דקה, תוך כדי ערבוב.
7. מוסיפים את הבשר ואת החצילים ומטגנים-מערבבים דקה נוספת. יוצקים קרמל, מערבבים חצי דקה ומוסיפים את חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים, עד שהרוטב סמיך ומצפה היטב את מרכיבי המנה.
8. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.